FACEBOOK

Edzés edzés hátán

Edzés edzés hátán
hozzászólás, 2018.02.14.

Délelőtt Budapesten edzett a válogatott, majd az ebédet követően Kecskemétre, a csütörtökön kezdődő Európa Kupa-selejtezőtorna helyszínére utazott. Edzésriport I.


Az edzéseken és a mérkőzéseken készülő vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.

  

Canon Webáruház


​Ahogyan a szövetségi kapitány kedden beharangozta: a keretszűkítés áldozatául esett három játékos is ott volt a délelőtti foglalkozáson, becsülettel teljesítették a penzumot, mint a hét második felében a csapatban játszó társaik.

Különleges esemény csak egy történt - hacsak nem soroljuk ide néhány illusztris vendég, például Kásás Zoltán és Decker Ádám(!) látogatását -, mégpedig az, hogy Nagy Viktor olyan erővel úszott keresztbe a medencében a derekára erősített gumikötéllel, hogy az nemcsak kifeszült, hanem el is szakadt. Jó erőben van ez a fiú! (Bár tulajdonképpen az egész medencepartot is behúzhatta volna a vízbe... Na majd Barcelonában!)

Az edzés utolsó fél órájában bent voltak a medencetérben a média képviselői, akik aztán hosszan kérdezgették a kijelölt riportalanyokat, úgyhogy sok helyen várható nyilatkozat, különböző játékosoktól.

Míg az Európa Kupa sajtótájékoztatója tartott, egy különteremben ebédeltek a fiúk. Direkt belestem, hogy megnézzem, a teljes keret ott van-e vagy csak az utazók és elégedetten konstatáltam, hogy bizony a többiekkel esznek a "kiesők" is, együtt volt az egész társaság, ez így helyes, A 15 ös keret tagjai ezután buszra szálltak és Kecskemétre utaztak. Ott este egyórás edzés várt rájuk, már a meccshelyszínen.

A teljes keret ("fordítottan kiemelve" a három játékos, aki a szűkítés után elköszönt a többiektől):

Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC),  Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

VLV-videók:


Jansik Dávid a vlv-nek

- Szervusz, Dávid! Köszöntelek a vlv kamerája előtt...

- Sziasztok!

- Ismét egy olyan alkalom, amikor a válogatott edzése után vagyunk, egy nagyon komoly torna következik,  négy meccsel. Hogy jöttél? Mik az elvárások magaddal szemben?  

- Így van, elkezdtük ezt a hetet, a hét első felét megcsináltuk, ez egy ilyen mini-felkészülés volt. Úgy érzem, hogy ez a komoly torna, amiről beszéltél, kicsit úgy lesz felépítve, hogy a legfontosabb mérkőzésünk talán a spanyolok elleni, valószínűleg ezt mindenki tudja, és az első két mérkőzésünkkel is erre készülünk, annak ellenére, hogy nem becsüljük le az ellenfeleinket, őket is komolyan kell venni.

A saját magammal szembeni elvárások pedig azok, hogy ezen a tornán megmutassam, hogy  egy "alap-bekkje" leszek ennek a csapatnak.

- Most már el lehet mondani, hogy minden alkalommal meghívást kapsz, kicsit már standard tagja lettél a válogatottnak, legalábbis a keretnek...

- Mostanában tényleg bekerültem a keretekbe, mérkőzésekre, de mindig bennem van egy kis feszültség, hogy "ott kell lennem!". Így is dolgozom minden nap, hogy napról napra jobb legyek. A végcél számomra az, hogy bekerüljek a nyári Európa-bajnokságon szereplő 13-as csapatba. Ez a legfontosabb számomra, per pillanat.

- Erre a mostani négynapos tornára meghatároztál magadban célokat?

- A csapattal együtt vannak céljaim, az, hogy megnyerjük ezt a tornát. A saját célom pedig az, hogy magabiztos játékot hozzak. Most konkrétan nem megyek bele abba, hogy ez mit takar, de - majd meglátjuk. :-)

- Köszönöm szépen, sikeres szerelést kívánok!

- Koszönöm szépen! 




Zalánki Gergő a vlv-nek


- Szervusz, Gergő! Köszöntelek a válogatott edzése után, a vlv kamerája előtt. Érdekel, hogy ilyenor ideges vagy-e még egy picit, amikor már tulajdonképpen standard csapattag vagy, mindig meghívnak, biztos a helyed, úgy tűnik. 

- Nincs bennem semmilyen feszültség, kifejezetten jól érzem magam, jó a hangulat, "lazaság van", de amikor gyakorlás következik, akkor odatesszük magunkat, de amúgy abszolút baráti a hangulat, úgyhogy... nincs bennem feszültség. Talán a spanyolok ellen lesz egy kicsi, az komolyabb meccs lesz, de akkor se hinném..., szerencsére már kinőttem. :-)

- Végbement itt egy generációváltás. Ez tuladonképpen már a te korosztályod. Érzed ezt, amikor itt vagytok együtt és zrikáljátok egymást, érzed, hogy ez már "a te világod"?

- Igen, egy kicsit talán ezért is vagyok felszabadultabb, mert nem az van, hogy az idősebbeknek való folytonos megfelelés, hanem most már én is úgymond egy húzóember leszek a csapatban, remélem és ezért is dolgozok, úgyhogy abszolút jó. De eddig sem volt bennem az a nagy izgalom az idősebbek miatt, mert ők pedig nagyon sokat segítettek, hogy hogy kezeljem fejben, meg a játékban is, azért rendesek voltak velem mindig is az idősebbek. 

- Volt négy edzésetek már, ha jól számoltam. Itt most mit végeztetek ez alatt a két és fél nap alatt? Meddig jutottatok? Felelevenítettétek a taktikai dolgokat? Hol tartotok?

- Hát igen. Volt egy kis kondiedzésünk, hogy az izomtónus meglegyen, illetve kicsit pörgettünk, de tényleg csak ilyen minimális pörgetés volt, hogy azért mégiscsak rápörögjünk a hétvégére, taktikai dolgokat néztünk, de semmi újat, ami eddig is volt Tominál, azokat újraismételtük, illetve az újak kicsit gyakorolták. Semmi új nem lesz a taktikában, ugyanúgy csinálni kell a dolgunkat, úgyhogy... jó volt ez a pár edzés.

- Mire számíthat a közönség tőletek csütörtöktől vasárnapig?

- Arra számíthatnak, azt biztosan mondom, hogy mindent bele fogunk adni, megpróbálunk minél több gólt lőni, hogy szórakoztassuk a közönséget és remélem, hogy négy győzelemmel fogunk zárni.

- Így legyen! Köszönöm szépen, Zalesz!


vlv-fotók délelőttről


vlv-fotók estéről


Az Európa Kupa kecskeméti selejtezőtornájának programja:


Február 15., csütörtök

18.30 Románia-Franciaország

20.00 Magyarország- Georgia (Grúzia)

Szabadnapos: Spanyolország

Február 16., péntek

18.30 Georgia (Grúzia)-Spanyolország

20.00 Magyarország-Románia

Szabadnapos: Franciaország

Február 17., szombat

10.00 Románia-Georgia (Grúzia)

11.30 Franciaország-Spanyolország

"Szabadnapos": Magyarország

18.30 Georgia (Grúzia)-Franciaország

20.00 Magyarország-Spanyolország

"Szabadnapos": Románia

Február 18., vasárnap

10.00 Spanyolország-Románia

11.30 Magyarország-Franciaország

Úgy tudjuk, hogy az M4 Sport az első három mérkőzésünket élőben, a vasárnapit felvételről közvetíti. Jegyvásárlási lehetőség a helyszínen és ezen a felületen.

A vlv végig a helyszínről tudósít.