FACEBOOK

BL-főtábla, B csoport: Pro Recco-Szolnok 8:5

BL-főtábla, B csoport: Pro Recco-Szolnok 8:5
hozzászólás, 2018.03.31.

Szolnoki vereség idegenben a Reccótól, de a meccsen érezni lehetett, hogy komoly tét esetén nem biztos, hogy ilyen a végeredmény... Az Eger vasárnap simán nyert Sabadellben.


BL-főtábla, 11. játéknap

B csoport


Március 31., szombat

Jadran Herceg Novi-Steaua Bukarest 16:10 (4:2, 6:4, 3:2, 3:2) - az egyik játékvezető Németh András volt
G.: Spaics 5, Merkulov, Banicsevics, Radovics, M. Petkovics 2-2, Krijestorac, Gardasevics, D. Draskovics, ill. Murisics 4, Delgado 3, Gheorghe 2, Buljubasics

Spandau 04-Alphen 14:8 (4:1, 5:3, 2:2, 3:2)
G.: Pjesivac 4, Dedovics 3, Negrean, M. Stamm 2-2, Gielen, Jüngling, M. Restovics, ill. Corics, Ingyics 3-3, Mandolini 2

Pro Recco-Szolnok 8:5 (3:2, 2:1, 1:2, 2:0 )
G.: Mandics, Ivovics 2-2, Echenique, Figari, Filipovics, Gitto, ill., Younger 4, Alekszics

​A találkozó elején Kis Gábor megsérült, így a Szolnok a teljes mérkőzést "pótmegoldásokkal" játszotta végig.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE A MÉRKŐZÉSRŐL

VLV-VIDEÓK (Sport TV):

1:0 - Gitto gólja

2:0 - Ivovics első gólja

2:1 - Younger első gólja

3:1 - Mandics első gólja

3:2 - Younger második gólja

4:2 - Figari gólja

5:2 - Mandics harmadik gólja

5:3 - Younger harmadik gólja

5:4 - Alekszics gólja

5:5 - Younger negyedik gólja

6:5 - Echenique gólja

7:5 - Ivovics második gólja

Nagy Viktor kivédi Filipovics ötméteresét

8:5 - Filipovics gólja


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Az első akciónknál megsérült Kis Gábor, ő utána már nem is játszott, s ezzel az egész támadójátékunk sorsa megpecsételődött. Ezt nem bírjuk el a Recco pályáján.

Azt gondolom, hogy jobb volt a Recco, megérdemelte a győzelmet. Óriásit küzdöttünk, elsősorban abban, hogy a védekezésünket rendezzük, ez sikerült is, elöl pedig  Tamás (Mezei Tamás - a szerk.) mellett Prlainovicsnak, Dávidnak (Jansik Dávidnak - a szerk), Aaronnak (Aaron Youngernek - a szerk.) centereznie kellett. Ebben felörlődtünk, az utolsó öt percre elfáradtunk és egy picit fegyelmezetlenek is lettünk.

- Mi történt Kicsivel?

- Meghúzódott a combja, alig tudott kimászni a vízből és már nem is tudott visszatérni a medencébe.

- Megvolt a hazai pálya a Reccónak?

- Nem hibáztatom a bírókat, de úgy alakult a meccs, hogy hatszor állítottak ki az ellenféltől, egyszer kettős fórban voltunk, - azt inkább hagyjuk... - és volt egy páros kiállítás, tehát összesen háromszor álltunk fel fórban a mérkőzés folyamán. Ezt az egyik center nélkül nyilván nem lehet bírni. 

- Mi volt ez a sok meccsleállás, bírói tanakodás, nem is nagyon lehetett érteni. Például miért kaptatok ötméterest, amikor sokáig állt a játék?

- 7:5-re vezetett a Recco, 3.20 volt hátra, megkaptunk egy emberelőnyt és amikor azt Aaron ellőtte, szerettem volna időt kérni. Ez nem volt egyszerű, mert nem a megszokott technika volt, hogy felemelem a kezem. Felemeltenm, hátraszóltam, ott Kósz Zoli nyakában volt egy gomb, azt kellett kézbe venni, megnyomni, a lényeg az, hogy úgy ítélték meg, hogy már ellőtte a labdát a játékos, tehát nem volt a birtokunkban a labda, amikor időt kértem. Muszáj volt pedig, mert ez volt az egyetlen emberelőnyünk a negyedik negyedben. (A megítélt büntetőt egyébként Nagy Viktor kivédte - a szerk.) Háromszor megkérdeztük a bírót, hogy megmaradt-e az időkérés lehetősége ezután az ítélet után és azt mondta, hogy igen. Ezért kértem időt másfél perccel a vége előtt, de akkor a delegátus azt mondta, hogy nem maradt meg a lehetőségem, rossz választ adott nekem a bíró, aki egyébként korrekt módon elismerte, hogy hibázott és elnézést kért. Így hiúsult meg a második időkérésem is és került át a labda a Reccóhoz.

- Köszönöm a tájékoztatást, jó utat nektek hazafelé!

Várható: a mérkőzés góljai.

Címlapfotó: Pro Recco Waterpolo 1913


Április 1., vasárnap

Sabadell-Eger 7:15 (2:3, 3:4, 2:5, 0:3)
G.: Carrillo Gemar 3, Cabanas Pegado 2, Matoso Alguacil, Gallego Vela, ill. Sz. Rasovics 5, Hosnyánszky 4, Angyal, Lőrincz, Kovács Gergő, Vlahopulosz, Bedő, Hárai

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ha választani lehetett volna a forgatókönyvek közül, akkor ezt választom. Nem jó ugyanis, ha nagyon hamar kinyílik a meccs. Így, hogy félidőben még szoros volt, végig élesnek kellett lennünk. Tehát a lehető legjobban alakult számunkra ez a BL-forduló, ahhoz képest, hogy ez egy rapid túra volt és hogy mennyit edzettünk a héten, maximálisan elégedett kell, hogy legyek.

- Mi következik most számotokra?

- Szétszélednek a játékosok, szinte mindenki megy Rijekába :-). Mitrovics és Rasovics a szerb válogatottban játszik majd, Vlahopulosz a görögben, Angyal, Kovács Gergő és Bedő pedig a magyar csapatban. Azt még nem is tudjuk, hogy utóbbiak mikor térnek vissza, hiszen az április 10-i Világliga-meccsen szereplő magyar válogatott összetétele egyelőre nem ismert. Mindenesetre a különböző válogatottakban nem szereplő játékosoknak három nap pihenőt adtam.

DECKER ÁDÁM (ZF-Eger) a vlv-nek:

- Ezen a héten végig alapozó munkát végeztünk, bíztunk magunkban hogy komolyabb rákészülés nélkül hozzuk a kötelező győzelmet.

Így is lett, bár voltak hullámvölgyek a mérkőzésen, amelyek ellenére magabiztosan nyertünk.

Úgy érzem, hogy kellett ez a hét, hogy jó formában várjuk a bajnokság folytatását, illetve remélem, az egri válogatott kerettagoknak is hasznos munka volt a rijekai megmérettetés előtt.

A csoport állása:

1. Pro Recco 30,
2. Eger 25,
3-4. Szolnok, Spandau 04 21,
5. Jadran Herceg Novi 16,
6. Steaua Bukarest 12,
7. Sabadell 6,
8. Alphen 0 pont