FACEBOOK

Magyarország-Franciaország 9:5

Magyarország-Franciaország 9:5
hozzászólás, 2018.02.18.

Magabiztos győzelem az egyre izmosodó franciák ellen, s ezzel pontvesztés nélküli csoportelsőség a Európa Kupa selejtezőjében. Helyszíni vlv-riport.


Európa Kupa, selejtezők

B csoport, Split 


Hollandia-Görögország 7:9 (2:2, 3:3, 1:3, 1:1) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt
G.: Lindhout 3, Winkelhorst, Reuten, Müller, Koopman, ill. Vlahopulosz 3, Kapocisz 2, Geniduniasz, Derviszisz, Funtulisz, Argiropulosz

Málta-Horvátország 5:16 (0:5, 1:4, 2:4, 2:3)
G.: Camilleri 3, Bugelli, Zammit, ill. Vrlics 4, Loncsar 3, L. Fatovics, Jokovics, Zovics 2-2, Buslje, Setka, Benics

A csoport végeredménye:

1. Szerbia 9,
2. Görögország 9,
3. Horvátország 9,

4. Hollandia 3,
5. Málta 0 pont

Az első három helyezett bejutott az áprilisi nyolcas döntőbe.


C csoport, Palermo

Németország-Montenegró 4:14 (1:3, 0:5, 2:4, 1:2)
G.: Van der Bosch, Reibel, Korbel, Eidner, ill. Draslovics 5, Gy. Radovics, A. Radovics 2-2, Banicsevics, Petkovics, Ukropina, Ivovics, Misics

Olaszország-Oroszország 15:10 (3:2, 5:2, 3:4, 4:2)
G.: Figlioli, Echenique 3-3, Molina, N. Presciutti, Casasola 2-2, Velotto, Damonte, Bodegas, ill. Merkulov 3, Kiszeljev, Liszunov 2-2, Derevjankin, Bicskov, Kholod

A csoport végeredménye:

1. Olaszország 9,
2. Montenegró 6

3. Oroszország 1,
4. Németország 1 pont


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház
 

A csoport, Kecskemét

Spanyolország-Románia 10:4 (3:0, 1:2, 4:1, 2:1)
G.: Granados 3, Munarriz, Espanol 2-2, Minguell, Barroso, Del Toro, ill. Radu 2, Negrean, Gergelyfy

vlv-képek a mérkőzésről

Magyarország-Franciaország 9:5 (3:1, 3:0, 1:2, 2:2)
Kecskemét, v.: Dalli (máltai), Gyuraskovics (montenegrói)
Magyarország: Vogel Soma, Manhercz K. 1, Bátori 2, Jansik D. 1, Bedő 1, Salamon, Zalánki 1. Cs.: Angyal, Vámos 1, Jansik Sz., Erdélyi 1, Német T. 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Franciaország: Garsau, Canonne 1, Khasz, Vernoux, Saudadier, Crousillat 3, Olivon. Cs.: Rocchietta, Piot, Dino 1, Lepoint, Vanpeperstraete. Szövetségi kapitány: Nenad Vukanics
Gól - emberelőnyből: 6/11, ill. 3/7 
Gól - ötméteresből: –, ill. 0/1
Kipontozódott: Canonne, Zalánki (mindketten a negyedik negyedben)

A csoport végeredménye:

1. Magyarország 12,
2. Franciaország 6,
3. Spanyolország 6,

4. Roménia 4,
5. Georgia (Grúzia) 1 pont

A torna legjobb kapusa Nagy Viktor, a legjobb mezőnyjátékos Ugo Crousillat (Franciaország).

Az első három helyezezett bejutott az áprilisi nyolcas döntőbe.

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ TUDÓSÍTÁSA

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Gratulálok Tomi! Annak is van előnye, ha a legeslegvégén jut hozzád az ember, mert már megvolt a rövid kis értékelésed a csapattagoknak itt az előbb az öltözőben. Mit lehet tudni? Mit mondtál?

- Elsősorban természetesen gratuláltam, mert győzni mindig jó és sosem olyan egyszerű, mint azt gondolná néha valaki kívülről. Minden meccsnek megvan a maga története és azért nincsenek egyszerű meccsek, ahogy látjuk, a vízilabdában. Elég egy apró kihagyás, egy úgymond középmezőnyben lévő csapat ellen és nehézzé válik a meccs. Úgyhogy fontos volt a győzelem. Örülök egyébként, azt is mondtam, hogy mindjárt az elejétől sikerült irányítani ezt a mérkőzést, úgy, ahogy szerettük volna. Lesz majd egy kis útravaló itt a fiúknak, nem arra gondolok amit itt kapnak, "úti csomagot", hanem tőlem is kapnak majd a következő napokban, hetekben. Egyrészt megkapják, hogy hogy néz ki előreláthatóan a következő hónapok menetrendje, mert nagyjából azért látni. Ami még eddig nem volt fix a programjainkban az most már kirajzolódott és ez nekik is könnyítés, másrészt azért elég sok mérkőzés volt, hogy leszűrjünk tendenciákat, amikből szerintem egyénileg is tudnak előrelépni. Én megpróbálom ezeket elmondani nekik. Tudunk ezekről konzultálni, hogy egyénileg hogyan tudnak azokban az időszakokban is fejlődni, amiket én látok, s amikor a klubjukban vannak és nem a válogatottban. Válogatottban majd pedig azokban a dolgokban fogunk fejlődni, ami taktikai elsősorban.

- Ez alatt az egy hét alatt - nyilván most le kell ülepednie az élményeknek - de most hogy látod, volt olyan, amit nagyon figyelemre méltónak tartottál? Tanulság, tapasztalat, akár játékosok értékelése, akár a taktika szempontjából?

- Azt láttam, s ez egy érdekes tapasztalat, hogy a "hirtelen bedobott" helyzeteket nem feltétlenül oldjuk meg jól, tehát a biztos támasztékra mindenképpen szüksége van ennek a fiatal csapatnak. Azok a fix és egyértelmű dolgok, amiket begyakorlunk edzésen, azok azért működnek. Amik nincsenek még az automatizmus fázisban, azok elfelejtődnek, sőt azt mondom, amit nem gyakorolunk eleget, azt nem is kapom vissza elég jó minőségben a meccsen. A jövőben arra kell figyelni, hogy nem nagyon lehet tőlük olyan dolgokat kérni, amik még nem voltak előtte begyakorolva rendesen, csak úgy fogunk bedobni bizonyos helyzeteket, ha azok már stabilak.

- Mi lesz legközelebb?

- Legközelebb Debrecen. Most már hivatalosan mondhatjuk, hogy Debrecenben lesz a Világliga következő mérkőzése, Hollandia ellen. Az egy rövid  találkozás lesz. Közvetlenül szombati mérkőzés után érkeznek a játékosok. A szokásos egy-két edzés és azonnal mérkőzés, utána mindenki visszamegy majd a klubjába. Áprilisban lesz majd szintén egy hosszabb együttlétünk amikor Világliga-mérkőzés és azt megelőzően ennek az Európa Kupának a döntője fog következni. De hát addig még nagyon izgalmas bajnoki és BL-sorozat van, ami vár a játékosokra. Úgyhogy ők úgy nem fognak unatkozni és én se fogok unatkozni, mert azért lesz mit elemezni.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést. Jó munkát kívánok.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jansik Szilárd a vlv-nek


- Szervusz Szilárd! Gratulálok a meccsnyeréshez, a tornagyőzelemhez, ez így nagyon-nagyon jó, nem?

- Szervusz! Köszönjük, így van. Rendben volt az, hogy nyertünk négy meccset, talán ami nem volt rendben, az az, hogy meccsen belül mennyire ingadozó a játékunk. Most végre jól kezdtünk, de aztán sajnos újra jött az a hiba, hogy kicsit kiengedtünk. Sajnos ugyanezt megcsináltuk tegnap is, hogy megvan egy négygólos vezetés és visszaveszünk, talán azt gondolván, hogy ez már megvan, vagy talán azt gondolva, hogy nem kell annyira hajtani. Itt már mindenki van olyan jó, hogy ha már egy kicsit is lankad a koncentráció, akkor azt egyből kihasználja.

- Jó, viszont azért gondolom, hogy ezen könnyebb javítani, mintha a játék nem menne... Ezek inkább ilyen lelki tényezők, fejben...

- Persze, így van. Hát sokkal jobb vezetést úgymond eladni és a végén nyerni, mint kikapni. Természetesen sokkal jobb, ezen dolgozni kell azért, hogy a negyedik negyedekben ne vegyünk vissza és megtartsuk a magabiztos győzelmet.

- Hogy ment neked? Hogy érzed?

- Az is ingadozó. Volt, hogy jobban, volt, hogy kevésbé. Azt gondolom, hogy folyamatosan javuló volt, itt a harmadik meccsre, tegnap a spanyolok ellen már nagyon fáradtnak éreztem magam. Ma talán jobban éreztem, de azért benne van, hogy most voltunk a héten…tizenkettő, tizenharmadik vizünk volt a héten, tehát már eléggé kivan a test, de hál’istennek most fogunk pihenni délután és megkaptuk a hétfőt. Újra visszaállunk a klubszezonra, még van egy meccs az alapszakaszból, indul a középszakasz és próbáltunk arra regenerálódni, utána meg újra küzdünk azért, hogy megkapjuk a válogatott meghívót.

- Köszönöm szépen, gratulálok, és jó pihenést!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Vogel Soma a vlv-nek


- Szervusz Soma! Gratulálok neked a tornagyőzelemhez, a mai meccshez külön is. Kezdő voltál, végigvédted az egész meccset, gondolom, hogy egy kapusnak ez külön élmény meg megtiszteltetés.

- Pontosan. Örülök, hogy a franciák ellen én védhettem végig, főleg így, hogy igazából ez a meccs döntött a csoportelsőség sorsáról. Nem ezt vártuk, azt hittük, hogy tegnap lesz a döntő, de így alakult. Nagyon nehéz mérkőzés volt, én úgy gondolom, annak ellenére, hogy már az elejétől fogva elléptünk négy-öt góllal. A francia csapat évről évre egyre erősebb, úgyhogy az elejétől fogva maximálisan koncentrálni kellett.

- Volt valami, ami megmaradt benned erről a meccsről? Védés, vagy indítás, vagy ilyesmi?

- Ebben kicsi célzást érzek.

- Nem-nem, nem volt benne célzás...

- Az ötméteresvédés az mindig nagyon jó emlék a kapusok számára, úgyhogy ez meg fog maradni biztosan.

- Hát az nálad már mindennapos, szinte.

- Mondhatjuk. A Fradival sajnos nem úgy jött ki az elmúlt időszakban, hogy jó lett volna az ötméteresvédés, de eddig a válogatottban, ha jól tudom, kettőből kettő.

- Jó, hát mi vár rád most?

- Most másfél nap pihenő. A holnapi napot megkaptuk teljesen a Fraditól, aztán kedden délelőtt már edzünk és így innentől a középszakasz elindul. Illetve előtte van még egy Szolnok mérkőzésünk, úgyhogy elég sűrű lesz a program, nagyon fárasztó lesz, hát most indul be igazán a bajnokság.

- Sok sikert kívánok és jó pihenést!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek

- Szervusz Bence! Örülök, hogy ismét találkozunk, ismét egy győztes meccs után. Kérlek mondj valamit, hogy értékeled?


- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat! Igen, nagyon örülök, hogy győztes meccs után tudok értékelni, bár ezt azért elvártuk magunktól a mai délelőtt. Én azt gondolom, hogy úgy mentünk bele a meccsbe, ahogy kellett, 6:1 volt két negyed után. Utána sajnos volt egy rosszabb negyed. Ami tegnap a spanyolok ellen a negyedik volt, most a harmadik. De hát ez van. Azért ez most már nekünk is  a negyedik meccs volt. Összességében úgy gondolom, hogy azért nagyon magabiztosan megvertük ezt a francia csapatot. És igazából nem volt sanszuk egy percig se.

- Most már kezdem én is feltérképezni, hogy mi a felállás, azt látom, hogy általában párban vagytok együtt Salamon Ferivel és sokszor amolyan irányítói munkát végzel.

- Hát figyelj, nem tudom, mert azért ez vízilabda, ez nem feltétlen olyan sportág, hogy most van egy irányító ember és akkor ő irányít. Én főleg kapásoldalon játszom és ritkábban jövök át rossz kéz hátsó pozícióra. De hát hogyha át kell jönni, akkor ott szeretném megállni a helyemet, úgyhogy különösebben nem foglalkozom ezzel, hogy most irányító, nem irányító. Ahol játszom, ott szeretnék minél jobbat nyújtani.

- Hogy ment most neked, hogy érzed?

- Én úgy éreztem, hogy jól ment, persze mindig vannak olyan apróságok, amiken az ember szeretne még javítani és tud is. De összességében jónak értékelem.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Mezei Tamás a vlv-nek

- Szervusz, Tomi! Ma nem játszottál, de így is érdekes a dolog, kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen meccset hogy értékelsz kintről. 

- Egész héten velük voltam, úgyhogy azért kicsit magaménak is éreztem a hét alapján. Jól játszottak, hál' Istennek, azt láttam, hogy még ma is beletettük a megfelelő energiákat ahhoz, hogy ilyen győzelmet arassunk. Jól játszott az egész csapat, összességében, úgyhogy szerintem elértük ennek a hétnek a célját így a végére.

- Mi vár rád?

- Egy Fradi-meccs csütörtökön, aztán egy középszakasz-meccs, utána BL-meccs, úgyhogy most belecsapunk a lecsóba. Most ezt itt lezártuk, holnaptól meg már készülünk a Fradira.

- Akkor jó pihenést holnapig! Gratulálok!



Salamon Ferenc a vlv-nek


- Szervusz Feri! Gratulálok a győzelmekhez, nemcsak a maihoz, hanem az összes többihez. Hogy értékeled ezt a négy napot?

- Hosszú volt ez a hét, inkább az egész hetet mondanám. Sokat voltunk együtt, sok gyakorlás, sok edzés, sok meccs. Ami, ugye, kell év közben is válogatott szempontból, de szerintem, ahogy látom a fiúkon, azért mindenki elfáradt rendesen. 

- Melyik volt neked a legnehezebb meccs?

- Hát mivel a spanyolon nem játszottam..., így nehéz volt mindegyik, mert a franciák is erőszakosan játszottak ma, a románok is nagyon - csak erről tudok nyilatkozni - kívülről amit láttam, a spanyol is nagyon szoros volt, főleg ugye a végén. Nem hagyták magukat. Úgyhogy szerintem kiegyensúlyozott ellenfelek voltak, mindenki. Egyik meccset se tudjuk félvállról venni, ami jó, mert a későbbiekre ez jó gyakorlás volt szerintem. 

- A teljesítményedet hogy láttad?

- Szerintem hoztam egy stabil szintet, védekezésben és támadásban is. Lehetett volna egy kicsit több szerencsém egy-egy lövésnél. Ez most így alakult, de most ilyen szerepkörbe tűntem fel, ezt is szerintem jól megoldottam.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)

A stábtagok köszöntik egymást meccs előtt