FACEBOOK

BL-szerda - mindhárom magyar csapat itthon játszik

BL-szerda - mindhárom magyar csapat itthon játszik
hozzászólás, 2018.04.17.

Hajrájába fordult a BL-főtábla versenysorozata. Az OSC a Barcelonetát fogadja, a Szolnok a Spandaut szeretné legyőzni, az Eger pedig a Herceg Novit várja a Bitskeybe. vlv-előzetes a programmal és nyilatkozatokkal:


Bajnokok Ligája, főtábla, 12. forduló

Április 18., szerda

A csoport

A csoport állása


1. Olympiakosz 28,
2. Barceloneta 24,
3. Brescia 20,
4-5. Jug Dubrovnik, Dinamo Moszkva 19,
6. Hannover 9,
7. OSC 7,
8. Partizan Belgrád 0 pont

18.30 Jug Dubrovnik-Hannover

18.45 Olympiakosz Pireusz-Brescia

19.15 Dinamo Moszkva-Partizan Belgrád

18.30 OSC-CNA Barceloneta
- DigiSport1, vlv (szöveges élő)

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Úgy tekintjük ezt a mérkőzést, mint egy fontos felkészülési lehetőséget a bajnokság hátralévő szakaszára. Nem arra gondolok természetesen, hogy "minden mindegy", mert azért az egyik nemzetközi élcsapat ellen játszunk, de a mi számunkra - és ezt el is mondtam a srácoknak - az a fontos, hogy végre mutassunk valami fejlődést, előrelépést az elmúlt időszak ilyen típusú meccseihez képest. Jobb formát, lelkes játékot várok. És persze a hibák minimalizálását, mert ami a Debrecen ellen belefért, az itt nem fog, hiszen gyakorlatilag a spanyol válogatottal játszunk.

Erdélyi nem játszhat, még mindig kezelik a törött ujját, Ubovics ujjsérülése már meggyógyult, ő szerepelni fog, Barabás Botond izomszakadsa rendbejött és Hegedüs térdproblémái is elmúltak.

CHUS MARTIN (CNA BARCELONETA) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:

"Az elmúlt két meccs megnyerése (Moszkvában és a Jug ellen otthon) után szükségünk van a három pontra ahhoz, hogy bebiztosítsuk a helyünket a final eightben. Az OSC nagyszerű ellenfél, otthon játszanak, úgyhogy nehéz meccs lesz. A célunk ennek ellenére nem kevesebb, mint a három pont megszerzése."


B csoport

A csoport állása


1. Pro Recco 30,
2. Eger 25,
3-4. Szolnok, Spandau 04 21,
5. Jadran Herceg Novi 16,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 6,
8. Alphen 0 pont

18.30 Steaua Bukarest-Pro Recco

20.30 Aphen-Sabadell


16.30 Szolnok-Spandau 04 - Sport2, vlv (szöveges élő)

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző a vlv-nek:

- Nyilván az a célunk, hogy győzzünk. Én évek óta mondogattam, mostanra be is bizonyosodott, hogy nagyon ésszerű, remek építkezéssel kifejezetten jó csapatot alakítottak ki Berlinben. Mostanra minden poszton van egy vagy két jó játékosuk, úgy gondolom, hogy most már Európa élmezőnye felé tartanak. A személyes véleményem az, hogy ha bejutnak a legjobb nyolcba, talán a Recco ellen nem, de minden más csapat ellen még a negyeddöntőben is lehet esélyük.

Mindezt, amit elmondtam, egész évben bizonyították, úgyhogy komoly, háromesélyes mérkőzés lesz ez. A taktikai megoldásaikra most kicsit nehezebb volt a felkészülésünk, mert az elmúlt két hónapban egy műtét miatt nem játszott a centerük, Mateo Csuk, akire az egész támadójátékuk épül, de az elmúlt hétvégén, a német bajnokijukon már szerepelt.

Ami minket illet, Kis Gábornak volt egy majdnem kéthetes sérülése, úgy volt, hogy a Miskolc ellen egy-két percet játszik negyedenként, aztán kicsit többet volt vízben, mert úgy érezte, hogy már bírja. Valószínűleg most is szerepelni fog. Ezen kívül kisebb sérülések vannak csak, de azért még nem múlt el nyomtalanul, hogy két hétig nem voltunk  együtt.

Jelenleg a legfontosabb elvárásom nem a jó játék, a ké legfontosabb elv: a védekezésünkben lássam, hogy amit megbeszéltünk, azt a csapat mindenképpen teljesíteni szeretné, a támadásunk pedig jóval tudatosabb legyen, mint volt - a 15 gól ellenére - a Miskolc ellen.

PETER KOVACSEVICS (Spandau 04) a LEN sajtószolgálatának:

"Három forduló van hátra és még nem dőltek el a dolgok. Ha a Szolnok szerdán délután nyer, már a final eight tagja, úgyhogy az ellenfelünk nagy koncentráltsággal játszik majd, erre számítok. Ez a szezon megmutatta számunkra, hogy milyen nehéz ilyen topcsapatokkal játszani, mint a Szolnok és folyamatosan a legmagasabb szinten teljesíteni a Bajnokok Ligájában. Ha képesek vagyunk a legjobbunkat nyújtani és mind a négy negyeden át magas szinten teljesíteni, valószínűleg szerezhetünk egy pontot. Megpróbáljuk, harcolni fogunk a lehető legjobb eredmény eléréséért."

MEZEI TAMÁS (Szolnoki Dózsa) a LEN sajtószolgálatának:

"Berlinben meglepetés ért minket, kikaptunk a Spandautól - nem voltunk a topon, amikor azt a meccset játszottuk. A Spandau bizonyította, hogy jó csapat, komolyan kell őket venni. Nem tudjuk, hogy az egyik kulcsjátékosuk, a sérüléssel küszködő Mateo Csuk szerepel-e ellenünk vagy nem. Le kell győznünk őket, bármilyen nehéz meccs is lesz ez."

MARKO STAMM (Spandau 04) csapatkapitány a LEN sajtószolgákatának:

"Mi általában képesek vagyunk a legjobbunkat nyújtani, amikor nagy a tét. Jó hangulatban vagyunk, miért ne tudnánk elérni egy újabb meglepetést? A mérkőzéseket le kel játszani, minden lehetséges."


18.30 Eger-Herceg Novi - M4 Sport, vlv (szöveges élő)

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- Nagyon fontos meccs, hiszen a győzelemmel biztosíthatjuk be százszázalékosan a részvételünket a final eightben. Ha a papírformát nézzük, akkor úgy gondolom, már ott vagyunk, hiszen, bár még van egy Recco elleni meccsünk, amelyen nem mi vagyunk az esélyesek, utána viszont a Bukarest jön, s őket itthon mindenképpen meg kell vernünk. 

Nagyon készültünk most szerdára is, a BVSC elleni bajnoki meccsünket is ennek jegyében játszottuk le. Vasárnap pihenőt kaptak a játékosok, hétfőn kezdtünk megint dolgozni. A Mladost elleni mérkőzésüket elemeztük. Úgy gondolom, bármennyire is nehéz lesz, hazai pályán nekünk ezt a Herceg Novit le kell győznünk.

Hasonló meccsre számítok, mint a Spandau ellen: jó csapatról van szó, idegenben voltak gondjaink velük, s bár szerintem a montenegrói csapat már "elszállt", továbbjutni nem tud, ezek a meccse mindig nehezek, és hát, ismerjük a montenegrói vízilabdát, mindig képesek nagyon jó teljesítményre.

- Hogy álltok fizikailag, egészségileg?

- Sérült, beteg nincs, Banének (Braniszlav Mitrovics kapusnak - a szerk.) volt egy kis influenzaszerű betegsége, de a meccsre szerintem jó állapotban lesz. Jelenleg jól állunk. Nyilván motivált lesz mindenki.

VLADIMIR GOJKOVICS (Jadran Herceg Novi) vezetőedző a LEN sajtószolglatának:

"Ez a meccs nagyon fontos a számunkra, mert egy jó eredménnyel megőriznénk a reményt az F8-ba kerülésre. Természetesen az Eger az esélyes, ők játszanak hazai pályán, másrészt nekik már szinte biztos a helyük a genovai szuperdöntőben. Jó meccs lesz, arra készülünk, hogy a legjobbunkat nyújtsuk."

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Csak a győzelemben gondolkodunk. Jó helyzetben vagyunk, de ezt meg is kell tartanunk, s ehhez le kell győznünk a Jadrant. 

KOVÁCS GERGŐ (ZF-Eger) a LEN sajtószolgálatának:

"Hazai pályán a célunk egyértelmű: legyőzni a Herceg Novit. Nem tudok elképzelni más eredményt, mint a győzelmet, ami nagy hatással lehet ránk a következő, Szolnok elleni hazai bajnoki mérkőzésünkön."

MARKO PETKOVICS (Jadran Herceg Novi) a LEN sajtószolgálatának:

"A csapat nagyon fáradt a szezon rengeteg meccse után. Mégis, erősen motiváltak vagyunk ez előtt a mérkőzés előtt és a legjobb játékunkat fogjuk nyújtani. Az Eger kitűnő csapat, ezt bizonyították a Szolnok elleni BL-mérkőzésükön."