FACEBOOK

Itt a spanyolok elleni Világliga-csapat!

Itt a spanyolok elleni Világliga-csapat!
hozzászólás, 2018.01.02.

Az új év első munkanapján nyilvánosságra hozta a január 16-i magyar-spanyol Világliga-selejtezőn szereplő magyar válogatott névsorát Märcz Tamás szövetségi kapitány. A magyar válogatott újoncot avat Vadovics Viktor személyében. Märcz Tamás és Vadovics Viktor a vlv-nek:


​A csapat:

Nagy Viktor (Szolnok), Vogel Soma (FTC) - kapusok.
Bátori Bence (Szolnok), Bedő Krisztián (Eger), Erdélyi Balázs (OSC), Jansik Dávid (Szolnok), Jansik Szilárd (FTC), Manhercz Krisztián (FTC), Mezei Tamás (Szolnok), Török Béla (BVSC), Vadovics Viktor (Miskolc), Vámos Márton (FTC), Zalánki Gergő (Szolnok) - mezőnyjátékosok.


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Vadovics Viktort már többször szerettem volna meghívni, de kisebb sérülések, betegségek ezt mindig megakadályozták. Örülök, hogy most itt lehet és mondhatom, hogy "egyből a mélyvízbe" ugrik, hiszen azért fontos Világliga-meccsen szerepel úgy, hogy mióta kapitány vagyok, nem volt alkalmam őt látni egyetlen keretedzésen sem! Megjegyzem: érdekes színfoltja lehet ennek a meccsnek, hogy a magyar válogatott hosszú évek után ismét három balkezessel szerepel... Ez maguknak az érintetteknek, a balkezeseinknek sem megszokott.

Minimálisan változtattam, három játékost cseréltem az előző csapathoz képest, nem azért mert elégedetlen voltam a most nem szereplőkkel, hanem azért, mert folyamatosan próbálom forgatni a jelölteket, hiszen arra nem nagyon van alkalmam, hogy hosszabb "mini-edzőtáborokat" tartsak a Világliga- és az Európa Kupa-mérkőzések előtt. Ezért nem is hívtam "pluszjátékost" azok mellé, akik játszani fognak.

- Hogy alakul a program, mikor utaztok Hódmezővásárhelyre? Hány edzés lesz a keddi Világliga-meccset megelőzően?

- Mivel az OSC Dubrovnikban, a Szolnok pedig Herceg Noviban játszik BL-meccset a Világliga-talákozó előtti hétvégén, az utazásuk elég "kacifántos", (ez a két legnehezebb túra a BL-ben,) a két klubedzővel egyeztettem, s azt az információt kaptam, hogy mindkét csapat befut vasárnap délután, este. Ezért hétfőn délután érkezünk meg Hódmezővásárhelyre, akkor lesz az első edzésünk, már a versenymedencében, majd másnap délelőtt is edzünk. Ez egyébként éppen kétszer annyi gyakorlási lehetőséget jelent, mint amennyi rendelkezésünkre állt legutóbb, hiszen akkor az utazás elhúzódása miatt az alpheni edzésünk elmaradt. 

- Nagyon fontos ez a meccs, hiszen csak a csoportgyőztes juthat a szuperdöntőbe, s a spanyolok a legnagyobb riválisaink. Ilyen szempontból mit vársz?

- Természetesen fontos, hogy megnyerjük a mérkőzést, de amellett, hogy tegyünk meg mindent a mérkőzésért, számomra az is lényeges, hogy tesztelni tudjam a játékosokat éles körülmények között. Nagyon jó helyszín Hódmezővásárhely, szép az uszoda, azt gondolom, hogy a víziladát népszerűsítő újabb esemény helyszíne lesz. Bízom abban, hogy telt ház előtt fogunk játszani.

Az eredmény mellett fontos, hogy egymásra épüljenek azok a dolgok, amiket, ha nem is sűrűn, de több-kevesebb rendszerességgel gyakorolunk, s a játékosok ne felejtsék el a taktikai alapelemeinket. Alakuljon valami már most összeszokottságban, olyasmi, ami már mutatja az irányt a nyár felé, hogy magasabb szintről tudjunk majd kezdeni, mint tavaly, amikor hozzáláttunk a vb-felkészüléshez.

- Mit vársz a spanyoloktól?

- A világbajnokságon számomra várakozáson alul teljesítettek. Előtte edzőtáboroztunk velük, hivatalos meccset is játszottunk, így a saját bőrünkön tapasztaltuk az erejüket, nagyon kellemetlen, gyors csapatként ismertük meg őket. Egyelőre nincs hír arról, hogy a "visszahonosított" Perrone mikor kapcsolódik be a munkájukba, úgy tudom, az új szezon eddigi részében még nem szerepelt spanyol színekben. Nagyon fiatal a spanyol csapat, gyorsak, oda kell rájuk figyelni, amit a Barceloneta BL-eredményei is jól mutatnak. 

Sok ilyen mérkőzésre van szükségünk, ezeken lehet bizonyítani, hogy bár folyamatosan frissülünk, azért tartjuk a színvonalat, bizonyítjuk, hogy nem véletlenül lettünk vb-ezüstérmesek nyáron Budapesten.

VADOVICS VIKTOR a vlv-nek:

- Nem vártam ezt a hírt, most nagyon ledöbbentem! Szeretném megköszönni a lehetőséget Märcz Tamás szövetségi kapitánynak - ezt nyilván személyesen is meg fogom tenni. Nagy megtiszteltetésnek tartom, hogy debütálhatok a válogatottban, megpróbálom majd "nem a rossz formámat hozni". :-)

Élni szeretnék a lehetőséggel és úgy játszani, ahogy a klubcsapatomban, a Miskolcban vagy ahogy az utánpótlás-válogatottban szoktam!

A Magyarország-Spanyolország Világliga-meccs január 16-án lesz Hódmezővásárhelyen.