FACEBOOK

Már edzésben a fiúk - szerdán utazás Rijekába!

Már edzésben a fiúk - szerdán utazás Rijekába!
hozzászólás, 2018.04.03.

Megkezdte a munkát Märcz Tamás 15 tagú kerete, amely csütörtöktől vasárnapig az Európa Kupa nyolcas döntőjében képviseli Magyarországot. vlv-riport.


A fiúk reggel a konditeremben kezdtek, majd viszonylag laza vízes edzést tartottak, amiben kevés úszás mellett a lövéseket gyakorolták és néhány taktikai elemet is  újra ismételtek.

A gyakorlás utolsó szakasza a sajtó képviselői előtt zajlott, majd az edzés után a játékosok válaszoltak a riporterek kérdéseire.

VLV-VIDEÓK:


Vadovics Viktor a vlv-nek


- Szervusz Viktor, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Hát, ismét egy nagy kirándulás előtt vagytok. Hogy vagy? Milyenek az érzéseid? Mire számítasz?

- Kíváncsi vagyok nagyon, ugye ez ebben az évben az első komolyabb megmérettetés. Olasz, spanyol és görög ellenféllel játszunk, a negyedik ellenfél még ismeretlen. Nagyon nehéz meccsek lesznek, biztos vagyok benne, de fel kell magunkat szívni és remélem, hogy kihozzuk a maximumot a tornából.

- Megfogalmaztál magadban külön célt, amit el akarsz érni?

- Egyedül az a célom, hogy tényleg a maximumot tudjam hozni és száz százalékot beleadjak.  

- A mostani edzés milyen volt?

- Most egy kicsit átmozgató úszás volt az elején, előtte volt egy kis torna és lövés meg gyakorlás volt főleg. Első edzésnek pont jó volt.

- Mivel lennél elégedett, amikor visszajöttök hétvégén?

- Nyilván egy jó helyezéssel.

- Az mi?

- Hú, most nem akarok ilyen célokat mondani, de azzal, ha a csapat beleadott mindent, és megcsináltuk azt, amit megbeszéltünk.

- Köszönöm szépen! Sikeres utat kívánok!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szervusz Szilárd! Köszöntelek edzés után a vlv kamerája előtt. Hát nagyon kemény lesz ez, nagyon komoly meccsek, mire számítasz?

- Így van, ahogy mondod, nagyon kemény lesz. Kettőt edzünk az indulás előtt, itt vagyunk a Komjádiban reggel-este, és holnap utazás, este már csak egy átmosó edzés lesz, mert viszonylag közel van, már csütörtökön délután négykor van az első mérkőzés. Természetesen nagyon kemény meccsekre számítok, a spanyolokkal már játszottunk többször, kellemetlenek, tudjuk. A göröggel és az olasszal még nem, de tudjuk, hogy a világelitbe tartoznak. Jó mérkőzésekre számítok.

- Saját egyéni cél?

- Egyéni cél - a legjobbamat kell hozni, mindig az az egyéni célom, hogy a legjobbamat hozzam és jól beilleszkedjek a csapatba. Nyilván szeretnék nyerni, mindig nyerni megy az ember, mindegy ki az ellenfél. Szeretném, hogy egyre jobb legyen a csapat, fogja adni a televízió is a mérkőzéseket, szeretném, ha a közönség megszeretne minket.

- Hát ezt kívánom én is és sikeres szereplést!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek az esti edzés után:

- Az volt a terv és végre is hajtottuk, hogy nem lesznek hosszúak az edzések, délelőtt és este is másfél óra volt, a délelőttit megelőzte egy 45 perces tornatermi foglalkozás is Zala Gyuri irányításával. Megpróbáltuk minőségben, dinamikában felpörgetve teljesíteni a feladatokat.

Így, hogy harmadik centerünk nem lesz és hétfőn reggel még a levegőben lógott az, hogy Anyal Danit nem tudjuk magunkkal vinni, azt szerettem volna, ha a csapat készen áll többféle támadási variációra, hogy könnyebben oldjuk meg az esetleg előálló "centerhiányos állapotot". Négy meccs ugyanis nagyon sok, ennyi idő alatt bármi történhet. Ezen dolgoztunk délelőtt.

Este elsősorban az emberelőnyös figurák felfrissítése volt napirenden, muszáj is volt ezzel foglalkozni, mert két-három hét alatt azok a kis részletek, apróságok, amiket egy-egy megoldásnál kérek, elfelejtődnek. Nem azt mondom, hogy már megfelelő szintre jutottunk el, de szerdán este még van egy edzésünk Rijekában is, kicsit még javíthatunk az emberelőnyös megoldásainkon. Szerintem két minőségi edzésen vagyunk túl ma.

És az a jó hír, hogy a mai két edzésről hiányzó Angyal Dani is velünk tud tartani szerdán reggel.

- Mi van vele?

- Tegnapra belázasodott, nem volt jól, de ma már láztalan, ennek ellenére azt kértem, még ne jöjjön, hogy holnap jó állapotban utazhasson velünk. Úgyhogy nincs csere a keretben, a kijelölt 15 játékossal utazunk.

- A tornáról van új információd?

- Egy-két csapatnak láttam a keretét, a szerbekét, az olaszokét. Nagy meglepetés nincs, az olaszoknál van néhány új arc, ismeretlennek tűnő játékos, legalábbis a közvélemény számára, én többé-kevésbé a fiataljaikat is ismerem. Nehéz mérkőzések lesznek, egyelőre csak az elsővel foglalkozunk, a görögök ellenivel. Úgy látom, hogy a fiúk "egyben vannak", nem viselte meg nagyon őket, hogy nehéz klubmeccseken, fárasztó utazásokon vannak túl. Jókedvűek, motiváltak, szerintem nagyon várják már az első meccset.

- Köszönöm szépen, jó utat!

(Cükkünk végén fotók a nap edzéseiről.)

Az edzésen készült vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház
 

A jelenlegi magyar válogatott:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok,

Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Kovács Gergő (Eger), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Nagy Ádám (Miskolc ), Török Béla (BVSC),  Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

A fenti 15 játékos közül minden meccsen 13 szerepelhet a rijekai tornán.


A torna csoportbeosztása:

A csoport

Magyarország, Olaszország, Görögország, Spanyolország

B csoport

Szerbia, Franciaország, Montenegró, Horvátország

A csoportokon belül körmérkőzés lesz, majd az utolsó napon a két csoportelső az aranyéremért, a két csoportmásodik a bronzéremért játszik és így tovább, az alacsonyabb helyezésekért. A torna pénzdíjas.

A program:

1. nap, április 5., csütörtök


16.00 Magyarország-Görögország
17.30 Olaszország-Spanyolország
19.00 Franciaország-Horvátország
20.30 Szerbia-Montenegró

2. nap, április 6., péntek

16.00 Magyarország-Olaszország
17.30 Horvátország-Montenegró
19.00 Szerbia-Franciaország
20.30 Spanyolország-Görögország

3. nap, április 7., szombat

16.00 Olaszország-Görögország
17.30 Franciaország-Montenegró
19.00 Szerbia-Horvátország
20.30 Magyarország-Spanyolország

4. nap, április 8., vasárnap

16.00 A csoport 4. helyezettje-B csoport 4. helyezettje (a 7. helyért)
17.30 A3-B3 (az 5. helyért)
19.00 A2-B2 (bronzmérkőzés)
20.30 A1-B1 (döntő)

A tévéközvetítésekről egyelőre annyit tudunk, hogy az első két csoportmeccsünket biztosan élőben adja az M4 Sport, a LEN pedig streamet ígér a torna meccseiről.


KEDDI VLV-FOTÓGALÉRIÁK:


Konditermi edzés



Délelőtti edzés



Esti edzés


Edzésportrék