FACEBOOK

Magyarország-Spanyolország 8:7

 Magyarország-Spanyolország 8:7
hozzászólás, 2018.02.17.

A csoportgyőzelemért játszunk vasárnap délelőtt a franciákkal a kecskeméti Európa Kupa-selejtezőtornán. Helyszíni vlv-riport a spanyolok legyőzéséről. Meglepetések a többi csoportban: a horvátok legyőzték a szerbeket, az olaszok simán verték Montenegrót.


Európa Kupa, selejtezők

B csoport, Split

Harmadik nap

Szerbia-Hollandia 15:7 (2:2, 4:0, 5:2, 4:3)
G.: Milos Csuk 3, Ubivics, Jaksics, F. Filipovics, Drasovics 2-2, Mandics, V. Rasovics, Sztojanovics, Sz. Rasovics, ill. VAn Ijperen 3, Koopman 3, Lindhout, Hoepelman

Görögország-Málta 20:2 (3:0, 3:0, 8:1, 6:1) - az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt.
G.: Kapocisz 5, Argiropulosz 4, Funtulisz, Vlahopulosz 3-3, Geniduniasz 2, Szkumpakisz, Derviszisz, Papanasztasziu,  ill. Zammit, Camilleri

Horvátország-Szerbia 9:7 (2:3, 3:1, 3:1, 1:2)
G.: L. Fatovics, Jokovics 2-2, Macan, Vukicsevics, Vrlics, Setka, X. Garcia, ill. Mandics 3, Sz. Rasovics 2, Jaksics, F. Filipovics


C csoport, Palermo

Második nap


Oroszország-Németország 11:11 (2:2, 2:3, 5:3, 2:3)
G.: Liszunov 3, Harkov, Kholod 2-2, Derevjakin, Nagajev, Bicskov, Sepeljev, ill. Schulz 3, M. Stamm 2, Van der Bosch, Reibel, Jüngling, Korbel, M. Restovics, Eidner

Montenegró-Olaszország 5:9 (2:2, 2:4, 1:1, 0:2)
G.: Ivovics 2, Petkovics, Radovics, Vidovics, ill. Velotto 2, Dolce, Molina, Figlioli, Fondelli, Casasola, Echenique, Bodegas


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház

A csoport, Kecskemét

Harmadik nap

Délelőtt

Franciaország-Spanyolország 9:6 (1:2, 3:1, 3:2, 2:1)
G.: Crousillat 4, Marzuki 3, Saudadier, Dino, ill. Mallarach 3, Larumbe, Minguell, Bustos Sanchez

A VLV FOTÓGALÉRIÁJA

Románia-Georgia (Grúzia) 5:5 (1:0, 0:4, 3:1, 1:0)
G.: Radu, Negrean, Fulea, Gergelyfi, Oanta, ill. Tsrepulia 2, Imnaisvili, Baghaturia, Gegelasvili

A VLV FOTÓGALÉRIÁJA


Este

Georgia (Grúzia)-Franciaország 4:10 (0:1, 1:4, 2:3, 1:2)

G.: Jelaca 2, Baghaturia, Rurua, ill. Kovacsevics, Crousillat, Vernoux 2-2, Saudadier, Piot, Marzuki, Vanpeperstraete



vlv-képek

Magyarország-Spanyolország 8:7 (2:3, 2:1, 4:0, 0:3)
Kecskemét, v.: Vojvodin (orosz), Dalli (máltai)
Magyarorfszág: Nagy V., Bátori 1, Jansik D., Erdélyi 1, Bedő, Vámos 4, Zalánki 1. Cs.: Angyal, Manhercz K., Mezei, Jansik Sz., Kovács Gergő 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Spanyolország: Lorrio, Munarriz, Del Toro, Larumbe, Barroso, Espanol 3, Cabanas 1. Cs. Granados, Minguell, Guiterrez 1, Mallarach 2, Bustos. Szövetségi kapitány: David Martín
Gól - emberelőnyből: 3!/7 ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. -

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE


vlv-képek

VLV-VIDEÓK:



Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Egy sima meccsen egy újabb győzelem, körülbelül ennyi, nem?

- Ezt azért nem mondanám, de lehetett volna sima meccs valóban. Szerintem ezt..., azt nem mondom, hogy elrontottuk, de rajtunk múlott, hogy nem 3-4, akár ötgólos győzelem lett, mert az is lehetett volna. Úgy érzem, hogy kicsit ott a harmadik negyedbeli jó játék után, amit megbeszéltünk, hogy ott iramot igyekszünk diktálni és váltani és eldönteni a mérkőzést, azok után tovább folytatódott ez a hajtás, de nem párosult egy kis nyugalommal. Lehetett volna ott egy-egy helyzetben lassítani is támadásokat és nyugodtabban játszani. Egyértelmű volt, hogy egy kicsit a spanyol csapat abban a részben, amikor már négy góllal volt alattunk, rizikózni is akar, belevisz olyan dolgokat a játékba, amivel valahogy, valamilyen úton-módon visszakerülhet a meccsbe. Én azt gondolom, hogy itt egy picit rutintalan volt a csapat, meg kellett volna ezt jobban oldani. Mindenesetre örülök persze, egy győzelem mindig nagyon jó. A kezdésen lehet még szintén javítani, mert az első gólt nem mi lőttük, az rendben van, de jobban örülnék, ha kézben tartanánk már az elején a mérkőzést. Azért jobban rá voltunk hangolódva, mint a tegnapi románra, az tény.

- A játékosok cserélgetése úgy zajlik, ahogy eltervezted? A meccsek alakulása nem befolyásolja?

- Nem, nem. Már arra gondolsz, hogy a tizenötből tizenhárom nevezés?

- Igen, hogy kit akarsz megnézni gyakrabban.

- Nem, eldöntöttem, elmondtam az első nap nekik, hogy ha nem változik semmi, egészségügyi gondokra gondolok természetesen, ami hála istennek nem történt egyik játékossal sem, reméljük holnap sem fog történni. Azok a játékosok vannak mindig beírva, akik előre meg voltak nevezve.

- Mit szóltál a délelőtti eredményekhez? Egyben azt is kérdezem, hogy azt ki gondolta volna, hogy az utolsó nap lesz a csoportdöntő a magyar és a francia csapat között.

- Azt látom, hogy a francia csapat napról napra jobban játszik, szerintem meglepődtek az első meccsen, amikor kikaptak a románoktól. A románok kellemetlen stílusa egy picit számukra is meglepő volt, de onnantól kezdve egyre markánsabban és egyre jobban játszanak, úgyhogy én azt gondolom, hogy méltó lesz, hogy az utolsó nap végül is ez a két csapat csap össze. Ugye, mind a két csapat esélyes arra, hogy csoportelső legyen, de azért ezt itthon szeretnénk tartani holnap, szeretnénk nyerni a franciák ellen. Látjuk az erősségeiket, kellemetlen csapat, szervezettek, biztos, hogy ők is meg fogják próbálni, vannak olyan önbizalommal teliek ezután az egy-két meccs után most már, amit megnyertek, hogy elképzelhető, megkísérlik holnap is a lehetetlent és megpróbálnak ellenünk nyerni. Azon leszünk, hogy jól kezdjünk, szervezetten játsszunk, kikapcsoljuk azt az egy-két tényleg meghatározó, jó játékosukat, és elsősorban játsszuk a saját játékunkat és iramot diktálva behúzzuk a holnapi mérkőzést.

- Köszönöm szépen, holnap találkozunk!

- Köszönjük!

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Bátori Bence a vlv-nek


- Szervusz Bence! Gratulálok a mai győzelemhez és az összes eddigihez is, mert nem beszéltünk még mióta itt vagyunk. Kérlek foglald össze, hogy milyen volt ez a nap!

- Szia Geyza! Üdvözlöm az olvasókat! Nehéz volt, nehézzé tettük magunknak.Úgy alakult a program, hogy ők már reggel játszottak egy meccset. Azért számítottunk rá, hogy valahol a harmadik negyed környékén várható, hogy nem bírják azt a tempót amit mi diktálunk. Ez így is lett. De ennek ellenére a végén sajnos így is szorossá tettük. Ezt úgy gondolom, hogy csak saját magunknak köszönhetjük, nem az ő játékuknak köszönhető, hanem annak, hogy figyelmetlenek voltunk.

- Érzed a csapatban a fejlődést meccsről, meccsre?

- Én azt gondolom, igen. Azért  az nagyon szép dolog volt, hogy már 8:4-re vezettünk. Nyilván az egy következő szint, hogy meg kell tanulni, hogy ezeket a meccseket le kell zárni. És gyakorlatilag most ott voltunk, hogy egy perccel a vége előtt újra nyitott volt. Ezt is meg kell tanulni.

- Mit szólsz az eredményekhez? Gondoltad volna, hogy a franciákkal fogtok játszani a csoportelsősségért?

- Nagyon közel vannak egymáshoz a csapatok. Nagyon jó csapat a francia. Én ettől függetlenül azért a spanyolt erősebb csapatnak tartom, de reggel, ugye, nyertek a franciák. Erre a kérdésedre válaszolva: nem gondoltam volna, de ha így hozta a helyzet akkor holnap ellenük játszunk. Néztük őket most este is fél szemmel egy pár percet, meg eddig is, egy nagyon jó, nagyon pörgős csapat mint mi, úgyhogy várom már a holnap reggelt.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést. Gratulálok!

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Gratulálok a győzelemhez! Nagyon jó kis meccset játszottatok ma is, tegnap is. Kicsit a tegnapiról is mondj valamit légy szíves. Foglald össze, hogy milyen volt ez a két nap.

- Nehéz volt, fárasztó volt az egész hét, elég kemény volt, így, hogy bajnokság közepén kikértek minket a klubból. Ott is azért eléggé sűrű a program. És itt is négy meccset le kellett játszanunk. Személy szerint én nagyon elfáradtam. És talán a tegnapi nap volt a mélypont nekem. Ott úgy éreztem, hogy nagyon rosszul játszottam, szerintem öt-hat lövésből egy gólt sem sikerült lőnöm. (Nagy Viktor közben mondja: csak pozitívan.) Úgyhogy a maival meg voltam elégedve, a védekezés is jól sikerült és még gólt is tudtam lőni, úgyhogy megnyugodott a lelkem. 

- A spanyolok azt hozták amit vártatok?

- Igen. Spanyolosan elég agresszívak, gyorsak, fürgék, kiabáltak, csapkodtak és jól játszottak amúgy és az döntött, hogy mi nagyon jól védekeztünk és "a pozitívum", Viktor nagyon jól védett végig. Talán a végén az volt a baj,8:4-nél, hogy kicsit kiengedtünk, elhittük, hogy ez már sima, ott azért a 3:0-ás utolsó negyedért szerintem nem leszünk megdicsérve. De hát megnyertük, úgyhogy ez a lényeg.

- Köszönöm szépen. Jó pihenést neked.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Jansik Dávid a vlv-nek


- Szervusz Dávid, köszöntelek a vlv kamerája előtt! Csupa győztes meccsen vagytok túl, milyen érzés ez? Gondolom, hogy elégedett vagy.

- Sziasztok! Köszönöm szépen a gratulációt, köszönjük! Igen, ez volt a célunk eddig is, hogy ezeket a mérkőzéseket behúzzuk. Úgy érzem, hogy a mai ellenfél volt a legkeményebb, kitűztünk célul, hogy őket meg kell, hogy verjük. Ahogy a hét elején is mondtam, erre a mérkőzésre szeretnénk felépíteni az egész hetet és a játékunk alapján ez sikerült is. Sokkal magabiztosabban kezdtük ezt a mérkőzést, mint az eddigieket. A védekezésünk erejét is mutatja, hogy az első három negyedben négy gólt kaptunk, de ebből a mérkőzésből is lehet tanulni. Nem lehet így kiengedni, ahogy az utolsó negyedben kiengedtünk és támadhattak az ikszért még a legvégén.  

- Hát, sikerült megnyerni és így holnap a franciák legyőzésével lehettek csoportelsők. Gondolom ezt te sem gondoltad volna a torna előtt. Mit szólsz hozzá?

- Ilyen a vízilabda. Fáradt csapatok játszanak, mindenki edzett a héten, három mérkőzés bennünk van, holnap ugyanúgy száz százalékot oda kell tennünk, mert ha úgy ugrunk a vízbe, hogy csak a gatyánkat rakjuk be, akkor az nem lesz elég.

- Köszönöm szépen.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Vona Lilla)



Kovács Gergő a vlv-nek


- Szervusz Gergő! Gratulálok neked is a győzelemhez és a játékodhoz is, gyönyörű volt az a gól. Foglald össze légy szíves. "Hogy telnek a napok?"

- Köszönöm a gratulációt a csapat nevében is. Fárasztóan telnek azért, sok mérkőzés van rövid időn belül. Ez volt a csúcspontja ennek a tornának számunkra, a spanyol csapat. Még hátra vannak a franciák és most már csak az a cél, hogy szászázalékosan fejezzük be a tornát.

- Hogy látod a csapat fejlődését? Jobban mennek a dolgok ahogy haladunk előre? Érezni ezt, gondolom.

-  Bizonyos dolgok jobban mennek, igen. A kezdés még mindig nem volt az igazi, úgy érzem, amit az eredmény is mutatott. Viszont már azért kezdenek bizonyos dolgok összeállni.Kicsit összeszokni játékosok, kialakulni játékoskapcsolatok szépen lassan. És így egyre egyszerűbb lesz a játék.

- Nem tudom láttad-e a tegnapi nyilatkozatokat vagy a tegnap előttieket. Szili mesélte, hogy gyakran csináljátok ezt, hogy ha egyesben vagy, átteszed föl a fához neki és csak elég összenézni ehhez. Ezek még régről, az ifiből, juniorból maradtak, ezek a kapcsolatok?

- Igen és sok minden megmaradt. Nem pont ez a fajta, de ugye mozdulataiból, reakcióiból lehet ismerni embereket, tudni, hogy mire számítsunk. Igen, van néhány ember, akivel többet játszottam együtt. 

- Mi lesz holnap?

- A franciák lesznek, ugye a franciák megverték a spanyolokat. Jó kis brusztos mérkőzésre számítok mindenképpen.

- Gondolom szeretnétek győzni?

- Mindenképpen igen, szeretnénk győzni.

- Gergő, köszönöm szépen. Jó pihenést kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)




Bedő Krisztián a vlv-nek


- Szervusz Krisztián! Gratulálok a győzelemhez! Pontot sem vesztett még a csapat, reméljük, hogy nem is fog. Milyen volt ez a mai meccs, a spanyol csapat?

- Szerintem olyan volt, mint amilyen várható volt a mérkőzés előtt is. Ugye, tudtuk, hogy csalóka ez a franciák elleni mérkőzésük is, hiszen azért papírforma alapján ők a legjobbak, ők számítottak itt a legjobbnak. Úgy is álltunk hozzá szerintem a mérkőzéshez, még akkor is, ha az volt a kérés, hogy a meccs elejére figyeljünk, hiszen tegnap ugye a románok elleni 3:0-s kezdés nem nézett ki olyan jól. Próbáltunk odafigyelni, hogy most ne történjen meg még egyszer ez, hiszen lehet, hogy ellenük nem sikerült volna a fordítás. 3:0 nem lett, de azért mégsem úgy kezdődött a meccs, ahogy elterveztük. Mindenesetre úgy gondolom, hogy mégis sikerült az egész mérkőzésen a kezünkben tartani a meccset. Azért mégsem teljesen igaz ez, hiszen a végén még oda kellett volna figyelni, kieresztettünk kicsit az utolsó negyedben és a végén még volt egy utolsó labdájuk az ikszre. Úgy gondolom, hogy ebből majd tanulni fogunk, visszanézzük és még egyszer nem engedhetjük ezt meg magunknak.

Szépen összefoglaltad, köszönöm szépen!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Vona Lilla)


NAGY VIKTOR AZ M4-nek:

- Viktor gratulálok neked a győzelemhez. Kulcsszereped volt a mai mérkőzésen. Milyen volt kapusszemmel ez a találkozó? Nem lehetett könnyű.

- Köszönöm szépen. Csapatmunka volt. Nagyon örültem annak, hogy mindenki utolsó erejéig küzdött azért, hogy a végén győzni tudjunk. Fantasztikus közönségünk volt, úgyhogy ezúton is szeretném megköszönni, hogy ennyien kijöttek és szurkoltak nekünk. Nagyon örülök annak, hogy ilyen meccseket  tudunk játszani, mert folyamatosan kell előre haladnunk és ilyen meccsekre van szükségünk ahhoz, hogy tudjunk fejlődni.

- Märcz Tamás kiemelte az imént, hogy látja mérkőzésről, mérkőzésre ezt a bizonyos javulást, előrelépést. Ezt te hogy látod?

- Nem mondhatok ellent. Én is látom a fejlődést, de még kell. Szóval még az elején vagyunk. Nem baj, hogy nyár a fő cél, mert addig még sok ilyen összetartásunk lesz és mindet ki kell használni.

- Miben kell még addig fejlődni?

- Mindenben. Le kell tisztáznunk, hogy mi lesz a mi játékunk és azt kell csiszolgatnunk. Elsőnek a védekezést szeretném kiemelni, mert nyilván kapusként ez a legfontosabb, de úgy tartom, hogy ha a védekezés stabil akkor abból lehet támadni. Szóval az első lépés a védekezés minél jobb megszervezése és hibamentesítése és azután jöhet a támadás.

- Még azt áruld el nekem, hogy milyen a  hangulat itt a csapatban? Láttam itt vagyis hallottam tegnap énekeltél is Balázsnak születésnapja alkalmából egy kicsit. Ezek szerint ilyen jó a hangulat?

- Igen, bocsánat, ha bezavartam az élő műsorba. Jó a hangulat nagyon. Azzal semmi probléma. Amúgy semmivel sincs probléma, nagyon jól érezzük magunkat így egymás között. Jó meccseket játszottunk eddig, úgyhogy azt kívánom a csapatomnak, hogy ugyanígy tovább.

- Holnap tovább a franciák ellen.

- Így van. Kora reggel, ugye nagyon kemény lesz. Ők ma játszottak a spanyolokkal egy nagyon jó meccset. Fel vannak tüzelve, mi később játszottunk, kevesebbet tudunk rápihenni. Biztos vagyok benne, hogy egy nagyon-nagyon kemény meccsre számíthatunk. De pont erre van szükségünk, úgyhogy ennek örülni kell.

- Csak így tovább. Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VÁMOS MÁRTON AZ M4-nek:

- Itt is áll velem szemben Vámos Márton, a "góllövő felelősünk". Gratulálok a győzelemhez! Mi az, ami igazán jól működött? Ma már a kapitány szerint szinte minden a megbeszéltek alapján zajlott.


- Nem teljesen igaz. Megint 3:1-re sikerült elmenniük a spanyoloknak. Ugye ez legutóbb tegnap fordult elő, pont a románok ellen. Illetve meg volt beszélve, hogy figyeljünk oda majd arra a kezdésnél, hogy inkább legyen 1:1, 2:2, de ne vezessen az ellenfél. De egyébként a többi elem, az utolsó negyed kivételével szerintem jól működött. A védekezés kifejezetten. Az a hét kapott gól, úgy gondolom, hogy bármelyik csapat ellen jó eredmény. Egy kicsit a végére kiengedtünk és ezért nem tudtunk szerintem gólt lőni az utolsó negyedben. 

- Ennek mi lehet az oka, ennek a kiengedésnek?

- Szerintem 8:4-nél elhittük, hogy megvan ez a meccs, bár én tudtam, hogy azért még okozhatnak meglepetést, mert miért adnék fel. Hiába vezetünk 8:4-re, azért vannak itt, hogy nyerjenek. Ennek ellenére még az utolsó pillanatban is volt esélyük. De szerencsére felé lőtték, úgyhogy örültünk.

- Túl vagytok már három mérkőzésen, bezsebeltetek három győzelmet. Hol tart a csapat, hogy látod?

- Meccsről, meccsre fejlődtünk és ez szerintem legjobban a védekezésben mutatkozik meg, úgy értem, hogy a hat a hat elleni védekezésben, mert nagyon jól jövünk vissza zónázni. Illetve szerzünk labdákat és utána le is tudunk fordulni, tehát ha ez így működik tovább, nyilván lehet ebben is még fejlődni, akkor  jó úton járunk szerintem.

- Holnap pedig zárásként Franciaországgal találkoztok. Talán nem is lesz annyira könnyű, annyira egyszerű az a mérkőzés.

- Jól mondod, nem. 11:30-kor, az egy délelőtti időpont. Én még nem találkoztam olyan vízilabdással aki szeretne vagy szeretett volna délelőtt játszani. Hiába miénk a második mérkőzés az még magában hordozza azt, hogy ettől függetlenül korán van reggeli, korán kelés, úgyhogy győzelmet kívánok a csapatnak.

- Így legyen Marci. Nagyon szépen köszönöm neked az értékelést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A csoport állása az utolsó játéknap előtt:

1. Magyarország 9,

2. Franciaország 6,
3. Románia 4,
4. Spanyolország 3,
​5. Georgia (Grúzia) 1 pont

A torna utolsó napján, vasárnap ez lesz a program:

10.00 Spanyolország-Románia

11.30 Magyarország-Franciaország - M4 este felvételről, vlv (szöveges élő)

Georgia (Grúzia) szabadnapos

A magyar csapatnak döntetlen is elég a csoportelsőséghez.