FACEBOOK

Vadovics Viktor Miskolcon marad!

Vadovics Viktor Miskolcon marad!
hozzászólás, 2018.02.03.

Az elmúlt hetek vissza-visszatérő témája volt, hogy Vadovics Viktor, a válogatottba is meghívott fiatal balkezes tehetség vajon hol folytatja pályafutását. A döntés megszületett, hiába hívta őt a Szolnok, az OSC, az FTC és az Eger, Viktor további egy évig még biztosan a Miskolc játékosa marad. Részletek:


Második évét tölti Miskolcon a 19 éves Vadovics Viktor, aki csapatának nagy erőssége, s a magyar válogatott legutóbbi, Spanyolország elleni Világliga-meccsén a nemzeti csapatban is bemutatkozhatott.

És bár a klubszezon kellős közepén vagyunk, ahogyan az az elmúlt években rendszeressé vált,  már ilyenkor elkezdtek terjedni a pletykák, szóbeszédek arról, hogy a klubok a szezon végeztével kikkel szeretnék erősíteni csapatukat. Kitüntetett helyen szerepeltek a zuhanyhíradóban a Vadovics Viktorral kapcsolatos információk, nyílt titok volt az elmúlt hetekben, hogy igen rangos hazai "kérők" ostromolják a balkezest, aki nagy dilemma előtt áll, már most határoznia kell arról, hogy ősztől hol folytatja pályafutását.

Vadovics a Reggeli Start élő adásában január végére ígérte a döntést, így a napokban érdeklődtünk nála és klubjánál is . Jelenthetjük: a hezitálásnak vége, Vadovics Viktor a 2018-19-es szezonban is a Miskolc játékosa lesz!


Fotó: MVLC

VADOVICS VIKTOR (PannErgy Miskolci VSC) a vlv-nek:

- Nehéz volt a döntés, mert rengeteg szempontot kellett figyelembe venni. Sok dolog szólt a maradás mellett és sok a többi csapat valamelyikének választása mellett is.

- Szabad megtudni, kik voltak a kérők?

- A Szolnok, az OSC, a Fradi és az Eger.

- Hm. Csekélység... 

- Igazából a döntést arról kellett meghozni, hogy a Miskolc vagy valamelyik topcsapat, bár természetesen a különböző ajánlatok között is volt különbség. Azért maradtam, mert nagyon jól érzem magam, sok játéklehetőség mellett fejlődhetek, jó a csapat, s úgy tudom, hogy még erősebb lesz a Miskolc is. És ha ez a helyzet, ha tényleg mindennel elégedett vagyok, kevés dolog szólt amellett, hogy váltsak. Voltak persze érvek, nagyon jó játékosokkal együtt készülni, játszani, a BL-szereplés esetleges lehetősége, viszont úgy gondolom, az Európa-kupás indulás jogát idén is ki fogjuk vívni és lehet, hogy a következő szezonban ott tovább jutunk mint most, ami ugye, legalább kupadöntőt jelentene...

- Ne legyünk álszentek. A vízilabda élmezőnyépen anyagi szempontok is jelentős szerepet játszanak egy-egy klubváltásnál. Nálad ez most mennyire számított és mekkora különbségek voltak az egyes ajánlatok között?

- Nagyságrendileg nem voltak nagyon különbözőek, s a Miskolc is úgymond, "versenyképes" volt, hiszen a konkrét pénzösszeg mellett a járulékos juttatásokat is figyelembe veszi ilyenkor az ember, de természetesen nem az anyagiak játszották a döntő szerepet, amikor mérlegeltem.

- Kikérted mások véleményét?

- Igen, természetesen elsősorban a családomét. Minden családtagom elmondta, ő hogy gondolja, de a döntést rám hagyták, nem akartak nyomást gyakorolni rám, nem erőltették, hogy nekik tetsző megoldást válasszak, érzékeltették, hogy nekem van teljes rálátásom az összes körölményre, tudták, hogy nekem is kell meghoznom a döntést.

- Köszönöm szépen a beszélgetést!


BACHNER ANDRÁS (PannErgy Miskolci VSC) klubelnök a vlv-nek:

- Úgy gondolom, Vadovics Viktor nálunk töltött két éve megmutatkozott a fejlődésében. Az újpesti nevelésű vékony gyerekből itt két év alatt egy gladiátor lett, felhívta magára a szövetségi kapitány figyelmét is és bekerült a válogatott keretbe. Rengeteg játéklehetőséget kapott és ez a bizalom is jelentős mértékben hozzájárult a fejlődéséhez. Jól érzi magát a csapatban, komoly kötődései vannak a klubhoz, több játékoshoz, sőt, nem titok, én magam is úgy tekintek rá, mintha a fiam lenne. Ezek a dolgok mind közrejátszottak abban, hogy végül a maradás mellett döntött, nem igazolt el magasabban jegyzett klubhoz, esetleg több pénzért.

Szerintem jó döntést hozott, ő egy nagy reménység, már most nagyon jó játékos, de még nincs teljesen készen, s hogy életének ebben a szakaszában "bevonuljon" nagy játékosok árnyékába akármelyik klubban, az nem biztos, hogy jó döntés lett volna. Itt Miskolcon ő "A" Vadovics, "a balkezes", egy másik csapatban - úgy gondolom - egyik játékos lett volna a sok közül. Meglátjuk, egy-két év múlva a Miskolc hol tart majd, hogy egyáltalán szóba kerül-e az átigazolása máshova. Lehet az is, hogy nem, mert itt fog tudni kiteljesedni, s nálunk is nagy eredményeket ér el.