FACEBOOK

Hoppál Gergely különleges góljának története

Hoppál Gergely különleges góljának története
hozzászólás, 2018.02.08.

Noha még csak február van, máris bemutathattunk – a Honvéd Média jóvoltából - egy olyan gólt, amelyre jó eséllyel többen is szavaznak majd, amikor az esztendő végén Az  év góljára is voksolnak a válogatott játékosai a vlv szokásos körkérdésére válaszolva. Néhány nap elteltével megkérdeztük magát a góllövőt: hogy is volt ez és mit szól a gólvideó nagy nézettségéhez?


A Tatabánya-Honvéd bajnokin lőtte a gólt Hoppál Gergely a hazaiak 29 éves játékosa, s a videó azóta nagyon népszerű Facebook-profilunkon, világszerte sokan nézik, kommentelik.

A mérkőzés harmadik negyedének közepén, 4:6-os vendég vezetésnél született a cseles gól, olyan megoldással, amely láthatóan meglepte az ellenfél játékosait. Emberelőnyös helyzetben, hosszas passzolgatás után a rossz kéz szélen álló Hoppál a kaputól kissé elfordulva, félig csavart lövéssel próbálkozott sikeresen, „betéve” a labdát a kapuba az éppen blokkoló kezet váltó védő feje fölött.


HOPPÁL GERGELY (Tatabányai VSE) a vlv-nek:

- Eddig 20 ezer megtekintésnél tart a videó a vlv-n, számítottál ekkora népszerűségre?  

- Nem gondoltam rá abban a pillanatban. Amikor visszanéztem a gólt, megfordult a fejemben, hogy lesz valamilyen visszhangja, azonban arra nem számítottam, hogy ekkora.

- Előre eltervezted, hogy megpróbálod ezt a lövést, vagy hirtelen döntés eredménye, hogy így sikerült?

- Erőltettem, hogy kialakuljon egy ilyen helyzet, amikor megpróbálkozhatok vele. Már meccs előtt, amikor videózással készültünk a Honvédból, láttam, hogy a védekezésük megengedi, hogy közelebb húzódjak a védő játékoshoz és sikerrel hajtsam végre ezt a lövést.

Végül sajnos a találkozót nem sikerült megnyerni, tudtuk, hogy ők az esélyesebbek, de örültünk volna, ha hazai pályán sikerül elcsípni legalább egy döntetlent. Ez szerintem benne is volt a meccsben, de nem volt szerencsénk a végén.

- A csapattársak kommentálták az esetet a meccs után, vagy később, amikor látták, hogy milyen népszerű lett a gólról készült videó?

- A meccs után is örültek, már várták, hogy megcsinálom, mert az edzéseken is gyakoroltam egyszer-kétszer. Edzőmeccseken néha kísérleteztem vele, akkor is bejött, de azért más éles helyzetben.  Bajnokin most próbálkoztam vele először, szerencsére bejött. Egyébként az edzőm már az előző, Pécs elleni találkozón is mondta, hogy csináljam meg, ha úgy látom, de ők máshogy védekeztek, úgyhogy ott nem lehetett „eljátszani”.

- Ezek szerint máskor is számíthatunk tőled ilyen találatra?

- Most, hogy így kikerült és ennyien látták, szerintem nehezebb lesz megcsinálni, mert gondolom, számítani fognak rá, egy ideig biztosan pihentetem.

- Másoktól milyen visszajelzések érkeztek?

- Sokan gratuláltak és mondták, hogy gyönyörű volt, sok üzenet érkezett utána.

- Számítasz a szép magyar beszédért elnyerhető Kazinczy-díjra a gólörömért?

- Igen, az nagyon szép volt... Hát, az csak úgy kijött belőlem, azért láttam már ennél cifrább gólörömöt is. Mindenesetre nagyon szépen kilassították a felvételt, kicsit jobban örültem volna, ha azt a részt inkább kivágják.

- Ez a második szezonod Tatabányán, hogy érzed magad?

- Jól érzem magam, jó a hangulat, ezzel nincs probléma. Most az alapszakasz végén az eredmények egyelőre nem úgy alakulnak, ahogy szerettük volna, de reméljük, hogy a középszakaszban minden a terveink szerint történik majd.

- Pénteken, az uszodátokat ért decemberi viharkár miatt elmaradt meccsen, hazai pályán fogadjátok az Egert, milyen mérkőzésre számítasz? Szerinted motiválja majd az ellenfelet, hogy kétszer egymásután legyőzték a Szolnokot vagy éppen emiatt fáradtabbak lesznek?

- Reméljük, hogy fáradtabbak lesznek. :-) Azért a Szolnok ellen sosem egyszerű játszani. Nálunk sajnos az első számú kapus, Jászberényi Gábor megsérült az előző meccsen, úgyhogy szerintem még nem fog játszani. A hiánya miatt kicsit nehezebb dolgunk lesz, de mindenképpen szeretnénk egy jó meccset játszani az Egerrel.

- Köszönöm szépen, én is gratulálok a gólhoz, további sok sikert kívánok!

Vona Lilla

Címkék:
gól Hoppál Gergely