FACEBOOK

OB1 - eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan

OB1 - eredmények, nyilatkozatok, gólok - folyamatosan
hozzászólás, 2018.04.14.

Ismét a bajnokságra irányul a figyelem. A középszakasz 7. fordulójának eredményei, a kluboktól származó meccs utáni értékelések és öt mérkőzés valamennyi gólja tudósításunkban:


OB1, középszakasz, 7. forduló

VLV-ELŐZETES A KLUBOK INFORMÁCIÓI ALAPJÁN

ÖSSZEFOGALÓ

FELSŐHÁZ

Az állás a forduló előtt:

1-2. Szolnok, FTC 57,
3. Eger 49,
4. OSC 42,
5. Miskolc 32,
6. BVSC 31,
7. Honvéd 29,
8. Debrecen 17 pont

Április 13., péntek

Debrecen-OSC 9:10 (1:3, 3:2, 2:4, 3:1)
G.: Boros T., Szőke Sz., Fejős, Kállay 2-2, Vidovics, ill. Rangyelovics 3, Bundschuh, Kovács Gábor 2-2, Burián, Salamon, Tóth M.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az OSC-stábnak, Buza Balátzsnak.

0:1 - Kovács Gábor első gólja

0:2 - Bundschuh első gólja

1:2 - Kállay első gólja, ötméteres

1:3 - Tóth Márton gólja

2:3 - Boros Tamás első gólja

2:4 - Salamon gólja

3:4 - Szőke Szabolcs első gólja, ötméteres

3:5 - Rangyelovics első gólja

4:5 - Vidovics gólja

4:6 - Bundschuh második gólja

5:6 - Kállay második gólja

5:7 - Kovács Gábor második gólja, ötméteres

6:7 - Szőke Szabolcs második gólja

6:8 - Burián gólja

6:9 - Rangyelovics második gólja

7:9 - Fejős első gólja

7:10 - Rangyelovics harmadik gólja

8:10 - Fejős második gólja

9:10 - Boros Tamás második gólja


KOMLÓSI PÉTER (DVSE) vezetőedző:

"Szoros meccset játszottunk, ez mindenképp nagyon jó érzés egy OSC szintű csapat ellen. Tény, hogy nekik is és nekünk is volt rengeteg éles meccsünk a szezonban, ez most a tabella alapján nem volt egy olyan éles meccs egyik csapat részéről sem. Nyilván a becsület és a büszkeség forog kockán, azt hiszem ennek maximálisan megfeleltünk. Elégedett voltam a csapattal, volt szív és tűz a játékunkban, még ha sokszor nem is volt egy őrült iramú mérkőzés, vagy egy annyira kiélezett rangadó. A vége nagyon szoros volt és voltak izgalmak benne, sok jó egyéni teljesítményel. Összességében nekem nagyon tetszett, amit a csapattól láttam, nyilván volt egy-két figyelmetlenségből adódó hiba, de szerintem összességében jól működött a védekezésünk."

TÓTH LÁSZLÓ (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző:

"Izgalmas mérkőzés sikeredett a végére, amit nyilván szerettünk volna elkerülni, volt is rá esélyünk, 9:6-nál volt egy ziccerünk, ami kimaradt, ha az bemegy, akkor szerintem nyugodtabb lett volna a végjáték. A jövő héten, az Euroligában és a Fradi ellen fogunk játszani, utána pedig kezdődik a direkt rájátszás. Az nyilvánvaló, hogy nem vagyunk topformában, a sérülteket is vissza kellett szoktatni, összességében játszhattunk volna sokkal jobban."

FEKETE GERGŐ (DVSE):

"Ambivalens érzéseim vannak, egyrészt büszke vagyok a csapatra, hogy az OSC ellen ilyen jó mérkőzést játszottunk, végig küzdöttünk, viszont másrészt az ember ilyenkor csalódott, amikor érzi, hogy ott lehet a bravúr, és a végén lemarad róla. Nincs más lehetőség, csak menni előre."

BURIÁN GERGELY (A-Híd OSC-Újbuda):

"Jól kezdtünk, úgy gondolom. Laci (Tóth László vezetőedző - a szerk.) is mondta, hogy amikor egy-két góllal mentünk és voltak ziccereink és helyzeteink, ha azokat belőjük és el tudtunk volna lépni, akkor nem lett volna ennyire izgalmas a mérkőzés. Ezekben a szituációkban kell javulnunk, az emberelőnyöket jól kihasználtuk. Gratulálok a csapatnak!"

Április 14., szombat

Szolnok-Miskolc 15:12 (5:3, 5:4, 3:1, 2:4)
G.: Milos Csuk 3, Younger, Alekszics 2-2, Bátori, Jansik D., Hangay Z., Fülöp B., Kis G., Mezei, Gocics, Prlainovics, ill. Bowen 5, Halek, Sánta 2-2, Vadovics, Nagy Á., Misics

VLV-VIDEÓK (Olaj TV):

1:0 - Jansik Dávid gólja

2:0 - Mezei gólja


2:1 - Nagy Ádám gólja

3:1 - Hangay Zoltán gólja

4:1 - Gocics gólja

4:2 - Misics gólja

5:2 - Prlainovics gólja

5:3 - Bowen első gólja

5:4 - Halek első gólja

6:4 - Alekszics első gólja

6:5 - Sánta első gólja

7:5 - Milos Csuk első gólja

8:5 - Bátori gólja

9:5 - Milos Csuk második gólja

9:6 - Bowen második gólja, ötméteres

9:7 - Bowen harmadik gólja

10:7 - Alekszics második gólja

10:8 - Bowen negyedik gólja

11:8 - Milos Csuk harmadik gólja

12:8 - Younger első gólja

13:8 - Kis Gábor gólja

Nagy Ádám érvénytelen gólja

Jansik Dávid érvénytelen gólja

14:8 - Younger második gólja

14:9 - Sánta Dániel második gólja

14:10 - Bowen ötödik gólja

15:10 - Fülöp Bence gólja

15:11 - Halek második gólja

15:12 - Vadovics gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

„Olyan szempontból meg kell dicsérnem a játékosokat, hogy nem csak a gatyát dobtuk be a vízbe, ismerve az előzményeket, hanem küzdöttünk és hajtottunk, ez a része szimpatikus volt. Taktikailag nehéz értelmezni a mérkőzést, hiszen nem készültünk rá a meccs előtti tizenöt perces megbeszélést kivéve. Ilyenkor látszik az, hogy egy nagyon jó csapat is, ha nem készül egy meccsre, akkor azért az nem ugyanaz. Egy eszetlen futáshoz hasonlított néha a játékunk, jelen pillanatban itt tartunk, ez a mai nap azt jelzi, hogy itt tartunk, innen kéne egy-két héten belül mindenképpen egy sokkal színvonalasabb játékot produkálnunk, mind egyénileg, de leginkább csapatszinten. Az utolsó dolog, hogy amikor ránéztem a naptárra, akkor biztos voltam benne, hogy a Miskolc elleni második mérkőzésünk lesz a nehezebb, nemcsak azért mert két hétig nem voltunk együtt, hanem egész évben nem találkoztunk a Miskolccal, meglehetősen motiváltan mentünk Miskolcra, ezért jobban benne volt a veszély a mai meccsben, hogy esetleg nem leszünk olyan koncentráltak. Hétfőtől kemény munka vár ránk olyan tekintetben, hogy nincs sok időnk arra, hogy a formánk javuljon. A Miskolcnak sok sikert kívánok ahhoz, ami még előttük áll, és ahhoz is gratulálok, amit eddig elértek ebben az évben. Hajrá mindkét csapatnak!”

SIKE JÓZSEF (Miskolci VLC) vezetőedző:

„A mérkőzés előtt olvastam Sanyi (Cseh Sándor - a szerk.) nyilatkozatát a vlv-n és ez egy rendhagyó mérkőzés volt, mert három hete nem tudtak ők sem készülni, nagyobb létszámban, mint mi, nálunk is volt hiányzó ez rányomta a bélyegét a mérkőzésre, hiszen nagyon sok ez a gól, ami ma született. Magával az eredménnyel elégedett vagyok, azt szoktam mondani, hogy a Szolnok, ha leteszünk minden negyedben egy komolyabb összeget, azért egy góllal mindig meg tudná verni a Miskolcot, ha azt összeadnám, az négy gól. Ránk nézve volt hízelgő, hogy 15:12 lett. Ebből a mérkőzésből azt a tanulságot vontam le, hogy ahova mi most készülünk, mert nekünk jövő héten lesz egy jó BVSC-mérkőzés, és meg szeretnénk védeni az ötödik helyünket, erre nekünk kiváló kétkapus, bajnoki mérkőzés volt, nagyon sokat tudtunk belőle profitálni. A Szolnoknak további sok sikert, a mai meccshez gratulálok nekik, gondolom, hogy jövőre találkozunk."

KIS GÁBOR (Szolnoki Dózsa):

„Azt tudom mondani a mai mérkőzésről, hogy nem a védekezésről szóltak ezek a támadások, meg ezek a fel-leúszások, mert abban látszott, hogy nagyon hiányosak vagyunk. Igaz, lőttünk tizenöt gólt, de tizenkettőt kaptunk is. Várható volt, hogy nehezen fog sikerülni ez a mérkőzés, mert az elmúlt időszakban nem volt együtt a csapat, de legalább tudjuk, hogy van min dolgozni. Gratulálok a Miskolcnak, hogy lőtt nekünk tizenkét gólt és készülünk tovább.”

KÓSIK SOMA (Miskolci MVLC):

„Először is gratulálok a Szolnoknak, hogy megszerezték a három pontot hazai medencében, úgy gondolom ez a háromgólos különbség mindig adott a két csapat között, ennyivel jobb csapat a Szolnok. Nagyon sok gólt kaptunk, úgy gondolom, ezen a részen kell formálódnunk, ezen kell javítanunk a jövő heti rangadónkra, hogy ezt a tizenöt gólt jócskán tíz alá redukáljuk. A támadás eléggé összetett volt, jól kijöttek a lövések és az első két negyed kaotikus védekezését leszámítva úgy gondolom, hogy a végére a védekezésünk is egész jól összeállt. Úgyhogy a jövő hétre készülünk, ez egy jó mérkőzés volt, még egyszer gratulálok a Szolnoknak.”


Eger-BVSC 14:9 (5:2, 1:2, 3:2, 5:3)
G.: Sz. Rasovics 5, Hosnyánszky, Vlahopulosz 2-2, Decker Á., Hárai, Lőrincz, Kovács Gergő, Magyar, ill. Pásztor 2, Ambrus F., Mészáros Cs., Mátyok, Csapó, Czigány, Török B., Létay

VLV-VIDEÓK:

A Líceum Televízió és a ZF-Eger élő közvetítéséből.

1:0 - Hárai gólja

2:0 - Decker Ádám gólja

3:0 - Rasovics első gólja

3:1 - Pásztor első gólja, ötméteres

4:1 - Vlahopulosz első gólja

5:1 - Lőrincz Bálint gólja

5:2 - Pásztor második gólja

5:3 - Csapó gólja

6:3 - Rasovics második gólja

6:4 - Török Béla gólja

6:5 - Czigány gólja

7:5 - Vlahopulosz második gólja

7:6 - Mészáros Csaba gólja

8:6 - Rasovics harmadik gólja

9:6 - Rasovics negyedik gólja

10:6 - Hosnyánszky első gólja

10:7 - Mátyok gólja

10:8 - Ambrus Ferenc gólja

10:9 - Létay gólja, ötméteres

11:9 - Kovács Gergő gólja

12:9 - Rasovics ötödik gólja

13:9 - Hosnyánszky második gólja

14:9 - Magyar Márton gólja


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző:

„Az elején gyorsan kinyitottuk a meccset, utána jöttek a vasutasok. Nehéz mit mondani, mert emóciók nélkül nehéz értékelni, hiszen itt ül tőlem balra a volt játékosom, csapatkapitányom, Krisztián is a játékosom volt, minden BVSC-meccs nekem egy extra motiváció emiatt. Meg is mutatták, hogy mitől jók idén is, néha engem ettől az agyvérzés kerülgetett, mert úgy gondolom nagyon sok butaságot is csináltunk. Örülök, hogy egy ilyen hirig mérkőzés volt, mert igazából, ahogy Levi elmondta (Szűcs Levente - a szerk.), tényleg teljesen mindegy volt úgymond az eredmény mindkét csapatnak, nem ez volt a fő produkció. Mindenkinek van a közeljövőben egy nagyon fontos mérkőzése, de hát szerintem ezt a vízben a játékosok nem így élték meg, majd ezt a Krisztián elmondja. Illetve szeretnék gratulálni Boldizsárnak is, azért ő ül itt, mert úgy gondolom abszolút jól megoldotta a feladatot.”

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

„Szicíliában készültünk, most volt egy háromhetes pauzánk, próbáltuk ezt hasznosan eltölteni és azt gondolom, ez sikerült is kint. Az is egy felkészülési periódus volt és ki merem jelenteni, hogy ez az Eger meccs is nekünk egy felkészülési meccs volt a jövő heti, Miskolc elleni rangadóra. Attól féltem, hogy most mennyire engedjük el ezt a meccset fejben, az elején úgy tűnt, hogy nagyon, aztán valahogy visszakapaszkodtunk, úgyhogy jó kis mérkőzés volt. Szerintem a végeredmény nem tükrözi a két csapat közötti különbséget, de az biztos, hogy az Eger győzelme megkérdőjelezhetetlen volt ma. Lejöttünk, játszottunk egy jót, aztán most megyünk haza. Köszönjük szépen!”

CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger):

„Először is örülök, hogy Norbi (Dabrowski Norbert - a szerk.) elégedett volt velem. Nagyon elfáradtam és úgy gondolom, hogy akár egy egész évet érdemes nekünk fiataloknak meg fiatal kapusoknak edzeni azért, hogy egy-egy ilyen lehetőséget megkapjunk és élni tudjunk vele. Megmondom őszintén, titkon reméltem, miután Bane (Braniszlav Mitrovics - a szerk) sok meccset játszott, hogy én is szóhoz jutok. Ezúton is jobbulást kívánok neki!”

LÉTAY KRISZTIÁN (BVSC-Zugló):

„Hát egy kicsit olyanok voltunk, mint ez a sajtos roló itt, kívül kemények, belül egy kicsit puhák. Sajnos ennek volt betudható, hogy az elején kicsit elengedtük ezt a mérkőzést. Úgy éreztük, hogy az Eger is annyit játszik ki magából, amennyi feltétlenül szükséges, úgyhogy talán ez egy picit visszahozott minket a meccsbe, hogy lehet is játszani, meg kell is, mert nem mehetünk bele a jövő hétbe úgy, hogy egy kicsit ezt a meccshangulatot nem hoztuk vissza. Ennek fényében örülök, hogy viszonylag szoros volt a mérkőzés köztes része, így egy kicsit megint megkaptuk ezt az OB I-es feelinget. A jövő héten nyernünk kell, ez most így belefért.”


Honvéd-FTC 7:17 (2:4, 1:3, 4:6, 0:4)
G.: Illés 2, Simon R., Szivós, Gyárfás T., Irmes P.,. Balakirjev, ill. Varga Dénes 4, Varga Dániel, Német T. 3-3, Sedlmayer, Pohl Z., Jaksics 2-2, Manhercz K.

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a Honvéd Médiának és a Fradi-stábnak, Katona Norbertnek.

0:1 - Sedlmayer első gólja

0:2 - Varga Dániel első gólja

1:2 - Illés első gólja, ötméteres

1:3 - Varga Dénes első gólja

2:3 - Gyárfás Tamás gólja

2:4 - Varga Dénes második gólja

2:5 - Jaksics első gólja

2:6 - Varga Dániel második gólja

3:6 - Simon Roland gólja

3:7 - Jaksics második gólja

4:7 - Szivós Márton gólja

4:8 - Manhercz Krisztián gólja

5:8 - Balakirjev gólja

5:9 - Varga Dénes harmadik gólja

5:10 - Varga Dénes negyedik gólja

6:10 - Irmes Pál gólja

6:11 - Pohl Zoltán első gólja

6:12 - Varga Dániel második gólja


7:12 - Illés második gólja, ötméteres

7:13 - Német Toni első gólja

7:14 - Pohl Zoltán második gólja

7:15 - Sedlmayer második gólja

7:16 - Német Toni második gólja

7:17 - Német Toni harmadik gólja


VARGA ZSOLT (FTC-PQS-Waterpolo):

"Különféle érzésekkel indultunk neki ennek a mérkőzésnak, ugye, a válogatottak nem voltak tíz napig, vannak sérültjeink is. Összességében jobb lett a mérkőzés, mint amire számítottam. Majdnem biztos voltam benne, hogy az elején azért lesznek nehézségek, esetleg olyan gólok, amiknek talán nem kellene benne lenni a játékban, de úgy összességében elégedett vagyok."

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd):

"Én úgy érzem, a mérkőzés bizonyos részében nem játszottunk rosszul, de ennyi hibát nem lehet elkövetni. Olyan hibkat, amik alaphibák, amiket megbeszéltünk, amikre készültünk. Ezért alakult ki sajnos nagy különbség, bár nem volt benne a mérkőzésben."

SEDLMAYER TAMÁS (FTC-PQS-Waterpolo):

"A Honvéd uszodájába jöttünk és tudjuk, hogy a Honvéd otthon mindig tud meglepetést okozni, konkrétan úgy kezdték az egész bajnokságot, hogy az OSC-t meglepték hazai pályán. A csapat fele válogatottól jött vissza, ez volt az oka Vámos pihentetésének, illetve Madaras még az eltiltását töltötte. Kemény mérkőzésre számítottunk, pont emiatt, hogy hiányzóink voltak, számítottunk rá, hogy nem lesz ugyanolyan, mint az előző meccsünk, tartani fogja magát a Honvéd. Én azt hiszem, hogy derekasan helytálltak, nincs okuk a szégyenkezésre, a meccs közepéig gyakorlatilag fej fej mellett haladtunk. Jó meccset játszottunk, a végén nyilván kinyílt az olló, de mondom, helytálltak a fiúk."

SZIVÓS MÁRTON (RacioNet Honvéd):

"Gratulálok a Fradinak! Jó lett volna egy kicsit jobban megnehezíteni a dolgukat, sajnos nem sikerült. Megint kaptunk buta gólokat. A hat a hat elleni védekezésünk szerintem nem volt rossz, ha többször tudtuk volna hat a hat elleni támadásra kényszeríteni a Fradit, akkor szorosabb lehetett volna. De ajándékgólokat adtunk nekik, amit ők kegyetlenül kihasználtak és emiatt lett ilyen nagyarányú a győzelmük. Ennyit tudok mondani. Meg azt, hogy sok sikert a Ferencvárosnak a jövő szerdai döntőjükhöz, nyerjék meg!"

VARGA DÁNIEL (FTC-PQS-Waterpolo):

„A tíz gól jól hangzik, nincs is vele semmi gond, elsősorban inkább arról szólt ez a meccs, hogy két hét kihagyás után, úgy, hogy fele csapattal voltunk, mert a többiek a válogatottal voltak, játsszunk egy jó meccset, érezzük egy kicsit a vízilabdát, a játék minden elemében jöjjünk lendületbe, azt gondolom ez többé-kevésbé sikerült. Ez egy jó kis lépcsőfok volt, de hogy mennyire jó, az szerdán derül ki.”

(Lejegyezte: Vona Lilla)

A csoport állása:

1-2. Szolnok, FTC 60,
3. Eger 52,
4. OSC 45,
5. Miskolc 32,
6. BVSC 31,
7. Honvéd 29,
8. Debrecen 17 pont


ALSÓHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1. Pécs 32,
2. Kaposvár 30,
3. Vasas 27,
4. AVUS 21,
5. Szentes 20,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

Április 14., szombat

Kaposvár-Tatabánya 13:8 (3:1, 2:1, 5:3, 3:3)
G.: Vindisch, Juhász-Szelei 3-3, Dobod D., Lukács Á., 2-2, Sántavy, Varga II. Zs., Giga, ill. Márkus 3, Kalanovics B. 2, Fazekas, Francsics, Katonás

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot a kaposvári stábnak, Balázs Miklósnak.

1:0 - Juhász-Szelei első gólja

1:1 - Katonás gólja

2:1 - Juhász-Szelei második gólja

3:1 - Vindisch első gólja

3:2 - Márkus Martin első gólja

4:2 - Dobos Dávid első gólja

5:2 - Varga II. Zsolt gólja

5:3 - Francsics gólja

6:3 - Dobos Dávid második gólja

6:4 - Márkus Martin második gólja

7:4 - Lukács Ábel első gólja

8:4 - Vindisch második gólja

9:4 - Lukács Ábel második gólja

10:4 - Giga gólja

10:5 - Kalanovics első gólja

10:6 - Márkus Martin harmadik gólja

11:6 - Vindisch harmadik gólja

11:7 - Kalanovics második gólja

12:7 - Sántavy megúszásgólja

13:7 - Juhász-Szelei harmadik gólja

13:8 - Fazekas megúszásgólja


BERTA JÓZSEF (Kaposvár) vezetőedző:

„Úgy gondolom, ha nyerünk, és elég góllal nyerünk, akkor közelítünk ahhoz, amit az ember elképzel. Motiváltak voltunk, majdnem minden játékelemben jobbak voltunk, minden nagyképűség nélkül. Ma mi voltunk a nyerő csapat, van olyan nap, amikor jobban megy, van olyan nap, amikor nem annyira megy, ma jobban ment, annak ellenére is, hogy két kulcsjátékos már a mérkőzés első felében kikerült a játékból. Ennek ellenére mindenki odatette magát és tartalékosan is tudunk, ha akarunk. Nagyon motiváltnak láttam a csapatot, ezt is szerettem volna tőlük kérni. Csak gratulálni tudok a csapatnak, a Tatabányának sok sikert kívánok a következőkre.”

ZANTLEITNER TAMÁS (Tatabánya) vezetőedző:

„Először is gratulálok a Kaposvárnak, nagyon jól játszottak, végig vezettek, megérdemelték a győzelmet. Rendkívül sajnálom, azért jöttünk, hogy játsszunk egy szoros meccset és nyerjünk, ami nem sikerült. Elég sok hibánk volt, ezen dolgoznunk kell. Védekezésben nem voltunk elég összeszedettek és támadásban sem úgy sikerültek a lövések, ahogy szerettük volna. Bosszús az ember ilyenkor, de készülünk tovább.”

VINDISCH FERENC (Kaposvár):

„Nagyon örülök, hogy győztünk, nagyon készültünk erre a meccsre, mert a céljaink eléréséhez feltétlenül fontos volt ez a három pont. Úgy gondolom, volt egy-két nagyon jó teljesítmény csapatszinten, a védekezés és a támadás jó volt, és volt néhány kimagasló egyéni teljesítmény is. Azt megjegyezném, hogy ha játszanánk tíz vagy száz meccset egymással, akkor nagyobb arányban nem ilyen eredmény születne, sokkal szorosabb meccsek lennének. Az, hogy ma tényleg kifejezetten jól ment nekünk a játék, és az ellenfélnek kellett utazni, mi voltunk itthon, mi játszottunk hazai pályán, ez mind összeadódott és azt eredményezte, hogy fölényesen tudtunk nyerni. Körülbelül egy estét örülhetünk ennek az eredménynek, aztán készülhetünk a következő meccsre. Nagyon örülök, megérdemli a csapat az elvégzett munka után, hogy ilyen visszaigazolást kapjon.”

MÁRKUS MARTIN (Tatabánya): 

„Én is gratulálni szeretnék a Kaposvár csapatának, nagyon jól játszottak, végig ők vezettek, kemény, harcos meccs volt. Úgy érzem, hogy mi ezt a meccset védekezésben veszítettük el, nagyon sok gólt kaptunk, illetve elöl is elég pontatlanok voltunk. Még vár ránk egy nagyon fontos, Szombathely elleni meccs, készülünk tovább."


Pécs-AVUS 11:9 (2:2, 3:2, 2:2, 4:3)
G.: Szatmári 3, Csacsovszky A, Csacsovszky E., Opacak 2-2, Csaba M., Rakonjac, ill. Garancsy 5, Basara 2, Kiss Cs., Polovic

KURUCZ BARNABÁS (AVUS):

"Először is szeretnék gratulálni a Pécsnek. Igazából úgy érkeztünk ide, hogy nekünk nem ez a mérkőzés a legfontosabb, hanem ez egy fellépés a jövő heti Tatabánya-mérkőzés előtt. Ezzel szemben egy nagyon fegyelmezett és jó játékot tudtunk játszani. Sajnos a végén mi nem, a Pécs megkapta az ítéletet és ennek köszönhetően sikerült megszerezniük a három pontot."

MATAJSZ MÁRK (AVUS):

"Gratulálok először is a Pécs csapatának! Kijavítanám Barnabást: a játékvezetőnek volt tévedése, de nem ezen múlt. Mi valóban nem erre a mérkőzésre készültünk, kemény munkából jöttünk. A célunk a bennmaradás, de a játékosaimat meg kell dicsérnem, büszke vagyok rájuk, nagyon jó, modern, korszerű vízilabdát játszó Pécs ellen tudtuk tartani a lépést, sőt, az elején vezettünk két góllal. Aztán jöttek a hibák, ahogy fáradt a csapat. Rengeteg fiatal játékosom ült a padon, próbáltam forgatni a csapatot. Nyilván kijöttek a rutintalanságból és a fáradtságból adódó hibák, de én úgy gondolom, hogy abszolút emelt fővel, büszkén hagyhatjuk el ezt az uszodát. Készülünk a Tatabánya ellen és utána jön a rájátszás, ott fog eldőlni minden.

CSACSOVSZKY ALEX (Pécs):

"Egy rendkívül fegyelmezetten és lelkesen játszó Szombathellyel találkoztunk ma - erre is készültünk igazából, hogy ők így fognak vízilabdázni. Örülünk is, hogy egy hosszú pihenő után ilyen mérkőzésen kezdtük meg a folytatást. Gratulálok mind a két csapatnak. A csapat diadala volt, nem az egyéné, a csapaté."

LUKÁCS GERGELY (Pécs) vezetőedző:

"Az igazi fordulópont 4:2-nél volt, amikor mi két center-akciógólt és egy lefordulásgólt lőttünk és azzal nagyon hamar visszajöttünk a meccsbe és vezettünk egy tényleg nagyon jól játszó szombathelyi csapat ellen. Amikor Szombathelyen játszottunk, akkor is mondtam, hogy nagyon jól dolgoznak Márkóék, emelem a kalapom, mert azt gondolom, hogy az egész bajnokságban az ő csapatuik fejlődött a legtöbbet, üde színfoltjai ma az OB1-nek. A Szombathely nekünk ugrott, nagyon komolyan össze kellett kapnunk magunkat, hogy ezen a mérkőzésen nyerjünk. Azt mondtam a fiúknak, hogy mi ezen a meccsen nem játszottunk jól, elöl is, hátul is rengeteget hibáztunk. Ez úgy tanulópénz, hogy nem kellett érte fizetni."


Szeged-Vasas 5:10 (2:3, 1:2, 2:3, 0:2)
G.: Korbán 2, Berki, Farkas K., Mekkel, ill. Marnitz G., Steinmetz Á. 3-3, Bóbis M., Hőna, Takács B., Simon

VARGA PÉTER (ContiTech Szeged) vezetőedző:

"Nagyon jól kezdtünk, ott folytattuk, ahol a szünet előtt abbahagytuk, pontosan ezt kértem a fiúktól. A magunk szintjén sokat fejlődtünk, a második félidőben voltak buta hibáink, amiből a Vasas könnyű gólokat lőtt, illetve, ami lehetőségeink voltak, vagy kicsúsztak a kezünkből, vagy nem oda lőttük, ahova kellett volna. Ezt be tudom állítani a legutóbbi két mérkőzésünk után a sorba, hogy szépen fejlődünk, meglátjuk ez mire lesz elég. Lakatos Soma élete első OB I-es mérkőzését játszotta tizenöt évesen, gratulálok neki ehhez.”

FÖLDI LÁSZLÓ (Vasas-Plaket) vezetőedző:

„Nehéz volt nagyon, sok sebtől vérzünk, sérülések, betegségek, illetve egyéb következtében. Most még egy játékosunknak sikerült megsérülnie meccs közben, reméljük, hogy az egy hét regeneráció, rehabilitáció segíteni fog. Próbáltunk kevés gólt kapni, ez nagy többségben sikerült is, a hibákon javítanunk kell, ezek egy az egyben védekezésben voltak és a helyzetkihasználásunkban. Azt gondolom ennek ellenére mindent megtett a csapat, amit ebben a helyzetben tehetett, örülünk a győzelemnek, megyünk tovább, készülünk a Szentes meccsre.”


UVSE-Szentes 3:8 (1:3, 0:2, 0:2, 2:1)
G.: Tóth Z. 2, Korényi, ill. Nagy M. 3, Somogyi B., Vörös V. 2-2, Werner

PELLEI CSABA (Szentes) vezetőedző:

„Számomra ez egy nagyon fontos mérkőzés volt, harcolunk a tizenkettőbe jutásért, a bajnokságnak már voltak olyan szakaszai, ahol el tudtuk volna ezt érni, sajnos a végjátékra marad ez a döntés. Nagyon fegyelmezetten, összeszedetten játszottunk, ez párosult egy fantasztikus kapusteljesítménnyel, illetve jó védéssel. Három gólt kaptunk, azt gondolom teljesen megérdemelten nyertünk idegenben. Azt lehet véleményezni, hogy a nyolc gól sok vagy kevés, azt gondolom meggyőző fölénnyel nyertük a mérkőzést.”

MEIXNER MARCELL (Szentes):

„Nagyon elégedett vagyok, mert ez a mérkőzés teljesen más volumenű volt, mint az előző párharc, és ahogy Csaba (Pellei Csaba - a szerk.) is említette, ahhoz, hogy a tizenkettőbe bekerüljünk, életbevágóan fontos volt, hogy itt ma nyerni tudjunk. Nem készültünk semmi különösebbel, szerintem mindenkinek sokkal jobban benne volt a gondolataiban ez a mérkőzés, sokkal összeszedettebbek voltunk, a taktikai edzéseket is úgy végeztük, ahogy azokat ilyenkor kell. Ez a párharc azért sikerülhetett így, mert mindenki beletette a szívét, de inkább a fegyelmezettség volt jellemző az egész mérkőzésre és tulajdonképpen ezért tudtunk így dominálni.”

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző:

„A Szentes nagyon jól védekezett, amikor a blokkok mellett elment a lövés, Meixner Marcell nagyon jól védett, tulajdonképpen ennek köszönhető az, hogy ilyen kevés gólt tudtunk lőni, A nyolc kapott gólt nem tartom soknak, két alkalommal rizikóztunk, nem jött össze. Teljesen megérdemelten nyertek, nagyon összehangoltan védekeztek.”

KONARIK ÁKOS (UVSE): 

„Nem gondolom, hogy a fáradtság miatt lett volna ez a dekoncentráltság támadásban, szerintem a remek kapusteljesítmény a Szentestől és az együttműködésük a védekezésben volt az talán, ami megpecsételte a sorsunkat támadásban. Én sem tartom soknak a nyolc kapott gólt, viszont a három sajnos kevés ahhoz, hogy egy OB I-es meccsen nyerni tudj.”

A csoport állása:

1. Pécs 35,
2. Kaposvár 33,
3. Vasas 30,
4. Szentes 23,
5 AVUS 21,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont


RÉSZLETEK

FELSŐHÁZ

Április 13., péntek

Debrecen-OSC 9:10 (1:3, 3:2, 2:4, 3:1)
G.: Boros T., Szőke Sz., Fejős, Kállay 2-2, Vidovics, ill. Rangyelovics 3, Bundschuh, Kovács Gábor 2-2, Burián, Salamon, Tóth M.

Nagy Anita/DVSE-fotók




Április 14., szombat

Szolnok-Miskolc 15:12 (5:3, 5:4, 3:1, 2:4)
G.: Milos Csuk 3, Younger, Alekszics 2-2, Bátori, Jansik D., Hangay Z., Fülöp B., Kis G., Mezei, Gocics, Prlainovics, ill. Bowen 5, Halek, Sánta 2-2, Vadovics, Nagy Á., Misics





 


Eger-BVSC 14:9 (5:2, 1:2, 3:2, 5:3)
G.: Sz. Rasovics 5, Hosnyánszky, Vlahopulosz 2-2, Decker Á., Hárai, Lőrincz, Kovács Gergő, Magyar, ill. Pásztor 2, Ambrus F., Mészáros Cs., Mátyok, Csapó, Czigány, Török B., Létay

A Líceum Televízió és a ZF-Eger élő streamje:

  






Honvéd-FTC 7:17 (2:4, 1:3, 4:6, 0:4)
G.: Illés 2, Simon R., Szivós, Gyárfás T., Irmes P.,. Balakirjev, ill. Varga Dénes 4, Varga Dániel, Német T. 3-3, Sedlmayer, Pohl Z., Jaksics 2-2, Manhercz K.




ALSÓHÁZ

Április 14., szombat

Kaposvár-Tatabánya 13:8 (3:1, 2:1, 5:3, 3:3)
G.: Vindisch, Juhász-Szelei 3-3, Dobod D., Lukács Á., 2-2, Sántavy, Varga II. Zs., Giga, ill. Márkus 3, Kalanovics B. 2, Fazekas, Francsics, Katonás

A teljes mérkőzés a Kapospont felvételén:

 


Pécs-AVUS 11:9 (2:2, 3:2, 2:2, 4:3)
G.: Szatmári 3, Csacsovszky A, Csacsovszky E., Opacak 2-2, Csaba M., Rakonjac, ill. Garancsy 5, Basara 2, Kiss Cs., Polovic


Szeged-Vasas 5:10 (2:3, 1:2, 2:3, 0:2)
G.: Korbán 2, Berki, Farkas K., Mekkel, ill. Marnitz G., Steinmetz Á. 3-3, Bóbis M., Hőna, Takács B., Simon




UVSE-Szentes 3:8 (1:3, 0:2, 0:2, 2:1)
G.: Tóth Z. 2, Korényi, ill. Nagy M. 3, Somogyi B., Vörös V. 2-2, Werner

Címkék:
OB1