FACEBOOK

Eb-csoportellenfeleink: Németország, Georgia, Olaszország

Eb-csoportellenfeleink: Németország, Georgia, Olaszország
hozzászólás, 2018.03.07.

Szerdán délben Barcelonában kisorsolták a nyári Eb csoportjait. Märcz Tamás szövetségi kapitány és Nagy Viktor csapatkapitány reagálása a vlv-nek.


FÉRFIAK

A CSOPORT


Németország (1), Georgia (Grúzia) (2), Olaszország (3), MAGYARORSZÁG (4), 

B CSOPORT

Montenegró (1), Málta (2), Franciaország (3), Spanyolország (4)

C CSOPORT

Horvátország (1), Törökország (2), Hollandia (3),Görögország (4)

D CSOPORT

Oroszország (1), Szerbia (2), Szlovákia (3), Románia (4)

AZ EB NEM HIVATALOS MENETRENDJE


Első meccsünket a grúzokkal játsszuk, majd az olaszok, végül a németek következnek.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Négy, nagyjából hasonló erősségű csoport alakult ki, mindegyikben vannak nagyon erős csapatok és könnyebb kategóriába sorolható válogatottak. A saját csoportunkat nézve: ismét megkaptuk az olaszokat, akik az Európa Kupa nyári nyolcas döntőben is a csoportellenfeleink lesznek, várhatóan velük vívjuk majd a legnehezebb meccset, ennek eredménye lesz a leginkább meghatározó a későbbiekre nézve.

A németeket semmiképpen nem becsülöm le, egyre jobb teljesítményt nyújtanak és a nemzetközi kupákban is jól szerepelnek a csapataik. A grúzok ellen kötelező a győzelem az első játéknapon, majd az olaszok elleni mérkőzés következik, amely szerintem el fogja dönteni a csoportelsőség kérdését. Ha sikerül megnyernünk a csoportot, akkor relatíve könyebb ágra kerülnénk, egyszerűbb lenne a nyolcból a négybe bejutni, ha másodikok leszünk, akkor is reaitás a nyolc közé jutás, utána viszont megmutatkozik majd, hogy az az ág nehezebb, mert a szerbek jönnének a négy közé jutásért.

NAGY VIKTOR csapatkapitány a vlv-nek:

- Minden mérkőzés kemény, de látszik, hogy várhatóan az olaszokkal vívott mérkőzésünk dönti majd el a csoportelsőség kérdését. Meg kell nyerni minden meccset, ilyen egyszerű... Mindkét csapat számára külön motivációt jelent, hogy a csoportelső elkerüli a szerbeket a negyeddöntőben.

Az olaszok nagyon erősek, s nemcsak a vízben, hanem a parton is - a sportdiplomciára gondolok. Bízom abban, hogy mire oda kerülünk, hogy velük szemben ugrunk vízbe, leszünk annyira erősek, hogy le tudjuk győzni őket. 

ALESSANDRO CAMPAGNA olasz szövetségi kapitány a LEN sajtószolgálatnak:

- Azok a csapatok, amelyekkel szembe kerülünk, nagyon erősek fizikailag, így nem lesz mód ellenük könnyebb, némi pihenést jelentő meccsre. A csoportelsőség mindig előnyt jelent, de az Európa-bajnokságon a negyeddöntőben már nem kaphatsz könnyű ellenfelet.


NŐK

A CSOPORT

Izrael (1), Hollandia (2), Franciaország (3), Görögország (4), Horvátország (5), Olaszország (6)

B CSOPORT

Szerbia (1), Oroszország (2), MAGYARORSZÁG (3), Spanyolország (4), Törökország (5), Németország (6)