FACEBOOK

Märcz-keret a Hollandia elleni Világliga-meccsre

Märcz-keret a Hollandia elleni Világliga-meccsre
hozzászólás, 2018.03.05.

Märcz Tamás szövetségi kapitány 14 játékost hívott meg a március 20-i debreceni Magyarország-Hollandia Világliga-meccs előtti összetartásra. Märcz Tamás a vlv-nek:


A Magyarország-Hollandia Világliga-selejtező március 20-án, kedden 18.30-kor lesz a Debreceni Sportuszodában.

A keret:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,

Bátori Bence, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Nagy Ádám, Német Toni, Sedlmayer Tamás, Török Béla, Vadovics Viktor, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


A csapat három edzést tart - mindegyiket Debrecenben - a VL-találkozó előtt. A szövetségi kapitány a fenti 14 játékos közül jelöli ki a vízbe szálló 13-at.

VLV-INTERJÚ SEDLMAYER TAMÁSSAL, AZ EGYETLEN MEGHÍVOTTAL, AKI MÉG SOHA NEM JÁTSZOTT VÁLOGATOTT MECCSEN

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Azért 14 embert hívtam meg, mert az a tapasztalatom, hogy ha 13-an vagyunk, nagyon körülményes az edzéseken a hat a hat elleni játékot gyakorolni, ilyenkor mindig kapust is be kell állítani vagy pedig csak fórozni tudunk. Úgyhogy mostantól ilyen esetekben rendszeresen 14-en leszünk, utazni is így fogunk, ha van erre lehetőség. 

Ami a meghívottak összetételét illeti: látszik, hogy elég komoly "rotációt" hajtok végre hátvédposzton. Legutóbb három védőt forgattam folyamatosan, elég sok lehetőséget adtam számukra az Európa Kupa kecskeméti selejtezőtornáján. Akkor kiszorult Török Béla, aki most visszaér és hátvéd szerepkörben számítok rá, ahogy a világbajnokságon is szerepelt. Nagy Ádámot szintén hátvédként veszem számításba, de a klubjában több poszton szerepel, így az sem kizárt, hogy jobb oldalon és bal oldalon is feltűnik majd. Jansik Szilárd folyamatosan bekkelt a válogatottban is és a klubjában is, bár az ő sokoldalúsága azt is megengedné, hogy bármelyik szélen szerepeltessem. Egyébként is jellemző a most meghívott játékosokra, hogy többségük "univerzális játékos", több poszton is bevethető, elmondható ez mind a három hátvédről.

Vadovics Viktorral legutóbb is elégedett voltam, most fontos szerepe lesz, hiszen Vámos Márton pihenőt kapott, s egyébként is úgy gondolom, hogy Marci játéka nagyon erősen meghatározza a válogatott teljesítményét, sőt, néha gyakran olyan egyéni akciókból éri el góljait, lökést adva a csapatnak, amelyek "nincsenek benne" a közös taktikai repertoárban. Most megnézzük, hogy megy e nélkül. Vadovics és Zalánki is egyre meghatározóbb játékos a saját klubjában, így nem hiszem, hogy gondunk lenne ezen a poszton Vámos Marci hiányában. Egyébként ezen az oldalon játszik majd Sedlmayer is, aki az utóbbi időben nagyon jó teljesítményt nyújtott a Fradiban. Ő az Universiade-csapatban is ott volt, úgyhogy vannak már közös tapasztalataink. Szintén "izgalmas" játékosnak tartom, olyannak, aki több poszton bevethető, akár védőként is.

A csapat Debrecenben találkozik március 19-én, hétfőn, délelőtt és este edzünk, majd kedden délelőtt átmozgató edzés lesz, este pedig a meccs.

A hollandok ellen természetesen győzelmet várok, annak ellenére, hogy láttuk és megtapasztaltuk, hogy kellemetlen ellenfélről, fizikailag erős játékosokról van szó. Sok úszással, nagy irammal "be lehet őket darálni". Erre számítok is, mert azt gondolom, hogy még a szokásosnál is gyorsabb csapatunk lesz ezen a Világliga-mérkőzésen. Azt várom, hogy ne csak fiatal, hanem lendületes is legyen a magyar válogatott.