FACEBOOK

Gór-Nagy Miklós jogi doktor lett

Gór-Nagy Miklós jogi doktor lett
hozzászólás, 2018.01.30.

Megszerezte második, jogi diplomáját az OSC 35 éves világbajnok játékosa, Gór-Nagy Miklós. Az eseményt széles családi körben ünnepelte meg a diplomaosztó után. 


GÓR-NAGY MIKLÓS a vlv-nek:

- Gratulálok a sikeres "doktoráláshoz", bár már most jelzem, hogy a vlv-n a magyar sajtó klasszikus hagyományait követve csak akkor használjuk majd a neved előtti "Dr"-t, ha új hivatásod gyakorlása ügyében nyilatkozol, mondjuk, sikeresen védsz meg egy rablógyilkost a bíróságon.  Miért éppen a jog?

- Az egész családom jogász, harmadik generációs jogász vagyok, a nagypapám, a szüleim, a nagybátyám mellett mások is ezen a területen dolgoznak a családomban.

- Akkor gyerekkorodban súlyos és nagy méretű könyvekből olvastak fel neked esténként?

- Igen, mese helyett jogi eseteket kaptam. :-) 

- Hol végeztél? 

- A Károli Gáspár Református Egyetemen, általános jogász lettem. Másoddiplomás képzés volt, mert már van egy közgazdászdiplomám az IBS-ről.

- Melyik volt a legnehezebb tantárgy?

- Hm. Nehéz kérdés, mindegyiket meg lehetett tanulni, talán a munkajog volt a legkevésbé izgalmas.

- A legkönnyebb? Mit kedveltél a legjobban?

- A polgári jogot nagyon szerettem, sőt, a büntetőjogot is élvezetes volt tanulni.

- Tehát akkor doktori címed lett. Fogod használni?

- Most szerdán, a Miskolc elleni bajnokin még a hagyományos, a bekkelésben már jól bevált módszereket fogom bevetni.

- De tényleg, mire is jogosít majd fel ez a diploma? Mi az amit te megtehetsz ennek birtokában, a játékostársaid pedig nem?

- Nem tudok ilyenről, sajnos.

- Mégis, mi a terv?

- Ilyenkor gyakorlati időszak következik, ügyvédbojtárnak mehetek el és ha három évet teljesítettem így, akkor szakvizsgázást követően lehetek gyakorló ügyvéd.

- És mi a célod?

- Egyelőre örülök, hogy lediplomáztam...

- Hogy ünnepeltétek meg az eseményt?

- Egy nagy családi összejövetellel, amelyen nagyon-nagyon sokan voltak és remekül sikerült. Itt ragadnám meg az alkalmat: szeretném megköszönni a Károli Gáspár Református Egyetemnek a sok türelmet, segítséget, azt, hogy egyéni tanrendes hallgatóként - a számomra kedvező időbeosztás révén - könnyebbé tették nekem, mint aktív sportolónak az órák látogatását. Ugyancsak köszönöm a MOB-nak, hogy az Életút programmal támogatta tanulmányaimat.

- Gratulálok még egyszer és sikereket kívánok ezen az új pályán is! 

Címkék:
Gór-Nagy Miklós