FACEBOOK

Dőry Farkas a Partizan Belgrád játékosa!

Dőry Farkas a Partizan Belgrád játékosa!
hozzászólás, 2018.03.31.

A 24 éves balkezes játékos már be is mutatkozott a szerb élcsapatban, három gólt lőtt bajnokin a Radnicski Kragujevác kapujába. vlv-interjú:


DŐRY FARKAS (Partizan Belgrád) a vlv-nek:

- Egyelőre erre a szezonra szerződtettek, de benne van a folytatás lehetősége is. 

- Hogy történt a dolog, szerb csapatban mostanában nem nagyon szerepelt magyar játékos...

- Ők kerestek meg és engem vonzott a korábbinál több játéklehetőség és az, hogy tanulhatok, megismerhetek egy más közeget. És hát azért a Partizan Belgrád mégiscsak a Partizan Belgrád, még ha most főleg fiatalokból is áll a csapat.

Egyébként elsősorban azért kerestek meg, mert fél éve nincs balkezesük és ezt nagyon megérezték, elsősorban emiatt nem értek el jó eredményt a Jadranska Ligában és a BL-csoportjukban sem szereztek még pontot.

- Apropó BL, gondolom, ott nem játszhatsz.

- Nem, egyrészt azért, mert a nevezést a szezon előtt le kellett adni, másrészt a Miskolc színeiben szerepeltem az Európa Kupában.


Egy évvel ezelőtti kép, Dőry Farkas a sikeres elődöntő után Madaras Norbert nyakában - a Herceg Novi legyőzésével Eurokupa-döntős a Fradi! (Monoki Nikolett/vlv felvétele)

- Milyen rendszerű a szerb bajnokság?

- Most kezdődött, az első fordulót játszottuk Kragujevácon a nyolc csapatos szuperligában. Oda-vissza kétszer játszik mindenki mindenkivel, utána következik a bajnoki döntő. A Szerb Kupát egyébként már megnyerte a csapat, mire ide érkeztem.

- Hogy fogadtak, mit mondtak, mi az elvárás veled szemben?

- Azt várják, hogy minél hatékonyabb legyek, segítsem a csapatmunkát, jól védekezzek, lőjek gólt - ilyen alapdolgokat kértek.

- Milyenek a többiek? Egyrészt ismerted-e őket korábbról, másrészt mik az első tapasztalataid?

- Volt akit ismertem, mert játszottunk már egymás ellen korábban. Szívesen fogadtak, rendesek nagyon, nyitottak, segítőkészek, közvetlenek. Egy rossz szavam nem lehet semmire, tényleg. Én is pozitívan álltam ehhez az új helyzethez, nagyon vártam, hogy itt lehessek.



- Stefan Csirics a vezetőedzőtök, aki a szerb válogatottnál Dejan Szavics másodedzője. Milyenek az edzéseitek, össze tudod-e már hasonlítani a friss élményeidet a korábbi magyarországi tapasztalatokkal?

- Nagyon kemények. Ész nélkül kondi, két óra víz reggel, két óra víz este, sok úszás, kőkemény. Csirics ért hozzá, tapasztalt edző, az olimpián is kint volt a válogatott mellett. Egyáltalán, azt látom, hogy aki itt a pólóval foglalkozik, mindenki érti a dolgát.

- Milyen státuszban vannak nálatok a játékosok? Vannak amatőrök, félamatőrök vagy mindenki ebből él?

- Mindenki profi. E mellett sokan járnak egyetemre - ugyanúgy, mint otthon.

- Milyen volt a bemutatkozás, az első meccsed, mennyire voltak fontosak a góljaid?

- Nagy volt az iram és keményen beleállt mindenki, azt éreztem, hogy jobban meg kell küzdeni a sikeres megoldásért szinte minden szituációban. Elég gyengén kezdtünk, pedig tudtuk előtte, hogy ez tipikusan olyan mérkőzés lesz, amit vagy eldöntünk az elején, megmutatva, hogy nincs keresni valójuk, vagy, ha ez nem sikerül, szenvedni fogunk szinte végig. A meccs első felében kihagytunk három ziccert és két emberelőnyt, egy részükből rögtön ők értek el gólt, a harmadik negyed elején egy kihagyott ötméteresünkből fordultak le és lőttek gólt. Aztán azért összeszedtük magunkat fejben, ők elfáradtak és csak kinyílt a meccs a végére, így lett belőle hatgólos győzelem.

Ami a gólokat illeti, minden gól fontos, de talán a második gólomnak nagyobb jelentősége volt a szokásosnál, ugyanis 5:4-ig volt szoros a meccs, akkor, a gólom után állt össze a védekezésünk és el tudtunk húzni. Kipontoztattuk a legjobb játékosukat a francia idegenlégióst és már nem sok lehetőséget adtunk nekik. Az igazság az, hogy már az elején ilyennek kellett volna lennie, de nem kellő alázattal vágtunk neki a meccsnek.

- Mindenesetre gratulálok a bemutatkozáshoz és sikeres szereplést kívánok!


A szerb bajnokság első fordulójában:

Radnicski Kragujevác-Partizan Belgrád 5:11 (1:2, 3:3, 1:3, 0:3)
Radnicski Kragujevác:
 Gavrilovics, Tanasijevics, Sztanojevics 1, Ganics 1, Metodiev, Mitrovics, Sakenov 1, Zilum 2, Panics, Vulovics, Manics, Radovanlija, Gyerkovics, Stjepanovics. Vezetőedző: Sztevanovics
Partizan Belgrád: Risticsevics, Kasum, F. Jankovics, Lukics 2, Lazics 1, Dőry 3, M. Jankovics, Andrejevics 2, Manojlovics, Radanovics, Radonjics 1, Akszentijevics 1, Belopavlovics, Vucinics 1. Vezetőedző: Csirics