FACEBOOK

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban

Dabrowski Norbert a Reggeli Startban
hozzászólás, 2018.04.23.

A beszélgetés végével kezdjük, mert ott a lényeg: Dabrowski Norbert akkor tartaná "igazán derekasan" teljesített szezonnak a mostanit, ha az Eger a BL-t és a magyar bajnokságot is megnyerné! Az egriek vezetőedzője a hétfői Reggeli Startban válaszolt Szombathy Pál kérdéseire. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:


Az egriek vasárnap legyőzték a Szolnokot és így kiharcolták, hogy 3:3-as állással kezdhessék meg a bajnoki elődöntőt, éppen vasárnapi ellenfelükkel szemben.

- Biztos, hogy az a csapat, amely továbbjut ebből a párharcból, nagyon fáradt lesz - mondta Dabrowski Norbert, rámutatva a kontrasztra, vagyis arra, hogy a másik ágon az FTC 6:0-ról kezd az OSC ellen.

A Szolnokkal szemben ebben a szezonban jobb mérleget produkált az Eger, mint tavaly, ugyanakkor beleszaladtak egy csúnya, fájó vereségbe is, talán ezért lehetett extra motivációt látni az egri játékosokon a vasárnapi meccs során.

A vezetőedző emlékeztetett, hogy amikor a tavalyi igazolási időszak lezárult, s kialakult a csapatok kerete, ismét hallani lehetett azokat a hangokat, amelyek szerint az Eger meggyengült, nincs balkezese, nem fogja tudni elérni az általa kitűzött célokat. Mostanra már látható, hogy megvan a reális esélye annak, hogy a klub folytassa az eddigi jó szereplését. Két fordulóval a BL-főtábla versenysorozatának vége előtt megszerezték a final eight-ben való szereplés jogát. Ezzel a klub immár negyedik éve állandó szereplője a rangosabb európai klubtorna végküzdelmeinek.

Szerencsére idén időben kicsit nagyobb a távolság a bajnokság utolsó szakasza és a BL-t záró torna között, viszont a Pro Recco elleni csoportmeccsre nagyon rossz időpontban, a két bajnoki elődöntő között kell utazniuk az egrieknek.

Szóba került a beszélgetés során, hogy a játékospiac most már a januári időszakban "megindul". Dabrowski focis hasonlattal élve az Atletico Madrid példáját említette, utalva arra, hogy nekik más anyagi lehetőségeik vannak, mint a Real Madridnak vagy a Barcelonának, mégis rendre hozzák az eredményeket. Mint mondta, átigazoláspolitikájukat nem részletezi, mert panaszkodni nem akar, sőt, hozzátette: nagyon nagy biztonságot ad a klub számára, hogy a város - elsősorban Habis László polgármester jóvoltából - mögöttük áll, nem kényszerülnek olyat ígérni játékosoknak, amit aztán nem tudnak teljesíteni. A másik oldalról Bárány Attila klubelnök munkája is megtámasztja ezt. "Nyugodtan tudunk dolgozni" - mondta a vezetőedző.

A teljes beszélgetés felvétele: