FACEBOOK

Szecska optimista: „Nagyon-nagyon jó kis csapatunk van!”

Szecska optimista: „Nagyon-nagyon jó kis csapatunk van!”
hozzászólás, 2007.03.05.

Olaszországi tapasztalatairól, a sportág itáliai helyzetéről kérdeztük Szécsi Zoltánt, na és persze arról: hogy látja a válogatott fejlődését, esélyeit a közelgő világbajnokság előtt.

- Hogy értékeled az olaszországi szereplést, milyen volt a szezon? 

- Felemás érzéseim vannak, mert nekem személy szerint jól sikerült a szezon, én úgy érzem, meg tudtam csinálni a munkát, többnyire tényleg jól védtem. Ugyanakkor meg itt vagyunk a kiesés szélén, Varga Tamásékkal, a Chiavarival játsszuk majd a play-out-ot. Tehát ad abszurdum lehet az is, hogy az egyik legjobb klubbeli teljesítményemmel kiesünk az első osztályból.

 - A magyaroknak milyen a respektje Olaszországban?  

- Inkább hazaiak és külföldiek - ez a választóvonal. A mienket persze ismerik és elismerik a válogatott eredményei miatt, de a bajnokságban szereplőket inkább külföldiekre és olaszokra bonthatjuk. Meggyőződésem, hogy ha ebből az olasz bajnokságból kivennénk a külföldieket, akkor nagyon gyenge kis mezőnyt kapnánk.

 - A körülmények milyenek? Most nem csak a fizetésre gondolok, hanem hogy milyen légkör veszi körül a sportágat? 

- Borzasztóan furcsa, nem tudom másképp fogalmazni. Több pénz van a vízilabdázásban, ugyanakkor az olaszok türelmetlenek. Ha van egy kis pénz, akkor azt hiszik, hogy tudnak várat építeni a sz…ból. Aztán amikor ez nem sikerül, akkor nem azt mondják, hogy ez nem jött össze, hanem másokat hibáztatnak, egymásra mutogatnak.

 - Onnan kintről mennyire látod másnak a hazai vízilabdázást? 

- Felértékelődnek olyan játékosok, akiket korábban nem tartottam túl sokra. Többre értékelem a kiegészítő emberek tudását, teljesítményét. Most látom, hogy egy jó nyolcadik, kilencedik ember nagyon sokat számíthat egy csapatban.

 - Hogyan értékeled a válogatott helyzetét nem sokkal a világbajnokság előtt? 

- Kifejezetten optimista vagyok, nagyon-nagyon jó kis csapatunk van. Úgy látom, hogy Dénes nincs is könnyű helyzetben a csapatkijelölés szempontjából. Szerintem sok jó teljesítmény van olyan poszton, ahol neki döntenie, választania kell. Érdeklődéssel várom a fejleményeket, miközben természetesen keményen dolgozom, próbálok visszarázódni.

 - Hogy megy? 

- Nem okoz gondot váltani, visszatérni ebbe a válogatottba. Nehezebb lesz a válogatott után a kinti csapatban játszani... A jót sokkal könnyebb megszokni.

 - A most induló vlv.hu-val kapcsolatban milyenek az elvárásaid?  

- Bízom abban, hogy látogatott oldal lesz, és aki kíváncsi ránk, a velünk kapcsolatos információkra, meg fogja találni, amit keres. Most kiderül hogy mennyien kíváncsiak ránk. A mindennapjaimról nem szeretnék írni, mert azok az enyémek és a családoméi, de természetesen minden adatot, információt nagyon szívesen az oldal rendelkezésére bocsátok.

1 régi hozzászólás

Fülöp Krisztián hozzászólása
2007.03.08. 11:51

Sziasztok srácok! Nagyon drukkolunk nektek,vendéglátosok vagyunk,az összes meccseteket nézzük a mh.-en,vagy otthon. Nem tudom ti kimondjátok-e vagy sem:csak a SZERBEK az ellenfeletek.Szerintem csak ugy tudjátok őket megverni,ha nem az ő,hanem a saját játékotokat játszátok.Nem bunyozni de KŐKEMÉNYNEK kell lenni!Mindegy mi lesz a vége,NE LEGYEN RAJTATOK TEHER,mi már igy is nagyon szeretünk titeket,és még annál is BÜSZKÉBBEK vagyunk rátok!Üdv neked Szecska külön is,jól védjél(pl:2000.sydney elődöntő :) )!!Varga Dénesnek azt üzenném,hogy picit legyen BÁTRABB és keményebb,mert hihetetlenül jó játékos,nekem nem lenne meglepetés,ha ő lenne a vb felfedezettje(sok szép góllal:)).Na még egyszer sok sikert kívánok,magam és sok kollégám nevében,veletek leszünk,sziasztok!