FACEBOOK

Újra itt az OB1! - vlv-előzetes a fordulóról

Újra itt az OB1! - vlv-előzetes a fordulóról
hozzászólás, 2018.04.13.

Visszatérünk a bajnoksághoz. A Debrecen-OSC meccsel ma kezdődik a forduló, szombaton hét meccs lesz. A program és a mérkőzésekkel kapcsolatos információk a klubok tájékoztatása alapján:

OB1, középszakasz, 7. forduló

ÖSSZEFOGALÓ

FELSŐHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1-2. Szolnok, FTC 57,
3. Eger 49,
4. OSC 42,
5. Miskolc 32,
6. BVSC 31,
7. Honvéd 29,
8. Debrecen 17 pont

Április 13., péntek

Debrecen-OSC 9:10 (1:3, 3:2, 2:4, 3:1)
G.: Boros T., Szőke Sz., Fejős, Kállay 2-2, Vidovics, ill. Rangyelovics 3, Bundschuh, Kovács Gábor 2-2, Burián, Salamon, Tóth M.


Előzetes nyilatkozatok:

FEKETE GERGŐ (DVSE):

"Zónában kellene jobban odatennünk magunkat, az emberelőnykihasználás, a jó passzok - szerintem ezek azok, amik befolyásoli fogják a mérkőzést. Nagyon remélem, hogy bár pénteki mérkőzés, olyan sokan fognak kijönni, mint eddig, és buzdítanak majd minket, mert ez nagyon nagy isnpiráció a csapatnak, remélem, hogy ez is hozzásegít majd minket a győzelemhez."

KÁLLAY MÁRK (DVSE) csapatkapitány:

„Az OSC nehezebb ellenfélnek ígérkezik, mint a Honvéd, ugyanis erősebbnek tűnik a játékoskerete. Már azt pozitívumnak tartanám, ha szoros meccset játszanánk ellenfelünkkel, de nem lesz egyszerű dolgunk, hiszen az OSC nem a mi kategóriánk. Az kapaszkodót jelenthet, hogy a legutóbbi meccsünkön a jó rajtunkkal megleptük őket. A fővárosiaknál nagytestű védők kapnak szerepet, így a centereink életét biztosan megnehezítik. Tudtommal Erdélyi Balázs sérüléssel bajlódik, ha valóban nem ugrik medencébe, a kapásoldaluk meggyengül. Nálunk is vannak apróbb egészségügyi problémák, nekem sem jött még helyre a bordasérülésem, de úgy néz ki, hogy teljes kerettel állhatunk ki. Az már eldőlt, hogy a nyolcadik helyen zárjuk a középszakaszt, de a play-offban még van esélyünk az előrelépésre. A következő két bajnokink bizonyos szempontból felkészülésként is felfogható a pontvadászat újabb szakaszára.”

JUHÁSZ ZSOLT (A-Híd OSC-Ujbuda):

"A győzelem reményében indulunk el. Már két hete nem játszottunk bajnoki mérkőzést, volt időnk a múlt héten alapozni és ezen a héten pörgetni. Próbálunk a feladatunkra koncentrálni, ami az, hogy ezt a szezont szépen fejezzük be, próbáljunk minél több meccset megnyerni. Azon leszünk. Hajrá, OSC!"


Április 14., szombat

16.00 Szolnok-Miskolc

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) vezetőedző:

“Nekem nem az a problémám, hogy sűrű a program, hanem az, hogy értelmetlen és abszolút nem nézi a játékosoknak az érdekeit, meg egyáltalán, a kluboknak az érdekeit. Két hét után először csütörtökön találkozunk. Gondolom, hogy nagyon fáradtak, illetve kiégettek lesznek a játékosok, de erre azt tudom mondani, hogy aki szeretne válogatott lenni, illetve válogatott játékos, annak tudnia kell, hogy ez mivel jár. Nyilván mi itt a klubnál szurkolunk a válogatottaknak, főleg a magyaroknak, de a legfontosabb az, hogy itt teljesíteniük kell. Egyébként én a legnagyobb problémát nem csak abban látom, hogy most akkor szombaton hogy fogunk játszani, hanem az, hogy tulajdonképpen a bajnokság végéig innen háromnaponta rangadónk van, háromnaponta egyre nehezebb mérkőzéseink vannak és nyilván ebbe a ciklusba úgy megy bele egy játékos, hogy most tulajdonképpen minimum egy öt- tíz napos pihenésre lenne szüksége és így kezdi el ezt az egészet.

Két hete nem láttam a csapatom háromnegyed részét. Tehát fogalmam sincs, hogy hogy fogunk játszani szombaton. Természetesen nem is érdekel, hogy hogy fogunk játszani szombaton, az nyilván érdekel, hogy nekünk idehaza meg kellene verni a Miskolcot, de azért ehhez már olyan szempontból hozzá vagyunk szokva, hogy itt napról napra kell majd egy picikét a fizikumot újra felépíteni.”

VADOVICS VIKTOR (Miskolci MVLC):

"Ez egy jó fellkészülés lehet a BVSC-meccsre, ha megcsináljuk azt, amit megbeszélünk és elmond Józsi (Sike József vezetőedző - a szerk.) és ha a százszázalékot kihozzuk a meccsből."


18.00 Eger-BVSC

CSISZÁR BOLDIZSÁR (ZF-Eger):

- Hiba lenne kiindulni az első mérkőzésből, akkor nagyon simán tudtunk győzni. Egész héten csonka kerettel voltunk, ha jól emlékszem, hatan edzettünk végig, tegnap este óta tudunk közösen készülni. A BVSC szerintem igyekezett ezt a két hetet kihasználni, hogy minél jobban összeszedjék magukat, s hogy valamivel meglepjenek minket. Nekünk az elejétől kezdve nagyon oda kell figyelnünk és összpontosítanunk."

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

"Szicíliában időztünk egy picit - nyilván edzések is voltak és jó ellenfelekkel kétkapuzhattunk. Nagyon tetszett, amit a fiúktól láttam, az is hozzá tartozik, hogy tengerparton, napsütésben voltunk, ez plusz feldobottságot adott a csapatnak, de a szakmai rész is nagyon rendben volt. Igaz, megtizelődött a csapat, összesen csak tíz játékos tudott részt venni ezeken a kétkapus edzéseken, most már legalább vagyunk 12-en.

Most azt érzem, hogy rendben vagyunk fejben is és fizikálisan is, erről szeretnék visszaigazolást kapni." 


19.00 Honvéd-FTC

NÉMET TONI (FTC-PQS-Waterpolo):

"Nehezen készültünk, mert kevesen voltunk a válogatottak elfoglaltsága miatt, de most, hogy visszajöttek (tegnap délelőtt még pihentek) újult erővel belecsaptunk. Leginkább a Veronára készülünk, ez egy jó felkészülési meccs lesz a Honvéddal, úgy érzem."

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző:

"Tisztes eredményre számítok. Azt szeretném, ha minél több fiatal játékosomat vízbe tudnám küldeni, már a jövő szempontjából is. Nem mi vagyunk az esélyesek, de át ez, ugye, nyilvánvaló. Egy jó játékot várok magunktól."


ALSÓHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1. Pécs 32,
2. Kaposvár 30,
3. Vasas 27,
4. AVUS 21,
5. Szentes 20,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

Április 14., szombat

16.00 Kaposvár-Tatabánya

VINDISCH FERENC (Kaposvár):

"Először is nagy szeretettel várjuk a szurkolókat, mert a szurkolásra a vízilabdának és nekünk is nagy szükségünk van. Nagyon remélem, hogy - ahogy az eddigi itteni meccseinken idén - lesz miért izgulni is, de utána örülhetnek az eredmények."

KALANOVICS BALÁZS (Tatabánya):

"A legutóbbi meccs kapcsán maradt bennünk egy kis tüske, úgy érzem. Készültünk rájuk sokat. Egy hosszú út vár ránk a mérkőzés előtt, úgyhogy a bemelegítés nagyon fontos lesz. Pontokért megyünk Kaposvárra, mindenképpen szeretnénk nyerni, megmutatni, hogy ott van a helyünk a 12 között és ehhez mindenképp szükségünk van erre a győzelemre."


19.00 Pécs-AVUS

SZATMÁRI KRISTÓF (Pécs):

"A Komjádi Kupa után volt egy hosszabb szünetünk, utána körülbelül egy hetet minialapozással töltöttünk, de ezen a héten már elkezdtünk foglalkozni a taktikával is. Igazából különösebb odafigyelést nem igényel szerintem ez a csapat. Be akarjuk húzni a három pontot."


19.00 Szeged-Vasas

MAKSZIM SOMA (Vasas-Plaket):

"A Szeged-meccs is nagyon kemény mérkőzés lesz, nem becsülhetjük le őket egyáltalán. Attól, hogy ők még nem szereztek pontot, ez ugyanolyan kemény mérkőzés lesz, mint bármelyik másik, ugyanúgy oda kell állni a meccs elejétől, mert hogyha nem fogjuk meg, akkor azért nagyon kemény mérkőzés is lehet."

19.00 UVSE-Szentes

VOGEL SIMON (UVSE):


"Egy hosszú bajnoki szünet után jön egy nagyon fontos bajnoki mérkőzés. Készülünk rájuk, nyilván. Németh Zsolt vezetőedzőnk sokat nem tudott velünk lenni, de  nélküle is meg kellett oldanunk az edzésprogramot,a  gyakorlást, a fizikai felkészülést. Egy nagyon brusztos mérkőzés lesz, biztos, a Szentes ezt a játékstílust képviseli, de győzni szeretnénk, nyilván, hogy utána egy 3:3-ról induló párharcban esetleg feljebb tudjunk lépni. Én az egygólos sikerrel már maximálisan elégedett lennék."

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző:

"Remélem, hogy jó meccset fogunk játszani, a Szentes ellen Szentesen is jó meccset játszottunk, jól összeállt a védekezés és támadásban is eredményesek voltunk. Egy picit majd még megnézzük a videót, azt, hogy hol lehet még változtatni a játékon és remélem, hogy sikerül győznünk ellenük itthon. "

PELLEI CSABA (Szentes) vezetőedző:

"Most 20 pontunk van, 24-et terveztünk. Két mérkőzés van hátra, megyünk most az UVSE-hez, illetve jön a Vasas hozzánk. Azt gondolom, ahhoz, hogy csak rajtunk múljon a tervünk megvalósítása, mind a két mérkőzést meg kell nyernünk. Nehéz meccsre számítok az UVSE ellen, nagyon csalóka, hogy a táblázaton hol állnak és az is, hogy milyen kevés pontjuk van. Rengeteg szoros meccset játszik, amelyen egy-egy góllal kap ki, nagy csapatoknak is méltó ellenfele. Szentesen 9:7-re nyertünk ellenük, az is szoros mérkőzés volt, úgyhogy nagyon nehéz mérkőzésre számítok. Számunkra csak a győzelem elfogadható ahhoz, hogy a céljainkat elérjük. Erre a csapatot képesnek találom, úgyhogy bízom abban, hogy hozzuk a mérkőzést."


RÉSZLETEK

FELSŐHÁZ

Április 13., péntek

19.30 Debrecen-OSC









Április 14., szombat

16.00 Szolnok-Miskolc



 


18.00 Eger-BVSC




19.00 Honvéd-FTC





ALSÓHÁZ

Az állás a forduló előtt:


1. Pécs 32,
2. Kaposvár 30,
3. Vasas 27,
4. AVUS 21,
5. Szentes 20,
6. Tatabánya 18,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

Április 14., szombat

16.00 Kaposvár-Tatabánya






19.00 Pécs-AVUS






19.00 Szeged-Vasas




​​19.00 UVSE-Szentes



Címkék:
OB1