FACEBOOK

BL-főtábla, B csoport: Szolnok-Spandau 9:8, Eger-Herceg Novi 8:4

BL-főtábla, B csoport: Szolnok-Spandau 9:8, Eger-Herceg Novi 8:4
hozzászólás, 2018.04.18.

A Szolnok és az Eger is ott lesz a BL végküzdelmeiben. Két magyar győzelem a főtábla B csoportjában! Részletek, eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan:



Bajnokok Ligája, főtábla, 12. forduló

B csoport

A csoport állása a forduló előtt


1. Pro Recco 30,
2. Eger 25,
3-4. Szolnok, Spandau 04 21,
5. Jadran Herceg Novi 16,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 6,
8. Alphen 0 pont

Steaua Bukarest-Pro Recco 6:13 (2:3, 2:3, 0:3, 2:4)
G.: Gy. Filipovics 3, Gheorghe 2, Delgado, ill. Mandics 3, Di Fulvio, Alesiani, Ivovics 2-2, Molina, Bodegas, Echenique, F. Filipovics

Aphen-Sabadell 14:16 (5:5, 3:1, 3:6, 3:4)
G.: Mandolini, Miralisz, M. Filipovics 3-3, Corics 2, Ivosevics, Van Mil, Ingyics, ill. S. Cabanas Pegado 3, Gemar, Bustos Sanchez, Müller, Fenoy Valverde, Carrasco Madridano 2-2, Gallego Vela, V. Cabanas Pegado, Matoso Alguacil

Szolnok-Spandau 04 9:8 (3:2, 1:1, 2:2, 3:3)
G.: Kis G., Zalánki 3-3, Younger, Milos Csuk, Alekszics, ill. Saudadier, Pjesivac 2-2, Gielen, Negrean, Dedovics, M. Stamm

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Zalánki első gólja

1:1 - Dedovics gólja

2:1 - Kis Gábor első gólja

2:2 - Saudadier első gólja

3:2 - Zalánki második gólja

3:3 - Negrean gólja

4:3 - Kis Gábor második gólja

5:3 - Zalánki harmadik gólja

5:4 - Gielen gólja

6:4 - Younger gólja

6:5 - Marko Stamm gólja

7:5 - Kis Gábor harmadik gólja

7:6 - Saudadier második gólja

8:6 - Milos Csuk gólja

8:7 - Pjesivac első gólja

8:8 - Pjesivac második gólja

9:8 - Alekszics gólja



Cseh Sándor a Sport TV-nek

- Az idegrendszernek egyáltalán nem kellemes mérkőzés volt, de végül sikerült a győzelem.

- Igen, örülök neki. Alapvetően nem játszottunk volna rosszul, az első két negyedben csapatszinten lassan jöttünk föl, nem volt gyors a csapat. Egyébként óriási különbség volt játékosok között. Szerintem a legjobban a harmadik negyedben játszottunk, ott el is dönthettük volna a mérkőzést. De ma ilyen furcsa, hülye gólokat kaptunk és azokkal mindig a nyakunkban maradt a Spandau és ezzel egyre bátrabb lett. Úgyhogy nyilván nem vagyok elégedett, mert nem volt gyors, kellően agresszív a játék, de azért nem is játszottunk rosszul, tehát félig-meddig vagyok elégedett.

- Ahhoz képest, amit elvártál támadásban meg védekezésben, ahhoz képest mit láttál  a vízben?

- Egyedül az emberhátrányokban nem azt, amit megbeszéltünk. Kaptunk két vagy három olyan gólt emberhátrányból ahol a kapu közepén üresek voltunk. A többinél ezt beszéltünk meg, mondom csak a gyorsaság hiányzott.

 - Köszönöm szépen. Gratulálok a győzelemhez.

 (Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Kis Gábor a Sport TV-nek

- Talán a sérülés miatt jobban kipihented magad, mint a többiek. Szenzációs volt. 

- Köszönöm szépen a kedves szavakat. Biztos, hogy jót tett nekem  a pihenés. Az is biztos, hogy többet pihentem, mint a csapat nagy része, akik válogatottak. Amíg nekünk pihenőnk volt, addig nekik öt-hat mérkőzésük. Lehet, hogy ez segített, de én úgy gondolom, hogy a Spandau egy kicsit nagyobb hangsúlyt helyezett a külső játékosok lefogására és nekem egy kicsit nagyobb terem volt centerben, hála istennek, ezt sikerült kihasználni.

- Egyáltalán nem volt könnyű dolgod, óriási harc, küzdelem volt a vízben. Te hogy érzed, mi  az, amiben a Spandau itt most olyan nagyot tudott nyújtani, hogy ilyen szorossá tette ezt a mérkőzést?

- Én úgy gondolom, hogy a Spandau nem egy gyors csapat, tehát mi szeretünk ennél gyorsabban játszani és valahogy ránk tudta erőltetni az ő játékmenetét és végül is nem egy gyors, pattogós mérkőzés volt - ami nekem abból a szempontból jó, mert nem vagyok gyors -, igazából kicsit lassabb és nagyon fizikális, nagyon kemény mérkőzés, test-test elleni küzdelmek voltak végig. Hál istennek, sikerült nyernünk. Nem sokkal de a lényeg az, hogy megvan a győzelem.

- Köszönöm szépen. Jó volt látni téged egészségesen. 

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Nagy Viktor a Sport TV-nek

- Nagy Viktor érkezik, akinek volt bőven szerepe ezen a mérkőzésen, itt a végén különösen. Oda kellett figyelned, koncentrálnod, de azért sikerült.

- Volt törleszteni valóm...

- Jó, de hát az ember csak akkor tud törleszteni, ha jó formában van.

- Közepes forma volt, de örülök annak, hogy tudtunk egy góllal nyerni és végül is egy nagyon harcias meccsen vagyunk túl, két hét szünet után ez volt, ugye a második mérkőzésünk és látszik, hogy kell még egy pár nap ahhoz, hogy végre jobb legyen a forma. Bízom benne, hogy vasárnap már ennél jobb lesz,

- Milyennek láttad a védelmet előtted?

- Nagyon keményen küzdöttek a játékosok elöl is hátul is. Mi kaptunk néhány szerencsétlen gólt, blokkról bepattanós gólt. Elöl meg volt asszem hat kapufánk. Szóval nem volt igazságos, de a sport nem igazságos, ezt szokták mondani. Örülök a győzelemnek, igazából ez volt az elsődleges célunk, jó játékkal - jó játékkal, rossz játékkal - rossz játékkal. Szerintem ez a kettő között volt. Mindenesetre mindenki beletette a szívét-lelkét és ez volt a legfontosabb.

- Köszönöm szépen és gratulálok még egyszer a győzelemhez.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Eger-Herceg Novi 8:4 (2:0, 2:1, 1:2, 3:1) 
G.: Kovács Gergő, Hosnyánszky 2-2, Angyal, Vlahopulosz, Bedő, Rasovics, ill. Gy. Radovics 2, Merkulov, Petkovics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

1:0 - Vlahopulosz gólja

2:0 - Kovács Gergő első gólja

2:1 - Radovics első gólja

3:1 - Hosnyánszky első gólja

4:1 - Kovács Gergő második gólja

5:1 - Hosnyánszky ejtésgólja

5:2 - Merkulov gólja

5:3 - Radovics második gólja

6:3 - Angyal gólja

6:4 - Petkovics gólja

7:4 - Bedő gólja

8:4 - Rasovics megúszásgólja


DABROWSKI NORBERT az M4-nek:

- Nagyon meggyőző játékkal győzött a ZF Eger és ráadásul ezzel biztosította a helyét a Final Eightben. Dabrowski Norberthez fordulok, hogy jól látom, hogy egy kicsit meg is lepte a saját csapata ezzel a remek teljesítménnyel?

- Nem, a mérkőzés előtt beszéltünk róla, hogy a védekezésen fog múlni. Látszott, hogy nem lesz sok gólos meccs, hasonlóan mint a Spandau csak egy kicsit hamarabb tudtunk, 5:1-nél lezárhattuk volna a mérkőzést, ott volt egy megingás egy holtpont, de hát nem lehetek elégedetlen. Illetve láttam itt van Mitrovics,  úgy hogy szakértők vagytok, mert amikor a védekezés nem működött akkor mindent megoldott ma.

- Ráadásul ugye ezzel megvan egy nagyon fontos győzelem és egy nagyon fontos mérföldkő hiszen soha ilyen korán a csapat nem biztosította még helyét a végső tornán a Bajnokok Ligájában, hogy ha így nézzük és beszélgetünk a kevés kapott gólról, hát megnézzük most, hogy ha az átlagot tekintjük akkor ez alig több, mint öt gól,  öt kapott gól mérkőzésenként. 

- Így van. Erre apelláltam megmondom őszintén, hogy ez lesz a mérkőzés kulcsa, hogy ha nem tudnak lefordulásokat lőni,bár lefordultak sokszor és jó helyzeteket alakítottak ki. Az elején voltak ebből gondjaik, ott volt Mitrovics. Nézd én úgy érzem, ha jól tudok számolni, már a meccs előtt megváltotta a jegyet egyébként a Final Eightbe nekünk a Szolnok, mert matematikailag az volt csak  a kérdés, azzal hogy ők nyertek, hogy hányadik helyen fogunk bejutni, úgyhogy úgymond megnyugodhattam a meccs előtt. Az volt inkább a meglepő, hogy amikor föltudott volna jönni a Herceg Novi és pici sanszuk volt, akkor nagyon nyugodtak tudtunk maradni.

- És hogy ha így nézzük, akkor a további részében, még itt a második hely megtartása is lehet a cél, de ez mondjuk miért lenne fontos vagy hogy tervez a csapat?

- Nézd, van egy mérkőzésünk, a következő a Recco meccs, az nyilván Recco, idegenben, nem mi vagyunk az esélyesek, idézőjelben azt mondom, hogy ez nem játszik ugye a matematikába, a csoportba általában, bár ugye a Szolnoknak sikerült megverni őket hazai pályán.  a Steuát ugyanígy kötelező otthon megverni és akkor úgy gondolom, hogy másodiknál rosszabb nem lehetünk, de nem érdemes erről beszélni, mert nem tudnám megmondani. Ha ma meg kéne mondanom, hogy a Barcelonetával szeretnék játszani vagy a Juggal vagy esetleg még az Olympiakosszal és ott egy napon, általában elvérzik, tehát, most nagyon banális leszek, lehet, hogy a negyediknek a legjobb jön a csoportba, mert végig menetel a csoport élén vagy a Recco, vagy az Olympiakosz, ilyenkor általában az egyik elszokott vérezni rögtön azon az első napon, úgy hogy nagyon boldog vagyok, mert azért ez egy folyamat. Meg úgy érzem, hogy az, hogy négy éve mindig ott vagyunk, bárhogy változik a csapat, ez a kulb, meg a város megérdemli ezt.

- Köszönöm szépen és gratulálok.

- Köszönöm én is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


HOSNYÁNSZKY NORBERT az M4-nek:

- Tanakodtunk itt amikor néztük a mérkőzést, hogy melyik gól lesz, melyik egri gól lesz a szebb és hát végül szerintem a tiédnél tették le legtöbben a voksukat, ennél az ejtésgólnál. Csak néhány szóban erről. Amikor a mozdulatot indítottad akkor már megvolt, hogy ejteni fogsz?

- Amikor a mozdulatot elindítottam akkor már igen, egyébként nem szokásom, nem is csinálom ezt jól, csak most az első lövésemnél láttam, hogy a kapus annyira ugrik rövidre és nagyon kinn áll a kapujából és ennél a lövésnél is arra számítottam, hogy ezt fogja csinálni, hogy ezt is csinálta. Egyébként ez sem volt egy jó ejtés, csak nagyon kinn volt.

- Ha összességében nézzük ezt a találkozót, akkor kívülről az volt érezhető, hogy végig kézben tartottátok ezt a mérkőzést, amikor egy kisebb rövidzárlat jött, akkor is a fordulópontnál, mindig mindenki nagyon jól koncentrált. 

- Azt gondolom, hogy három és fél negyedig remekül védekeztünk, aztán a támadásunk egy picit felelőtlen volt abból a szempontból, hogy olyan felesleges keresztbe úszásokat csináltunk, amikből lefordulhatott és le is fordult a Herceg Novi. Azt gondolom, hogy teljesen fölösleges 8:4-nél a meccs végén ilyet csinálni, szépen végig kell játszani a támadást és behúzni ezt a meccset.

- És ezek után lehetőségetek van még arra is, hogy akár a második helyet megtartsátok itt a csoportban és úgy menjetek be a nyolcas döntőbe. Hogy ha így a szezon előtt ezt valaki mondja neked, akkor ez hihető lett volna?

- Nem. Egyébként papírformaszerűen harmadik helyre raktam magunkat az év elején. Ez egyébként egy meglepetés, ez bravúr nekünk, hogy itt állunk a második helyen, de nem tudjuk, hogy melyik lesz a jó nekünk, mert a másik csoport annyira szoros, hogy egyelőre még nem tudni, hogy nekünk ez jó vagy rossz vagy melyik lenne jobb, a harmadik vagy második hely, majd eldől.

- Hogy érzed, ezzel a teljesítménnyel, amit eddig hozott a  csapat a Bajnokok Ligájában, nagyobb is lett az étvágy?

- Az étvágy mindig ugyanakkora. Ez sok mindentől függ majd. A sorsolástól is, hogy kivel fogunk játszani az első meccsen. Itt nincs könnyű meccs igazából, tehát nem tudom egyik csapatra se azt mondani, hogy örülnék neki vagy kevésbé örülnék neki, mert itt már nagyon nehéz.

- Köszönöm szépen, gratulálok és további jó folytatást.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

Címlapfotó: Komka Péter/MTI

A csoport állása:

1. Pro Recco 33,
2. Eger 28,
3. Szolnok 24, 
4. Spandau 04 21,
5. Jadran Herceg Novi 16,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 9,
8. Alphen 0 pont