FACEBOOK

Megkezdődött "a válogatott hete"

Megkezdődött
hozzászólás, 2018.02.12.

Konditermi edzéssel majd másfél órás vizes foglalkozással megkezdődött hétfőn Märcz Tamás keretének februári összetartása. A 18 játékosból kedden lesz 15-ös keret, ennek tagjai játszanak a csütörtöktől vasárnapig tartó Európa Kupa-selejtezőtornán. Helyszíni vlv-riport videónyilatkozatokkal, fotókkal.

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


Konditeremben kezdett a csapat (ezúttal a Fitness Factory volt a helyszín), majd a Szőnyi úti uszoda sátorral fedett medencéjében vezényelt edzést Märcz Tamás - Németh Zsolt másodedző és Mátéfalvy Csaba kapusedző közreműködésével.

A megszokott (ezúttan nem vészesen hosszú) úszást követően több részre szakadt a társaság és különböző játékelemeket gyakoroltak a csoportok, időközönként váltva egymást.

A munka este folytatódott.

A kedd délelőtti vizes edzést követően vagy csak szerdán délelőtt a szövetségi kapitány kihirdeti 15-ös keretét. Ebből a tárdsaságból kerül majd ki a hét második felében, Kecskeméten megrendezendő nemzetközi torna egy-egy meccsén a színeinket képviselő "mindenkori" 13 játékos.

A jelenlegi keret:

Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), 

Jansik Szilárd (FTC),  Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.

MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek a napról:

- Nagyon jó nap volt, szerintem. Komoly tornatermi edzéssel kezdtünk a Fitness Factoryban, ezt Zala György vezényelte. Jó hatvan perces foglalkozás volt, benne dinamikus tornatermi gyakorlatok, de még erőfejlesztés is, most a hét elején ezt még "megengedhettük magunknak".

Ezután átvonultunk a BVSC-uszodba egy másfél órás vizes edzésre. Gyorsító gyakorlatokkal kezdtünk, amelyek kapcsolódtak a tornatermi munkához, majd labdatechnikai feladatok, lövőgyakorlatok következtek, s részfeladatok a támadás területén, kétkapunál vezényelve, majd egy hosszabb átmosó úszás az edzés legvégén. 

Délután statikus lábgyakorlatokat végeztek a fiúk Mátéfalvy Csaba vezetésével, Németh Zsolt irányításával pedig center-bekk gyakorlatok következtek, amiben mindenki részt vett, nemcsak azok, akik ezen a két poszton szerepelnek.

Végül elég hosszú ideig a támadásvezetést gyakoroltuk hat a hat ellen és emberelőnyös helyzetekben. Itt már kifejezetten célirányosan belecsaptunk azokba a dolgokba, amelyek a hét második felében lesznek hasznosak. Mindenki egészséges.

Most úgy látom, nem biztos, hogy a kedd délelőtti edzés után szűkítem a keretet, ha már így együtt vagyunk, mindenképpen jó, hogy a teljes társaság tarthat még egy közös foglalkozást szerdán, azt követően utazunk majd Kecskemétre.  



vlv-képek


VLV-VIDEÓK:


Salamon Ferenc a vlv-nek

Szervusz Feri! Rég találkoztunk, hogy érzed magad?

- Jól, köszönöm.

- Milyen volt ez az edzés most?

- Volt egy hosszabb konditermi edzés, utána voltunk itt a vízben. Volt egy hosszabb úszó rész az elején, utána passzolás, lövés. Nagyjából ez szerepelt a délelőtti programban, gondolom délután már a taktikát is elővesszük várhatóan.

- Milyen reményeid vannak?

- Bízom benne, hogy ott leszek.

- A tizenötben kell benne lenni...

- Bízom benne, hogy ott leszek, és minél több meccsen kapok lehetőséget, ezért dolgozom, ezért vagyok itt.

- Szeretnék visszatérni a legutóbbi klubtörténésekre. Nem beszéltünk a moszkvai meccs után. Most így leülepedve, több nappal a meccs után, hogy látod azt a mérkőzést?

- Főleg úgy, hogy sokáig vezettünk a meccsen, így kár érte, hogy nem tudtunk több ponttal eljönni Moszkvából, mert az a végelszámolásnál bizony hogy jól jött volna. Nem tettünk még le arról, matematikailag van még esélyünk bejutni a nyolcba, de nagyon-nagyon nehéz lesz, úgyhogy kár érte, így utólag. Ott azért örültünk neki, most is örülünk, persze, hogy egy pontot el tudtunk hozni, mert viszontagságos volt az utunk Moszkvába, másfél órával a meccs előtt értünk oda, úgyhogy ennek tükrében ez jó eredmény szerintem, mert a Moszkva egy jó erőkből álló csapat.

- Feri, sok sikert kívánok itt a következő napokra!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Kerbi)



Decker Attila a vlv-nek

- Szervusz, Attila! Köszöntelek újra a válogatott edzésén. Láttam a Facebook-posztodat, örültél az újabb meghívónak. Milyen érzéseid vannak? Hogy jöttél? Mi a terv?

- Természetesen örültem. Jó itt lenni, mint mindig. Úgyhogy edzünk, és utána játszunk jó meccseket, remélhetőleg eredményesen végződő meccseket. Jó a felkészülés, azt gondolom, mindenkinek, aki itt van, ez egy jó dolog. 

- Sok új ember van a társaságban? Szokatlan a légkör neked?

- Annyira nem, a vízilabda elég szűk dolog, úgyhogy annyira nem szokatlan. Vannak újak, mindig voltak újak. Tök jó, sok fiatal van, ez jó dolog szerintem. 

- Hogy érzed magad a Honvédban? Foglalkozol-e a fiatalokkal? Milyen ott a helyzet?

- A Honvédban, ugye, Szivós Marci a szakmai igazgatója az utánpótlásnak. Én igazából az összes kis kapussal foglalkozom, tehát aki ott van a Honvédban kapus, azzal foglalkozom minden héten kétszer. Nagyon élvezem, nagyon boldoggá tesznek abban a kétszer két órában. Sokat fejlődnek, azt gondolom, és ügyesek, úgyhogy büszke vagyok rájuk.

- Vannak tehetségek?

- Igen, azt gondolom, hogy van egy-kettő, akiből a későbbiekben lehet nagyon-nagyon ügyes kapus. 

- Köszönöm szépen! Sok sikert kívánok neked is a következő napokra!

- Köszönöm!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



Német Toni a vlv-nek

- Szervusz, Tonya! Köszöntelek a VLV kamerája előtt. Rég találkoztunk, rég voltál válogatott edzésen is. Hogy érezd magad? Milyen volt? Milyen érzésekkel fogadtad a meghívót? Fogadjunk, hogy örültél!

- Szia Igen, örültem a behívónak. Megdobta a kedvemet azért a behívó. Remélem a továbbiakban nagy segítség lesz ez a számomra. Mivelhogy most Zsolttal elkezdtünk egy komolyabb munkát is, ez most egy kicsit kizökkent a hétköznapokból, és remélem, hogy plusz motivációt fog majd hozni.

- Egészségileg jól vagy? Minden rendben van?

- Lekopogom, igen. 

- Nem tudom, mik a reményeid. Lesz itt keretszűkítés holnap. Mire számítasz?

- Ha azt mondják, hogy megyek, akkor örülök. Ha azt mondják, hogy nem, akkor edzek tovább. 

- Hogy érzed magad a Fradiban?

- Nagyon jól. Örülök, hogy ott lehetek, és hogy csinálhatom ezt a fajta munkát. 

- Sok sikert kívánok a következő napokra!

- Köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Monoki Nikolett)



vlv-képek


Az Európa Kupa kecskeméti selejtezőtornájának programja:

Február 15., csütörtök


18.30 Románia-Franciaország

20.00 Magyarország- Georgia (Grúzia)

Szabadnapos: Spanyolország

Február 16., péntek

18.30 Georgia (Grúzia)-Spanyolország

20.00 Magyarország-Románia

Szabadnapos: Franciaország

Február 17., szombat

10.00 Románia-Georgia (Grúzia)

11.30 Franciaország-Spanyolország

"Szabadnapos": Magyarország

18.30 Georgia (Grúzia)-Franciaország

20.00 Magyarország-Spanyolország

"Szabadnapos": Románia

Február 18., vasárnap

10.30 Spanyolország-Románia

12.00 Magyarország-Franciaország

Úgy tudjuk, hogy az M4 Sport az első három mérkőzésünket élőben, a vasárnapit felvételről közvetíti. Jegyvásárlási lehetőség a helyszínen és ezen a felületen.

A vlv végig a helyszínről tudósít.