FACEBOOK

Tizenöten játszhatnak az Európa Kupa-tornán! - Íme, Märcz Tamás új kerete

Tizenöten játszhatnak az Európa Kupa-tornán! - Íme, Märcz Tamás új kerete
hozzászólás, 2018.01.30.

A szövetségi kapitány 18 vízilabdázót hívott meg a következő összetartásra. Közülük kerül ki az a 15 játékos, aki (meccsenkénti 13-as nevezéssel) részt vehet a február 15-18-i kecskeméti Európa Kupa-selejtezőtornán. Részletek:


A 18-as keret:

Decker Attila (Honvéd), Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok, 
Angyal Dániel (Eger), Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC),  Kovács Gergő (Eger), Német Toni (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Salamon Ferenc (OSC), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Talán látható a legutóbbi két meccsünk alapján, hogy már van egy viszonylag stabil gerince a keretnek, az ő teljesítményüket vettem figyelembe elsősorban, amikor az új keret listáját összeállítottam. Elégedett voltam, azzal amit a válogatottban nyújtottak és hozzáteszem: sok jó teljesítményt látok a klubmérkőzéseken is. Kifejezetten figyelem azt is, hogy a jelöltjeim menyire meghatározóak a klubjukban. Ugyanakkor vannak olyan játékosok, akik bajnokikon kevesebb lehetőséget kapnak, összességében most úgy gondoltam, hogy ez a 18 játékos a legerősebb. Volt még négy-öt név a fejemben akiken erősen gondolkodtam, lehetséges, hogy ők egy következő alkalommal jutnak lehetőséghez.

- A torna ellenfeleit hogy értékeled, mi a várakozásod?

- Lépésről lépésre fogunk haladni. Az új szabálynak köszönhetően forgatni is tudom majd a játékosokat, nem úgy érkezünk el a torna végéhez, hogy mindenki minden meccsen szerepelt. Azt tevezem, hogy a 15 nevezhető játékos mindegyike "értékelhető" teljesítmény nyújtására elegendő játéklehetőséget kap.

Ami az ellenfeleket illeti, egyértelmű, hogy a spanyolok elleni szombat esti mérkőzésünk lesz a legnehezebb, de a franciák és a románok ellen sem számítok könnyű meccsre. Előbbiekkel a vb-n játszottunk és bár sima győzelmet arattunk, azért nekik is vannak komoly erősségeik, illetőleg jól emlékszünk a románok ellen tavalyi Benu Kupa-meccsre, amelyen jó darabig a nyakunkon voltak.

Egyébként az a tapasztalat, hogy az európai ellenfelekkel szemben egyre ritkább a "könnyű meccs", egy kis dekoncentráltság, nem oda figyelés elegendő ahhoz, hogy akár a jóval gyengébbnek hitt ellenfél is kellemetlen perceket szerezzen az erősebb csapatnak. Nem szeretném, hogy ez megtörténjen.

Az eddigiekhez képest jóval több időnk lesz arra, hogy kicsit összeérjen a csapat, keményen fogunk dolgozni az első két napon, még a torna előtt, majd szerdán fél nap pihenőjük is lesz a fiúknak és a csütörtök esti meccs talán még nem fog kivenni senkiből túl nagy energiát.


A keret a torna hetén hétfőn és kedden már együtt edz Budapesten. A szövetségi kapitány kedden este szűkít keretet, kijelölve a selejtezőkön szereplő 15 játékost. (Egy-egy meccsre majd csak 13-at lehet nevezni a 15-ös bő keretből.)

A kecskeméti torna egyben "Volvo hét" is lesz, hiszen ilyenkor szokták megrendezni a hagymányos Volvo Kupát.

Ellenfeleink az Európa Kupa selejtezőjében: Spanyolország, Franciaország, Románia, Georgia (Grúzia)

A torna magyar meccseinek várható időpontja:

Február 15., csütörtök

20.00 Magyarország-Georgia (Grúzia)

Február 16., péntek

20.00 Magyarország-Románia

Február 17., szombat

20.00 Magyarország-Spanyolország

Február 18., vasárnap

11.30 Magyarország-Franciaország


Az Európa Kupa-csoportok besorolása

A-csoport (a rendező Magyarország, Kecskemét):

Magyarország,
 Spanyolország, Franciaország, Románia, Georgia (Grúzia)

B-csoport (Horvátország, Split): 

Szerbia, Görögország, Horvátország, Hollandia, Málta (az egyik játékvezető Marjay Zsolt)

C-csoport (Olaszország, Palermo):

Montenegró, Olaszország, Oroszország, Németország

Az ötös csoportok első három helyezettje, valamint a C csoport első két helyezettje jut be a 2018. április 5-6-7-8-i szuperdöntőbe, amelynek helyszínét még nem jelölték ki.

Az Európa Kupa versenysorozat pénzdíjas, az első helyezett 20 ezer eurót, a második 15 ezer eurót, a harmadik 5 ezer eurót kap.