FACEBOOK

Teljes forduló lesz szombaton az OB1-ben

Teljes forduló lesz szombaton az OB1-ben
hozzászólás, 2018.03.16.

Az OB1 középszakaszának ötödik fordulója következik, mindkét csoportban fontos mérkőzésekkel. Tévés meccs nincs. A program és előzetesünk a kluboktól nyert információk alapján (cikkünk még folyamatosan frissül):


OB1 középszakasz, 5. forduló

Március 17., szombat

ÖSSZEFOGLALÓ

FELSŐHÁZ

A csoport állása a forduló előtt


1-2. Szolnok, FTC 51,
3. Eger 46,
4. OSC 39,
5-6. Miskolc, Honvéd 29,
7. BVSC 28,
8. Debrecen 17 pont

17.00 BVSC-OSC

SZŰCS LEVENTE (BVSC-Zugló) vezetőedző:

"Az előző mérkőzésünknél az volt az érzésem, hogy két olyan csapat találkozik, akik "legyünk túl a mérkőzésen" alapon ugrottak be a vízbe. A vége is olyan lett, meg az egész meccsnek volt egy olyan képe. Most azért számunkra nagyobb tétje is lehet ennek a három pontnak, úgyhogy mindenképpen arra számítok, hogy motiváltabbak leszünk, mint az előző meccsen. Az OSC, ugye, utazott a héten, játszottak egy nemzetközi mérkőzést, bízom benne, hogy sikerült frissebbnek maradnunk, mint nekik, ez az egyik kulcsa ennek a mérkőzésnek. A másik pedig az, hogy mennyire motiváltak a fiúk. Ugye, a Miskolc ellen minden megvolt, ami ennek a csapatnak a győzelemhez kell, bízom benne, hogy ez most is így lesz és meg tudjuk szorongatni az OSC-t, ne adj isten, ha úgy adódik a végén, hogy a három pontra van lehetőségünk, akkor azt is behúzzuk. Úgyhogy gyertek ki és szurkoljatok nekünk szombaton déltán öt órakor itt a Szőnyi úton! Hajrá BVSC!"

JUHÁSZ ZSOLT (A-Híd OSC-Újbuda):

"Nagyon kemény mérkőzésre készülünk, mert roppant kellemetlen játékstílust képviselnek. Hajtós, rakkolós..., küzdenek nagyon. De mi is szeretnénk most már fölfelé elindulni, mert az elmúlt három-négy mérkőzésen nagyon hullámzó teljesítményt nyújtottunk. Most már szeretnénk stabilizálni a játékunkat. Nehéz lesz a BVSC ellen, de mindenképpen arra készülünk, hogy jó játékkal magabiztos győzelmet arassunk és utána tudjunk készülni a későbbi mérkőzésekre, a Szolnokra, a Bajnokok Ligájára. Várunk szeretettel mindenkit a Szőnyi úton!"


19.00 Honvéd-Szolnok

VAD LAJOS (RacioNet Honvéd) vezetőedző:

"Tisztességes, becsületes játékot várok, nézd, az nem a mi szintünk jelenleg, óriási a különbség a játékosok tudásszintje között. De megpróbáljuk minél tisztességesebben lehozni ezt a mérkőzést."

KARDOS GERGELY (Szolnoki Dózsa):

"Volt egy hullámvölgyünk, amiből jövünk ki, vagy már kijöttünk, remélhetőleg, úgyhogy ugyanezen az úton megyünk tovább. Haladunk előre, próbálunk minél inkább javítani, kevesebb hibával játszani védekezésben, támadásban. A Honvéd-meccs egy hasonló felkészülési meccs lesz nekünk, utána már keményebb mérkőzés jön, az OSC, a Recco-meccs Olaszországban, arról meg ne is beszéljünk..., az egy nagy rangadó lesz."


19.00 Debrecen-Eger

FEJŐS RÓBERT (Debrecen):

"Az első meccsünk eredménye azt muttata, hogy közel voltunk, de ha őszinték akarunk lenni, a vízben azért éreztük, hogy "magasabb fokot" képviselt az Eger azon a napon, s az egész bajnokságban. Hogy min kell változtatni? Az elmúlt meccseinken nagyon sok gólt kaptunk, a fejekben rendbe kéne tenni egy-két dolgot, most ezen leszünk a megbeszéléseken."

BEDŐ KRISZTIÁN (ZF-Eger):

"Annak örülhetünk leginkább, hogy újra helyreállt a védekezésünk, mert az utóbbi időszakban az volt leginkább szétesve. Most talán újból megtaláltuk azt az utat, amin elindultunk, anno. Persze, most jön egy könnyebb mérkőzés a Debrecennel, de ez a mostani eredmény a Spandauval csalóka lehet, mert nekünk még rengeteget kell dolgoznunk ahhoz, hogy a végén ott lehessünk, ahol szeretnénk lenni. 

A Debrecen elleni meccs azt a célt is szolgálja, hogy tudjuk gyakorolni azokat a dolgokat, amiket majd szeretnénk a Fradi ellen viszontlátni. Az előző mérkőzésünk a Debrecen ellen nem jelent semmit, az egy könnyebb mérkőzés volt, lehet, hogy náluk nehezebb dolgunk lesz. Minden mérkőzés más, úgy megyünk oda, hogy minél több góllal szeretnénk őket megverni."


19.00 Miskolc-FTC

VADOVICS VIKTOR (PannErgy Miskolc VSC):

"A hétvégén a Fradit fogadjuk itt a miskolci uszodában, nagyon nehéz lesz, mint az előző meccs is. Próbálunk ugyanúgy százszázalékot nyőjtani és minél szorosabb eredményt kihozni a találkozóból. Megpróbáljuk azokat a hibákat kijavítani, amiket a BVSC ellen elkövettünk, és azokra a dolgokra koncentrálni, amikből majd tanulhatunk később."

VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző:

„Immáron a hatodik mérkőzést játsszuk a Miskolccal ebben a szezonban. Azt gondolom, hogy ennél jobban nehezen ismerheti egymást két együttes. Továbbra is az a cél, hogy a miskolciak meghatározó játékosait semlegesítsük és az emberhátrányos mutatónk 20 százalék alatt legyen. Ha sikerül megvalósítani ezeket, akkor megnyerjük a hatodik egymás elleni meccsünket is. Sajnos Varga Dánielre nem számíthatok sérülése miatt.”

SZIRÁNYI BALÁZS (FTC-PQS Waterpolo):

"Bár ez már a hatodik meccsünk a Miskolccal, ugyanúgy kell készülni, mint akár az elsőre, akár a negyedikre. A Miskolc nem lett rosszabb csapat, sőt, ők is érnek össze. Fontos lesz, hogy ne becsüljük le őket, mert van egy ilyen belefásulás, ebben a dinamikában, és tényleg nagyon sokszor találkoztunk velük. Ugyanazt a tiszteletet érdemlik, mint az első alkalommal. Tudjuk, hogy a Miskolc nagyon jó csapat, főleg Miskolcon, meg tudják nehezíteni a dolgunkat, hogyha mi nem vagyunk ott fejben."


ALSÓHÁZ

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pécs 26,
2. Vasas 24
3. Kaposvár* 22,
4. Szentes* 19,
5. AVUS 15,
6. Tatabánya* 14,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

* A Szentes és a Tatabánya egy, a Kaposvár két meccsel kevesebbet játszott.

16.00 Tatabánya-Vasas

KOLOZSI MARCELL (Tatabánya):

"Egy nagyon brusztos mérkőzésre számítok. Kielemeztük az előző meccs hibáit, úgy érzem, hogy a felkészülés jól sikerült, remélem, hogy hazai pályán el tudjuk hozni a három pontot."

HŐNA DÁVID (Vasas-Plaket):

"Teljes mértékben pörgünk most, a kudarc után, hogy nem kerültünk a nyolcba sajnos. Túlléptünk rajta, elég hamar, úgy gondolom és azt hiszem, látszik is, ugyanúgy beleállunk ezekbe a meccsekbe is, mint ha ott játszanánk. 

Úgy gondolom, teljesen más lesz a Tatabányával ott játszani, mint itthon volt, nem lesz olyan "könnyed", kemény meccs lesz, az biztos."


17.00 AVUS-Szentes

MATAJSZ MÁRK (AVUS) vezetőedző:

"Régóta vártunk már egy bravúrra, tatabányai sikerünk ebbe a kategóriába tartozik. Erős csapatot győztünk le, ráadásul idegenben. A siker természetesen pozitív hatással volt a fiúk e heti hangulatára, edzésmunkájára is. Ami a Szentest illeti, rutinos, jó játékosokból  álló együttes - hasonló játékerőt képvisel, mint a  Tatabánya. Noha korábban idegenben öt góllal kikaptunk a Szentestől, akkor négy játékosunk is hiányzott. Ezúttal  komplett kerettel készülhetünk, és noha most sem mi  vagyunk a meccs esélyesei, szurkolóink támogatásával itthon akarjuk tartani a pontokat."

EKLER BENDEGÚZ (AVUS):

"Mindenképpen szeretnénk nyerni, a célunk a három pont megszerzése. Nem lesz könnyű, a Szentes egy erős és masszív csapat. Mindenképpen győzni szeretnénk."

PELLEI CSABA (Szentes) vezetőedző:

"Elvesztettük a Vasas-meccset, remélem, tanulunk belőle, tanulnunk kell belőle, azt gondolom, itthon egy nagyon kemény meccset fogunk velük játszani. A mostani hétvégén Szombathelyre megyünk, mondanom sem kell, hogy ez egy nagyon fontos mérkőzés. Nagyon szervezett csapat, meglepően jó eredményeket ér el annak ellenére, hogy most került föl az első osztályba. Nagyon sok pontot szerez és különösen otthon nagyon veszélyes. Biztos vagyok abban, hogy egy "ki-ki" mérkőzés lesz. A legutóbbi fordulóban a Tatabányát verték Tatabányán, ez nagyon nagy fegyvertény, ennek ellenére azt gondolom, hogy ebben az évben a Szentes jobb csapat, mint a Szombathely, úgyhogy győzelmet várok."


18.00 Szeged-Kaposvár

KOVÁCS OLIVÉR (Kaposvár):

"Az itthoninál nyilván nehezebb mérkőzsére számítok, idegenben fogunk játszani, de természetesen mindent megteszünk a győzelemért. Minden meccsen ugyanúgy küzdeni kell, nincsen könnyű mérkőzés. Sok fiatal játékos van Szegeden, én egy kemény mérkőzésre számítok, de ettől függetlenül természetesen győzelmet várok a csapatunktól."


19.00 UVSE-Pécs

NÉMETH ZSOLT (UVSE) vezetőedző:

"Remélem, hogy jobban meg fogjuk tudni szorítani a Pécset, mint lent. Nem játszottunk rosszul az ottani mérkőzésen sem, volt egy-két olyan szituáció, amikor figyelmetlenek voltunk és a Pécs elhúzott, de azt gondolom, hogy ha fejben ott leszünk, akkor tudunk egy jó, szoros mérkőzést játszani ellenük.

A Pécs jó sorozatban van, attól függetlenül, hogy most elvesztettek egy mérkőzést, nem hinném, hogy ez őket nagyon megfogja, viszont nekünk adott egy lendületet a szegedi győzelem, ezért is gondolom, hogy jó meccset fogunk játszani."

DALA DÖME (UVSE):

"Véleményem szerint szoros mérkőzés lesz, a Pécs hasonló átlagéletkorú csapat, mint mi. Lent, Pécsen kevesebbet játszottunk, az elején elveszítettük Balut (Korényi Balázst - a szerk.), Túró (Keresztúri Márton - a szerk.) nem is játszott, azért a rossz kéz oldalunk igencsak foghíjas volt, de most teljes csapattal fogunk tudni játszani, reméljük, Jocóval (Laboncz Józseffel - a szerk.) is minden rendben lesz és egy kiélezett, kemény mérkőzésre számítok. Remélem, hogy esetleg diadalmaskodni tudunk."

LUKÁCS GERGELY (Pécs) vezetőedző:

"Úgy gondolom, sokkal élesebb mérkőzés lesz, mint amilyen a hazai meccs volt, egyáltalán nem szabad abból kiindulni, sőt, azt el kell felejteni. Mi nagyon magas színvonalon vízilabdáztunk, talán az Újpest rossz napot fogott ki. Ez teljesen más mérkőzés lesz, idegenben, biztos, hogy az Újpest is nagyon fel fogja magát szívni. Éles mérkőzést várok, de természetesen, hogyha meg tudjuk oldani azokat a taktikai dolgokat, amiket megbeszélünk a mérkőzés előtt és hasonlóan nagy szívvel, lelkesedéssel megyünk be a vízbe, mint ami ránk eddig jellemző volt, akkor megnyerjük ezt a mérkőzést."


RÉSZLETEK

FELSŐHÁZ

A csoport állása a forduló előtt

1-2. Szolnok, FTC 51,
3. Eger 46,
4. OSC 39,
5-6. Miskolc, Honvéd 29,
7. BVSC 28,
8. Debrecen 17 pont

17.00 BVSC-OSC



 


19.00 Honvéd-Szolnok






19.00 Debrecen-Eger








19.00 Miskolc-FTC






ALSÓHÁZ

A csoport állása a forduló előtt:


1. Pécs 26,
2. Vasas 24
3. Kaposvár* 22,
4. Szentes* 19,
5. AVUS 15,
6. Tatabánya* 14,
7. UVSE 7,
8. Szeged 0 pont

* A Szentes és a Tatabánya egy, a Kaposvár két meccsel kevesebbet játszott.

16.00 Tatabánya-Vasas






17.00 AVUS-Szentes








18.00 Szeged-Kaposvár




19.00 UVSE-Pécs





Címkék:
OB1