FACEBOOK

Kétszeres vendégsiker született a magdeburgi gálán.

Kétszeres vendégsiker született a magdeburgi gálán.
hozzászólás, 2007.03.27.

A melbourne-i világbajnokságra való felkészülés jegyében válogatottunk immár a sokadik „barátságos mérkőzésre” készülve a múlt hétvégén újra útra kelt. Ezúttal a magdeburgi Elba uszoda avatójára voltak hivatalosak a  női és férfi vízilabda válogatott tagjai február 24-én, szombaton.

Érdekesség, hogy az elmúlt közel 80 évben 131-szer találkozott egymással a két ország válogatottja. Ebből 25 német győzelem, 87 magyar győzelem és 19 döntetlen született. Az NDK válogatottja utoljára 1969-ben a Hungária-kupán, a magdeburgi edző Rolf Bastel vezényletével játszott utoljára a magyarok ellen A mérkőzés végeredménye akkor 7-7 lett.  (Adatok: Sportfórum).

A megnyitó lézershow-al vette kezdetét, melynek apropója a német válogatott új szponzorának bemutatkozása volt.  Ezután 17.30-tól  Godova lányai szálltak vízbe és verték 11-4-re Bernd Seidensticker gárdáját úgy, hogy Stieber és Drávucz  ezúttal nem volt a nevezett játékosok között.(0-4, 0-0, 2-4, 2-3)

20 órától Hagen Stamm és Kemény Dénes legényei mérték össze tudásukat. Nálunk a három olasz légiós ( Kásás Tamás, Madaras Norbert, Szécsi Zoltán) mellett Biros Pétert és dr. Molnárt Tamást pihentette a szövetségi kapitány elmondása szerint azért, mert lehetőséget akart adni a vb csapatba kerülésért egymással harcban álló pólósoknak. A kapitány lépése érthető volt, hiszen akad olyan poszt, amire hárman is nagy eséllyel pályáznak. A Mikasa horgásza ezen az estén a Vasas ifjú tehetsége, Nagy Viktor volt.
Nossek nyitotta meg a mérkőzést. A német játékos emberelőnyben talált be a magyar kapuba. Ezt követően Gór-Nagy Miklós egyenlített akcióból. Hiába. Oeler révén hamarosan újra németek vezettek. Dekoncentrált játékunkat látva ez nem is csoda. Kapkodó játékunkat többek között a sok kihasználatlan helyzet és a rontott 5 méteres is prezentálja. Szivós  szerencsére a negyed vége felé átlőtte a zónát, így először juttatott minket vezetéshez. 4-3-al fordultunk. Itt jött a képbe a kapitány, aki megelégelve az eddigi „szerencsétlenkedést” valóságos szózatban hívta fel a fiúk figyelmét arra, hogy mit is vár el tőlük a második félidőben. Az intelmeknek köszönhetően a harmadik negyedben 3 akciógóllal gyakorlatilag zsebre tettük a mérkőzést. Steinmetz Ádám centerből, Kiss Gergő hozzá hűen távoli bombával, míg Varga Dénes lefordulást követően talált be Tchigir hálójába. Ezt követően felengedett a csapat és jobb helyzetkihasználással, nyugodtan játszotta végig a mérkőzést.

A kapitány  szerint habár az első félidő nyögvenyelősen is indult (pontatlan játékkal), a második félidőben 3-0-s vezetéssel (a korrekt játékvezetés mellett) könnyedén aratott győzelmet a csapat, ráadásul úgy hogy 5 válogatott kerettagunk nem is volt vízben.

Statisztika:
Németország - Magyarország 5-11
(1–1, 2–3, 1–4, 1–3)
Magdeburg, 2000 néző.
V: Hausche (német), Németh A.
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 6/3
Ötméteresből: –, ill. 1/0
NÉMETORSZÁG: Tchigir - Politze 1, Nossek 2, Schlotterbeck, Kreuzmann, Savic, Mackeben
CSERE: Müller, Oeler 1, Schrödter, Naroska, Kieloch, Schertwitis 1
MAGYARORSZÁG: Nagy V. - SZÍVÓS 2, VARGA DÁNIEL 3, Steinmetz Á. 1, Fodor, Kiss G. 2, Benedek
CSERE: GÓR-NAGY 1, Kis G., Kiss Cs. 1, VARGA DÉNES 1, Hosnyánszky, Hárai

Mestermérleg
Hagen Stamm, német szövetségi kapitány:
A közös edzés és a felkészülési mérkőzés nagyban segítette világbajnoki felkészülésünket.
Kemény Dénes, magyar szövetségi kapitány: Szeleburdin kezdtük a mérkőzést, az első félidőben rossz volt a helyzetkihasználásunk. Összességében javulunk.

Eközben Európa déli részén, Athén csodás városában négy másik férfi válogatott  is küzdött egymással egy négycsapatos torna keretében. A görög fővárosban rendezett háromnapos viadalon a házigazdákon és az oroszokon kívül Spanyolország, és a vb-címvédő Szerbia vett részt. A végeredmény nem okozott senkinek meglepetést. Szerb győzelem született a találkozón.

Morvai Viktória

Címkék:
Biros Péter