FACEBOOK

Vadovics Viktor a Reggeli Startban

Vadovics Viktor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2018.01.26.

Vadovics Viktort, a magyar válogatott újoncát faggatta Szombathy Pál a pénteki Reggeli Startban. Kiderült a beszélgetésből, hogy a játékos január végéig dönt arról, hogy hol folytatja pályafutását. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:


Sűrű a program, ezért nem a távlati célokkal (például a tokiói olimpiával), hanem a napi feladatokkal foglalkozik Vadovics Viktor, a Miskolc 19 éves vízilabdázója. A jelenlegi személyes célja hozzásegíteni klubját a bajnokság ötödik helyének megszerzéséhez és az, hogy a következő Világliga-meccsre is bekerüljön a magyar válogatottba.

A műsorvezető a vlv-n megjelent Vadovics -interjút idézve tette fel a kérdést: a többi pólós is hasonlóan "ihletett állapotba" kerül meccs közben?

Viktor azt mondta, szerinte szinte minden vízilabdázó hasonlót érez, hiszen a játékba beleéli magát, s az "adrenalin elönti az agyat". Természetesen a tét is sokat számít.

"Elment-e a hajó?" - szólt a kérdés, amely az Eurokupa-elődöntő első meccsén összeszedett négygólos hátrányra vonatkozott.

Vadovics Viktor ígérte: "nem a gatyát dobják majd be" a vízbe a visszavágón. Szerinte az első meccsen is nagyon jó volt a csapat hozzáállása. "A harmadik negyedig jól is játszottunk. A negyedik negyedben kicsit kipurcantunk, kijött az a különbség, hogy ott klasszisjátékosok vannak, mi pedig a Miskolcban próbálunk minél jobban játszani, de sajnos kidurrant a lufi a végére... "

Viktor szerint "reális hozzáállás" vezetőedzőjének, Sike Józsefnek a nyilatkozata, miszerint ő megnézné, melyik az a csapat, amelyik néggyel megveri a mostani Ferencvárost, még a Recco sem! Hozzázette: "Mi meg fogjuk próbálni".



Kiderült a beszélgetésből, hogy Horkai Györggyel (aki a napokban a miskolci utánpótáshoz szerződött) már öt éve dolgoznak együtt, így az érkezése Viktor számára komoly érv amellett, hogy esetleg ő maga is Miskolcon maradjon. A munkában való hit "elsajátítása" mellett azt köszönheti a szakembernek, hogy sikerült megértenie a védekezés fontosságát.

Műsorvezetői kérdésre válaszolva a játékos elárulta: abban állapodott meg klubjával, hogy január végéig dönt a "hogyan tovább" kérdésében. Nehéz lesz számára meghozni a döntést, jelenleg még nem is tudja, mi lesz vele jövőre, szüksége van arra az egy hétre ahhoz, hogy átgondoljon mindent. Másokat is meghallgat, de bízik magában, "megérezte" annak idején, hogy jó döntés, ha Miskolcra szerződik, s ugyanilyen alapon hosszabbított, amit szintén nem bánt meg.

Vadovics nagy megtiszteltetésnek nevezte, hogy Horkai György Benedek Tiborhoz hasonlította őt egy nyilatkozatában és reményét fejezte ki, hogy mesterének igaza van...

Ki a három kedvenc balkezes játékosa - akár a múltból, szólt a kérdés, amire a játékos így válaszolt:

- Nyilván Gyuri bá' (Horkai György - a szerk), Benedek Tibor és Madaras.

Megjegyezzük: tetszett, hogy a skype-beszélgetés miskolci helyszínén (nyilván ottani otthonában) Viktor egy kis stúdiót "épített fel" erre az alkalomra, a kis kamera által "befogott" pozícióba, jól látható helyre rakta ki miskolci klubjának pólóját és fürdőnadrágját...

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: