FACEBOOK

Kósz Zoltán a Reggeli Startban

Kósz Zoltán a Reggeli Startban
hozzászólás, 2018.03.19.

A szentendrei Pap-szigeten 3,8 milliárd forintért vízilabda-akadémia épülhet. Kósz Zoltánt faggatták a beruházásról a Reggeli Start hétfői élő adásában.


A KÓPÉ vízilabda egyesületet 2005-ben alapította Kósz Zoltán és Petőváry Zsolt. A klubnak jelenleg 200 igazolt vízilabdázója és több száz úszója van.

​Leányfalun már korábban tervezték új, modern vízilabda-létesítmény megvalósítását. A napi munkához használt leányfalusi bérelt helyszínt rég kinőtték, négy évvel ezelőtt adták be első létesítményfejlesztési, beruházási tervüket. Az akkori elképzelések megvalósítása mintegy 800 millió forintba került volna, de a folyamat "valahol elakadt". Az elképzelések egy évvel ezelőtt kerültek ismét szóba, egyre többen álltak a terv mögé, sikerült lobbizni is és kiderült, hogy az egész beruházás állami költségből megvalósítható.

Fontos volt, hogy a térségre dolgozzák ki a "B tervet", hiszen az egyesületben sportolók túlnyomó többsége ide valósi. A helyszín így Szentendre lesz, ahol tárt karokkal várták a KÓPÉT, a beruházás tervezett költsége 3,8 milliárd forint.

Kósz Zoltán elmondta, hogy négy éve dolgoznak ezen a projekten. Közben természetesen folyt a hétköznapi munka, a sportolók bérelt vízfelületen edzettek, versenyeztek. Az új beruházás elsősorban a "kiegészítő szolgáltatások" terén  jelent majd nagy előrelépést, végre lesznek rendes öltözők, kulturált körülmények közé kerül minden, ami a sportolás közegének részét jelenti, ide értve a szülőkkel való törődést, az elméleti foglalkozásokat és a klub adminisztatív munkáját is, ami jelenleg - Kósz Zoltán szavai szerint - "sufni tuning" megoldással zajlik.

A KÓPÉ jelenleg hét korosztályos bajnokságban versenyeztet csapatokat, most már harmadik éve a másodosztályban, az OB1B-ben is ott vannak és a tervek között szerepel OB1-es csapat kialakítása is.

A KÓPÉ Sziget VÍzilabda Akadémia hosszabb távra tervez, 15+5 évre vette vérbe a Pap-szigeten található területet, amelyen az új létesítményt, a 2850 négyzetméter alapterületű fedett uszodát felépítik. A beruházási terv annak figyelembe vételével készült, hogy a térség árvízveszélyes terület, az épületeket "megemelt szintre" tervezik.

A műsorvezető kérsésére Kósz Zoltán elismerte, hogy a terv megvalósítását - mint Magyarországon mindent - érintheti az áprilisi országgyűlési képviselői-választás.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: