FACEBOOK

Magyarország-Románia 10:7

 Magyarország-Románia 10:7
hozzászólás, 2018.02.16.

Ijesztő kezdés után bedaráltuk a románokat és emlékezetes győzelmet arattunk az Európa Kupa kecskeméti selejtezőtornájának második napján. Helyszíni vlv-riport:


Európa Kupa, selejtezők

B csoport, Split

Második nap

Hollandia-Málta 12:8 (4:1, 2:2, 4:4, 2:1)
- az egyik játékvezető Marjay Zsolt volt
G.: Lindhout 3, Winkelhorst, Van Ijperen, Koopman 2-2, Van der Burg, Hoepelman, Veenhuis, ill. Camilleri 4, M. Zammit, Plumpton, Cousin, D. Zammit

Szerbia-Görögország 12:10 (2:2, 4:0, 2:4, 4:4)- az egyik játékvezető itt is Marjay Zsolt volt
G.: Milos Csuk 3, Mandics, V. Rasovics, D. Pijetlovics 2-2, Jaksics, F. Filipovics, Sz. Rasovics, ill. Funtulisz 3, Geniduniasz 2, Szkumpakisz, Kapocisz, Argiropulosz, Murikisz, Kolomvosz

Horvátország-Hollandia 16:4 (5:2, 3:1, 4:0, 4:1)
G.: Buslje 3, Jokovics, Buljubasics, Zovics, Vrlics 2-2, L. Fatovics, Krapics, Vukicsevics, Setka, X. Garcia, ill. Winkelhorst, Van Ijperen, Müller, Koopman


C csoport, Palermo

Első nap

Montenegró-Oroszország 9:8 (1:3, 3:0, 2:3, 3:2)

G.: Ivovics 3, Draskovics 2, Drasko Brguljan, Radovics, Ukropina, Klikovac, ill. Merkulov, Bicskov, Sepeljev 2-2, Kopcev, Nagajev

Olaszország-Németország 16:4 (4:1, 4:2, 4:0, 4:1)
G.: Fondelli 4, Echenique, Cannella 3-3, Bodegas 2, Dolce, Molina, Figlioli, N. Presciutti, ill. Reibel 2, Preuss, M. Stamm


A csoport, Kecskemét

Második nap

Georgia (Grúzia)-Spanyolország 5:11 (1:3, 2:3, 1:2, 1:3)
G.: Tsrepulia, Jelaca, Rurua, Gegelashvili, Magrakvelidze, ill. Munarriz, Mallarach 3-3, Granados 2, Barroso, Tahull, Bustos


vlv-képek


A mérkőzéseken és az edzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruhá
 

Magyarország-Románia 10:7 (2:4, 2:1, 3:1, 3:1)
Kecskemét, 
Bianco (olasz), Haentschel (német)
Magyarország: Nagy V., Jansik D., Manhercz K. 3, Erdélyi 3, Mezei, Vámod 2, Zalánki. Cs.: Salamon, Kovács Gergő, Német T., Jansik Sz. 1, Angyal 1. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Románia: Tic, Ghiban, Negrean 1, Georgescu, Radu 3, Cretu, Fulea 1. Cs. Szabó I. 1, Chioveanu 1, Oanta, Gergelyfy, Vancsik. Szövetségi kapitány: Dejan Sztanojevics
Gól - emberelőnyből: 6/12, ill. 2/9
Gól - ötméteresből: 1/1, ill. –
Kipontozódott: Fulea, Jansik Sz., Oanta - valamennyien a negyedik negyedben

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:



Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tomi! Gratulálok, egy nagyon jó kis péntek esti programot csináltatok itt a nézőknek, meg gondlom sok tévénézőnek. Kicsit azért az elején aggódtunk.

- Én sem örültem az elejének, nem így képzeltem el. Azt gondoltam, hogy elképzelhető, hogy a román csapat jön velünk, de majd valamikor a második-harmadik negyedre fel fogjuk őrölni őket fizikailag. Ami egyébként megtörtént, csak az nem volt benne a pakliban, hogy szó szerint belealszunk ebbe a mérkőzésbe és úgy kapjuk a gólt az első támadásból, hogy előre megbeszéltük és láttuk azt, hogy mennyire agresszív a román csapat a labdaszerzéssel. Ami egyébként nem baj, mert ez egy nagyon jó gyakorlás volt, meg egy nagyon jó mérkőzés volt így az újjáépülő válogatott életében.

- Amikor fordítottunk, kiegyenlítettünk akkor már  biztos voltál abban, hogy nyerünk? Láttad, hogy fáradnak a románok?

- Azt láttam  a második negyed végén, hogy nagyon elfáradtak a románok, tehát már addig egyébként, amikor szépen lassan utolértük a románokat és jöttek még olyan helyzeteink amik kimaradtak, rengeteg, Jansik Szilárdnak a helyzetei elsősorban, amik tényleg még jobban visszabillenthették volna a mérkőzést. Akkor már azért lehetett látni, hogy ha ez így folytatódik, akkor nagyon-nagyon fáradt lesz már a román csapat. És pont ezért sokat cseréltem, még jobban hajtottam a csapatot, mert igazán a védekezéssel nem volt nagy gondunk. Lehetett látni, hogy erőből meg lehet nyerni ezt a mérkőzést. Persze a helyzetkihasználásunknak javulnia kellett, ami végül meg is volt.

- Holnap Spanyolország jön. Mostanában egy nagy rivális ellenfél. Sokat játszottatok. Most nem pont ugyanaz a csapat van itt, de mire számítasz?

- Lényegében azért ugyanaz a csapat, tehát szerkezetileg nagyot nem változott a spanyol csapat. Mindig kellemetlen vízilabdát játszanak és ellenünk mindig felszívják maximálisan magukat. Tehát mindig nehéz mérkőzéseket játszunk velük tradicionálisan. Holnap is azt várom, azt gondolom és merem remélni, hogy nem lesz bealvás, tehát hogyha ma megvolt azért egy minimális elkényelmesedés itt a mérkőzés elején, hogy "nem lesz ez olyan erős talán mégse ez a román csapat". Én nem így gondoltam, én láttam, hogy nehéz lesz ez. Biztos, hogy nem lesz ott a fejekben holnap a spanyol csapat ellen, akik ellen azért még egy szinttel feljebb kell lépni vagy legalább ott kell folytatni, ahol itt a harmadik-negyedik negyedben abbahagytuk a vízilabdázást.

- Köszönöm szépen és jó pihenést kívánok.

- Köszönöm.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


vlv-képek



Nagy Viktor a vlv-nek

- Szervusz Viktor! Lehet, hogy most valami kulisszatitkot árulok el, de úgy tudom, hogy tervezve volt a váltás Somával a meccs előtt. Aztán végül te maradtál benn végig.


- Igen, három negyed volt tervezve, az, hogy a harmadik negyed után cserélünk, de nem lett volna túl hálás feladat Somának a negyedik negyedben egy ilyen nehéz meccsen.

Nagyon jó meccset játszottunk. Az elején kicsit nyögvenyelős volt. Hibáztunk egy párat, rögtön góllal bosszulták meg. De én örülök, hogy ilyen meccsen is túl vagyunk már. Szükségünk van ilyen meccsekre is. Folyamatosan fejlődünk. Szóval örülök, hogy győzni tudtunk, de megyünk tovább. A hibákat ki kell elemezni, de nekem tetszett maga a játék, a hibákkal együtt. A hibákat lehet javítani. És az nagyon tetszett, hogy mindenki nagyon akart és küzdött és a végére ez ki is jött.

- Az, hogy a románok ennyire megleptek minket az elején, minek köszönhető? Belealudtunk vagy későn kezdtünk?

- Ők egy nagyon agresszív játékkal kezdtek.

- A szerbek ellen is félidőben döntetlenre álltak...

- Igen. Szóval belealudtunk, egy kicsit könnyedén vettük. tegnap nagyon könnyű meccset játszottunk Grúziával és úgy gondoltuk, hogy itt majd könnyű dolgunk lesz, hát most mindenki a saját bőrén tapasztalta, hogy nem így van ez. Minden meccs egy új meccs. És nagyon keményen kell kezdeni és végig játszani és akkor jönnek a jó dolgok és akkor tudunk vezetni és úgymond könnyen játszani. 

- Holnap se lesz könnyű. Bár talán a spanyolok nem ennyire agresszívak, nem?

- Nem, a spanyolok teljesen más játékkultúrával játszanak, de az is nehéz meccs lesz. Ott talán több technikás játékos van. Rutinosabb, bár nagyon jó fiataljaik is vannak.

Azt tudom mondani, hogy kielemezzük a hibákat. Sok időnk nincs, de hát nyilván most nem is az a lényeg, hanem gyűjtsük ezeket a tapasztalatokat, például a mai is és a holnapi is teljesen más mérkőzés lesz. Én meccs előtt is azt mondtam, hogy teljesen mindegy, hogy kivel játszunk, a lényeg az, hogy amit megbeszélünk az a pár dolog, azt tartsuk be és ahhoz igazodjunk. Lehet az spanyol vagy román. Teljesen mindegy, hogy mit játszanak. A mi alapjátékunk legyen folyamatosan jobb, úgyhogy ezt kell megcsinálni továbbra is.

Bazsinak szeretnék gratulálni ahhoz, hogy születésnapja van és ahhoz hogy ilyen jól játszott és három gólt szerzett. Boldog Születésnapot Bazsi!

- Köszönöm szépen. gratulálok. Jó pihenést.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Vámos Márton a vlv-nek

- Szervusz Marci! Bemutatkoztál te is az Európa Kupán. Egész jó kis meccset játszottatok. Ideges voltál közben ott az első két negyedben?


- Hát az voltam, igen, látszott?

- Nem látszott, csak gondoltam.

- Kicsit zabolátlanok vagyunk még és amikor egymás után három-négy akciót elpufogtatunk és nem várjuk meg a felérkező centert, akkor egy kicsit dühös vagyok.

- Ilyen meccs, amikor viszonylag nagy hátrányból meg rossz játékból meg tudjátok fordítani és a vége tulajdonképpen egy sima győzelem - ez úgy bennetek marad? Tehát később, amikor olyan probléma van, hogy nem megy, akkor ehhez vissza lehet nyúlni?

- Vissza lehet, de csalóka, mert elfáradtak a románok egész egyszerűen. Nem tudtak felúszni. Ami biztos azért volt, mert bedaráltuk őket, meg mi nyilván jobb fizikai állapotban vagyunk. Meg hát, kvalitásbeli különbségek is kijöttek a végére. De személy szerint én is hibás vagyok ahogy elkezdtük a meccset. Nyilván ez egy csapat, nem csak én voltam a hibás, de a legelején, azt a gólt magamra vállalom. De hát utána azért lőttek még kettőt, olyan helyzetekből, amik ugyanúgy megvoltak beszélve. Egy kicsit akadozott az elején a góllövés, ami, úgy gondolom, hogy kell, hogy erőssége legyen a csapatnak, mert a jobb oldalon is, meg a bal oldalon is jó góllövőink vannak. Csak hát össze kell rakni még. Alakulunk.

- Láttam tőled gólörömöt is!

- Volt.

- Úgyhogy ebből lehetett leszűrni azt, hogy volt feszültség, igaz?

- Azért feszültség olyan nagyon sok nem volt, egy kicsi volt. Mert tudtuk, hogy az előző meccsen jól játszottak a románok és úgy verték el a franciákat. Lendületből jöttek és emiatt volt egy minimális feszültség, hogy nehogy már megverjenek minket. Főleg hazai pályán. De hát nyilván lehet örülni a góloknak, még egy román ellen is. Nem szégyen.

- Nem. Csak nem szokott mostanában gólöröm lenni, azért mondtam.

- Nincsenek olyan meccsek.

- Azért mondtam, hogy ez egy jó meccs lett. 

- Igen.

- Holnap a spanyolok?

- Presztízs meccs. Nem tudok mást mondani. Megvertük őket, biztos revánsot akarnak venni. Láttuk, vagyis láttam, hogy nem hozták el Lopezt, a kapust. Illetve más posztokon is játszik egy-két játékos. Gondolom ők is próbálgatnak, úgyhogy jó kis meccsre számítok de hát meg kell verni őket, mert csoportelsőként szeretnénk továbbjutni.

- Helyes. Köszönöm szépen. Jó pihenést.

- Köszi.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Manhercz Krisztián a vlv-nek

- Szervusz Manó! Ismét gratulálok, de ez egy teljesen más gratuláció. Egy nagyon nagy meccset játszottatok, gondolom nem is számítottatok erre, hogy ekkora ellenállás lesz.


- Talán még ez a szó az egyik legjobb. Én azt mondanám, hogy inkább megilletődtünk az elején attól a fajta szoros és agresszív játéktól amit a románok játszottak és ebből nagyon sokáig nem is tudtunk kilábalni, ebből a gödörből. De azt gondolom, hogy a második félidőre fizikálisan nem bírták ezt a fajta játékstílust a románok. És hát látszódott, hogy szépen lassan el tudunk lépni, a második félidőben összesen csak egy gólt dobtak. Nekünk viszont majdnem hogy a támadójátékunk stagnált, tehát végig ugyanazt tudtuk játszani. A védekezésünk kicsit még jobban összeállt és a végére azért sikerült ellépnünk két-három góllal.

- Nagy érzelmi ingadozások lehettek ezen a meccsen. A végén megnyugodtatok? Volt egy olyan pillanat, amikor érezted, hogy megvan a meccs? Kétgólos vezetésnél?

- Inkább azt mondanám, hogy szépen fokozatosan épült, de szerintem az egész csapatra igaz ez, hiszen látszódott, a második negyed végén volt, azt hiszem, egy olyan támadás, hogy három vagy négy emberük is cserélt egyszerre, annyira nem bírták és ez még a második negyed volt. De mondom, örülök, hogy legalább  a végén sikerült olyan dolgokat csinálnunk, amiből megfordítottujk és megnyertük a meccset.

- Manó, gratulálok. Köszönöm szépen. Holnap még keményebb lesz.

- Bízzunk benne.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Német Toni a vlv-nek


- Szervusz, Tonya! Győztes meccsen mutatkoztál be itt az Európa Kupa-selejtezőtornán. Izgultál nagyon előtte?

- Nem izgultam, sima meccsnek tekintettem, annyi plusz motiváció volt bennem, hogy válogatott mérkőzés volt.

- Aztán, amikor elkezdődött, kicsit meglepődtél, nem?

- Nagyobb ellenállást kaptunk, mint amire számítottunk a románoktól. Szerintem amúgy jól vettük az akadályt, egy kicsit bele kellett rázódni egy keményebb meccsbe, teljesen más volt, mint amire számítottunk, de hál' Istennek, jól jöttünk ki belőle.

- Neked hogy ment, hogy érzed?

- Jó volt, voltak helyzeteim, de lehetett volna jobb is, úgy éreztem, hogy a bíráskodás nem nagyon a centereket segítette ma. Ezen is át kell esni, túl kell élni, így kell játszani, ez van.

- Köszönöm szépen, jó pihenést és gratulálok még egyszer!




ERDÉLYI BALÁZS az M4-nek:

- Balázs! Először is gratulálok a győzelemhez. Másodszor pedig Isten éltessen születésnapod alkalmából! Ez volt a kívánság a szülinapodra?


- Először is köszönöm, köszönjük szépen. Megmondom őszintén, nyilván könnyebb lett volna egy könnyű meccset játszani, de azért nem bánom, hogy így alakult. Már csak azért sem, mert azért ennek a csapatnak még nagyon nagy szüksége van arra, hogy ilyen fontos meccseket játsszon. És azt gondolom, hogy ez fontos, hogy ilyen fontos meccset tudtunk nyerni. Annak ellenére, hogy mégis egy román csapat, meg esélyesebbek voltunk, az elején belealudtunk. Ez egy olyan szituáció volt nekünk, ami a későbbiekben még bármikor megtörténhet, tehát ez mindenképpen jó gyakorlás volt.

- Mondhatjuk, hogy a harmadik negyedben hoztátok azt a játékot, amit a kapitány is szeretne tőletek látni?

- Nem tudom, őszintén, a harmadik negyed végén eggyel vezettünk, remélem azért ennél jobb játékot szeretne tőlünk látni, megmondom őszintén. Én azt gondolom, hogy azért bőven voltak hibák elöl is, hátul is, de azt gondolom, hogy a negyedik negyedben azért sikerült eldönteni  a meccset. tehát az volt a jobbik része. 

- Holnap pedig folytatás Spanyolország ellen. Azon kívül, hogy az is egy nagyon nehéz mérkőzés lesz, mire számítasz?

- Nehéz lesz, ráadásul születésnapom sem lesz, de reméljük, hogy azért sikerül megint föléjük kerekedni, mint a múltkor, Hódmezővásárhelyen.

- Köszönöm szépen az értékelést és gratulálok még egyszer.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


A torna további menetrendje:

Február 17., szombat

10.00 Románia-Georgia (Grúzia)

11.30 Franciaország-Spanyolország

"Szabadnapos": Magyarország

18.30 Georgia (Grúzia)-Franciaország

20.00 Magyarország-Spanyolország - M4, vlv (szöveges élő)

"Szabadnapos": Románia

Február 18., vasárnap

10.00 Spanyolország-Románia

11.30 Magyarország-Franciaország - M4 este felvételről, vlv (szöveges élő)