FACEBOOK

OSC-Honvéd 9:4

OSC-Honvéd 9:4
hozzászólás, 2018.01.10.

Az év első bajnokiján az OSC otthonában vágott vissza a Kőér utcában elszenvedett szezoneleji váratlan vereségért. Vad Lajos, a Petik Attila eltiltása miatt az OSC-t irányító Tóth László, Salamon Ferenc, Decker Attila és Bisztritsányi Dávid videónyilatkozata a vlv-nek:


OB1, 8. forduló

OSC-Honvéd 9:4 (1:0, 2:1, 2:2, 4:1)

G.: Erdélyi, Tóth M., Salamon 2-2, Rangyelovics, Hegedüs, Ubovics, ill. Balakirjev, Szivós, Illés, Manhercz Á.

A meccs 5:3-ig szoros volt, kevés gól esett, s bárhogy alakulhatott volna még. Akkor azonban a hazaiak egy hiba után háromgólos előnyre tettek szert, s végül magabiztosan győztek.

AZ OSC FOTÓGALÉRIÁJA:



A BHSE összefoglalója:



VLV-VIDEÓK:


Vad Lajos a vlv-nek

- Szervusz, Lajos! Hát, ez nem úgy alakult, mint az első fordulóbeli meccs... Most őszintén mondd meg: volt reményed, hogy esetleg meg tudjátok ismételni?


- Persze. Figyelj ide: én úgy érzem, hogy 5:3-ig mérkőzésben voltunk. Egy lőtt góllal nagyon sokáig küszködtünk. 5:3-nál, ha azt a támadást végigvisszük és nem egy kapitális hibát csinálunk, amiből 6:3 lett, akkor talán..., de azért ne felejtsük el, hogy az OSC sokkal jobb csapat.

- Igen, hát ezt mondtad előtte is.

- Igen.

- Egy ilyen meccsből tudtok tanulni?

- Mi mindig tanulunk. Abban a stádiumban vagyunk, hogy mindig tanulunk. 

- És milyen a csapat most, kezdődik az év... Mik a reményeid?

- Hát látod. Én úgy érzem, az, hogy ez a játékosállomány egy OSC-t meg tudott szorongatni, hosszú ideig pariban volt vele, az szerintem biztató, de hát már néha azzal, hogy "biztató", tudod, tele a padlás... De azért maradjunk reálisak: nem az OSC-t kell nekünk megverni - bár egyszer megvertük!

- Köszönöm szépen. 



Tóth László a vlv-nek


- Szervusz, Laci, gratulálok, ez egy sikeres "visszatérés" volt. Milyen érzésekkel fogadtad a hírt, hogy neked kell majd itt dirigálni?

- Nem visszatérés, beugrás... Hát, ezek váratlan dolgok, de meg kell oldani. Én annak örülök, hogy sikerült úgy játszani, hogy..., ha még rápakol a csapat, ugye, most megint sorozatterhelés jön, tehát Bajnokok Ligája, bajnoki, Bajnokok Ligája, tehát akkor ebből úgy tudnak profitálni, hogy akkor is jól tudnak játszani vagy még jobban, mert azért ennél is lehet jobban játszani... És akkor eredményesek lesznek a következő mérkőzéseken. Amúgy meg: én élvezem!

- Hogy értékeled a meccset? Az elején azért egy kicsit nyögvenyelős volt, sokáig, 5:3-ig,.

- Igen, nyögvenyelős volt, bár jól védekeztünk és Bisztro nagyon jól állt a lábán a kapuban, de elöl egyszer-egyszer volt pici fejetlenség, ezeket nyilán helyre kell majd rakni, hogy ne legyenek rossz passzok, elkapkodott szituációk, idő előtti, kiszámítható belelövések, mert ezekkel csak magunknak nehezítjük meg a dolgokat. Összességében elmondhatjuk, bár voltak ideges periódusok, azért a mérkőzés végig kézben volt és a második része igazából még sima is lett.

- Attila mondott már valamit?

- Még nem találkoztam vele, majd most fogok.

- Köszönöm szépen, gratulálok!



Salamon Ferenc a vlv-nek

- Gratulálok ehhez a győzelemhez. Volt bennetek valami aggodalom - az "előzmények" miatt?


- Megmondom őszintén: nem, mert bíztunk magunkban. Tudtuk, hogy milyen csapat vagyunk és tudtuk, hogy ha hozzuk a saját magunktól elvárt játékunkat, akkor nem okozhat gondot ez a mai mérkőzés. Ez nem azt jelenti, hogy nem készültünk, sőt! Nagyon is készültünk, pláne úgy hogy a hétvégén nagyon fontos meccsünk van. Az elején nem volt szerencsénk, nekem se, a többieknek se, ezért volt kicsit szorosabb a meccs, aztán, amikor rendeztük kicsit elöl a dolgokat, nyugodtabban játszottunk, akkor kialakult egy biztos különbség. 

- Jó bemelegítés volt a hétvégére ez?

- Olyan szempontból igen, hogy a Honvéd egy szívós kis csapat, megmutatta, hogy ha mi nem teljesen úgy játszunk, ahogy kell, akkor vannak olyan periódusok a meccsen, amelyekben megmutatkozik - ahogy most is megmutatkozott -, hogy nincs könnyű dolgunk. Dubrovnikban aztán ez hatványozottan igaz lesz, ott pontokat, sőt, pontot is nagyon nehéz szerezni, úgyhogy föl van adta a lecke.

- Köszönöm szépen. Gratulálok!



Decker Attila a vlv-nek

- Szervusz, Attila! Egy kicsit szomorúnak látlak... Nagyon nagy védéseid voltak, ötméterest hárítottál, de hát...,  az eredmény...


- Hát, nehéz, nehéz... Hogy mondjam... Kettős érzésem van. Én ezeket a meccseket mindig úgy várom és nagyon szeretnék győzni, ahogy, azt gondolom, talán ez lászott is, picit talán indulatosabb voltam, mint a csapattársaim. És én ezt hiányolom a többiekből. Tényleg, nem megbántva senkit, mert nagyon szeretem az összes játékost, aki itt játszik a Honvédban, de azért az rossz, hogy például Szivós Marci lövi a gólok felét... Nem úgy rossz, nagyon szeretem őt, az egyik legjobb barátom, imádom, büszke vagyok rá, hogy így tud játszani, azt viszont sajnálom, hogy a többiekben nincs meg ez az energia, ami a Marciban 36 évesen megvan. Tényleg, nem negatívum, hanem azt gondolom, hogy ez "emelő" kell, hogy legyen, felfelé emelő.

Ha mi nyolcba szeretnénk jutni, ami hatalmas bravúr ettől a csapattól, mert lássuk be, nálunk sokkal nagyobb költségvetésű, sokkal jobb játékerőt képviselő csapatok is pályáznak arra, hogy nyolcba jussanak, de meg fogunk érte tenni mindent, ahogy megtettünk eddig is, becsülettel. Itt is tényleg küzdöttek, hajtottak a játékosaink, nagyon büszke vagyok rájuk, de több kell! Amikor megvertük az OSC-t, akkor több volt ebben az egészben. Ennyin múlik. Az akaraton múlik. Tologathatjuk a táblát, csinálgathatjuk, az akaraton múlik. Ennyi!

- Köszönöm!



Bisztritsányi Dávid a vlv-nek


- Szervusz, Bisztro! Gratulálok, egy győztes meccsen vagytok túl és nagyon jól ment a védés személy szerint neked. Hogy értékeled?

- Jól. Nyertünk öt góllal egy olyan csapattal szemben, amelytől kikaptunk három hónapja hattal. Nyilván voltak hibák meg lesznek is - a lényeg a három pont.

- Ez az év első bajnoki meccse volt. Fel voltatok tüzelve egy kicsit a Kőér utcabeli meccs miatt?

- Biztos, hogy valakit ez még jobban spannolt, valakit biztos, hogy nem érdekelt, beszéltünk arról, hogy azért van bennünk egy tüske, de mondom, ez valakit biztos motivált, valakit nem.

- Maga a meccs sima volt?

- Hát, 5:3 volt a harmadik negyed végén, tehát nem. Alakulhatott volna kicsit simábban is. Talán azért ma reális volt az öt gól, bár hozzá kell tegyem, hogy az öt gól igazából egy ember érdeme, Decker Attiláé. Nem tisztem dicsérni senkit, de ma bizonyította, ma is bizonyította hogy kiváló kapus. 

- Te is jól védtél...

- Köszönöm. És szeretném elmondani, hogy...:

az év mérkőzése szerintem a Szolnok-OSC bajnoki elődöntő harmadik meccse volt, 

...az év gólja Hosnyánszky csavargólja a világbajnokságon a görögök ellen,

...az év meglepetése talán a Miskolc kiváló szereplése az egész évben,

...az év csalódása az, hogy ezt hivatalosan nem mondhattam el a vlv kamerája előtt,

... az év kellemes csalódása talán a válogatott egész nyári szereplése,

... a legjobb magyar játékos Vámos Marci,

... az év legjobb külföldi játékosa Prlainovics,

... az év legjobb idegenégiósa pedig Aaron Younger.

Kívánság 2018-ra: magánéletileg ne legyen soha rosszabb évem, mint a 2017-es...

- Sok sikert hozzá!