FACEBOOK

Világliga: Hollandia-Magyarország 6:13

Világliga: Hollandia-Magyarország 6:13
hozzászólás, 2017.12.12.

Döcögős kezdés után magabiztos győzelem Alphenben, a Világliga európai csoportselejtezőjében. A szerbek megverték Montenegrót, az oroszok Németországban győztek, ötméteresekkel.


​Világliga, európai csoportselejtezők

2. forduló

A VLV MECCSELŐZETESE



Fotó: Gertjan Kooij

Hollandia-Magyarország 6:13 (2:2, 2:3, 1:5, 1:3)
Alphen, v.: Rakovics (szerb), Brosovski (romániai)
Hollandia: Wagenaar, Weenhuis, Winkelhorst, van den Burg 1, Reuten, Lindhout, Gottemaker 2, van Ijperen, Müller, B. Hoepelman, Koopman 2, Lucas 1. Szövetségi kapitány: Robin van Galen
Magyarország: Nagy V., Jansik D. 1, Manhercz K. 1, Zalánki 1, Vámos 3, Mezei 1, Angyal 1, Jansik Sz, Erdélyi 3, Salamon, Bedő 1, Kovács G. 1, Vogel Soma. Szövetségi kapitány: Märcz Tamás
Gól - emberelőnyből: 4/12, ill. 8/9
Gól - ötméteresből: 0/1, ill. -
Kipontozódott: -, ill. -

A mérkőzés alakulása:

0:1, 1:1, 1:2, 2:2 / 2:3, 3:3, 3:4, 4:4, 4:5 // 4:6, 5:6, 5:7, 5:8, 5:9, 5:10 / 6:10, 6:11, 6:12, 6:13



VLV-VIDEÓK:

A magyar vízilabda-szurkolók nevében köszönjük a meccs felvételét a holland csapat stábjának!

On behalf of the Hungarian water polo fans we would like to say thanks for the Dutch national team for the recording!


0:1 - Manhercz gólja

1:1 - Van den Burg gólja

1:2 - Angyal gólja

Zalánki-lövés

2:2 - Koopman első gólja

3:2 - Lucas gólja

3:3 - Mezei gólja

3:4 - Vámos első gólja

4:4 - Gottemaker első gólja

4:5 - Erdélyi első gólja

Kovács Gergő-lövés

Vogel Soma-védés

4:6 - Vámos második gólja

5:6 - Koopman második gólja

5:7 - Erdélyi második gólja

5:8 - Zalánki gólja

5:9 - Bedő gólja

5:10 - Vámos harmadik gólja

6:10 - Koopman második gólja

6:11 - Erdélyi harmadik gólja

Vogel Soma ötméterest véd

6:12 - Jansik Dávid gólja

6:13 - Kovács Gergő gólja


A MAGYAR GÓLOK MÁS SZÖGBŐL


 


MÄRCZ TAMÁS a vlv-nek:

- Nem számítottunk könnyű meccsre, mert azért a holland válogatottból tíz játékos külföldön vízilabdázik, tehát nem tapasztalatlan csapatról van szó. Viszonylag erősek voltak, de úgy láttam, hogy két negyed alatt sok úszással, sok lefordulással be tudtuk darálni őket.

Amit hiányoltam: nem volt elég nyugodt a zóna elleni támadásunk, nem sikerült ezt úgy teljesíteni, ahogy megbeszéltük, a harmadik negyedre alakult ki végre az, amit kértem és amire törekedtünk addig is folyamatosan. Ekkor már sok gólban megmutatkozott, hogy sikerültek a zóna elleni átlövéseink, ennek köszönhettő, hogy nagy gólkülönbséggel tudtunk nyerni.

Megemlíteném, hogy Vogel Soma ezen a mérkőzésen debütált és jó teljesítményt nyújtott. Az első két negyed után Nagy Viktort váltotta - mindkét kapus előre tudta, hogy ma ez lesz a "munkamegosztás".

Örülök, hogy a 2017-es évet győzelemmel tudta befejezni a magyar válogatott. Köszönöm a szurkolóknak, akik kilátogattak és buzdítottak minket, egyébként telt ház volt, olyan 700-an lehettek ebben a kis uszodában.

MANHERCZ KRISZTIÁN a vlv-nek:

- A világbajnokság óta nem találkozott így a csapat, nem játszott tétmeccset. Az elején jól tartotta magát a holland csapat, ez az eredményen is látszott, de aztán kijött a két válogatott közötti kvalitásbeli különbség. Magunk mögött tudtuk hagyni az utazás fáradalmait és a végén nagyobb arányú győzelmet arattunk, jól kiszolgálva a kilátogató magyar szurkolókat.

- Meglepett a sok magyar néző?

- Őszintén szólva igen. Még össze is nevettünk többen, megállapítva, hogy bárhova megyünk, lassan minden uszodában lesz egy piros-fehér-zöld zászló "Monor" felirattal, itt is volt. Szóval meglepett, igen, és nagyon jó hangulatot csináltak, amit ezúton is szeretnék nekik megköszönni!

- Volt-e bármi még, ami érdekes?

- Öröm volt újra felhúzni a magyar válogatott sapkáját. Hajrá magyarok!


SALAMON FERENC a vlv-nek:
- Az első két negyedben jól tartották magukat. Jó fizikai felépítésű játékosok alkotják a holland válogatottat, fiatalok, pörögtek és ezzel két negyedig nagyon jól tartották magukat, bár akkor is lett volna esélyünk elmenni több góllal, de kimaradtak a helyzetek. Utána azért szétestek egy kicsit és ezt jól kihasználtuk.

- Volt egy szakasz talán a harmadik negyed elején, amikor zsinórban lőttetek három gólt. Akkor lehetett érezni, hogy összeesnek?

- Igen. Az alatt a három-négy perc alatt egy kicsit jobban megnyomtuk, összeállt a támadójáték, türelmesebbek voltunk és ez meghozta a gyümölcsét. 

- Milyen élmény volt megint válogatottban játszani? Kulföldön, Világliga-meccsen... Jó volt?

- Jó volt! Jó a körülmények is, szép helyen vagyunk, közel volt az uszoda, nem volt semmi fennakadás. Nagyon sokan kint voltak a meccsen, sok magyar szurkoló volt, ez is nagyon jólesett, úgyhogy kerekre sikeredett az egész!


VOGEL SOMA a vlv-nek:

- Amikor felkeltem ma reggel, még izgultam..., aztán vízbe ugráskor elmúlt ez az izgalom. Illetve, amikor beálltam a második félidőben védeni, olyan érzés fogott el, hogy igazából erre vártam egész életemben, hogy a felnőtt válogatott színeiben játszhassak. Jól éreztem magam a vízben, a csapattársak is segítettek, úgyhogy nekik is nagyon köszönöm. Az egészen biztos, hogy a játékoskarrieremnek egy fontos állomása volt ez.

- Hogy történt az ötméteresvédés?

- A negyedik negyedben volt, láttam a játékoson, hogy már hullafáradt. Ilyenkor a játékosnak merésznek kell lennie, hogy magasan meglőhesse, de láttam, hogy erre kevés esély van. Kilencven százalékot adtam arra, hogy laposan lövi, így ugrottam ki és sikerült kivédeni. Ez még egy plusz öröm ezen az emlékezetes napon.

- Apukádnak épp ma van a születésnapja...

- Pontosan, jól tudod! Úgyhogy szeretnék neki ezúton is boldog születésnapot kívánni, illetve megköszönni mindazt, amit szülőként és edzőként is tett azért, hogy én ma itt lehessek!

- Mi a tarifa ilyenkor, hány sütiadagot kell vinni a csapattársaknak - níilván majd otthon? Hiszen nemcsak első válogatottság volt, hanem ötméteresvédés is...

- Sőt, ha jól tudom, az első túra miatt is "jár"... Egyelőre még nem sürgették a többiek, nem tették szóvá.

- Ne legyen kétséged, hogy ez hamarosan megtörténik. :-) De gondolom, ilyen kötelezettségnek mindig örömmel tesz eleget az ember.

- Így van, Minden egyes alkalommal hoznék sütit, csak itt lehessek...

- Szívből gratulálok a bemutatkozáshoz, Soma!


JANSIK DÁVID a vlv-nek:

- Fárasztó meccs lett, nagy testű játékosok a holland pólósok, jól is bírták. Azt kell, hogy mondjam, a mérkőzés elején a védekezésünk nem volt még a helyén, kaptunk pár elkerülhető gót. Azt vártam, hogy ez mikor változik meg, mert tudtam, hogy akkor el tudunk lépni. Ez a harmadik negyed elején bekövetkezett és akkor a magunk javára fordítottuk az egész meccset. Végül magabiztosan nyertünk.

- Mi okozta a pozitív változást? Mi történt akkor?

- Konkrétan semmi különleges, ugye, nem edzettünk, valószínűleg az összeérés miatt kellett játszanunk egy-két negyedet ahhoz, hogy meg tudjuk csinálni azt, amit kért tőlünk Tomi, amivel stabilabbak lettünk hátul. Valószínűleg az is közrejátszott a változásban, hogy a nagy testű holland játékosok elfáradtak, mi azért jobban bírjuk, több meccset játszunk. 

- Milyen élményeid maradnak erről az útról, hallom, jó volt a hangulat az uszodában.

- A hangulat teljesen rendben volt, igen. A válogatottban mindig nagyszerű érzés játszani, nekem külön öröm volt, hogy az öcsémmel együtt játszhattunk, plusz az is, hogy nyertünk. 

- Gratulálok és jó utat haza!


VÁMOS MÁRTON a vlv-nek:

- Show-elemekkel megspékelt bemutatás zajlott az elején, fénytechnika, hangosítás, de nem lehet erre kenni, hogy 4:4 volt az állás nem sokkal az első félidő vége előtt. Sajnos a támadásainkat elkapkodtuk, a védekezésen meg az láttszott, hogy nem játszottunk így együtt szinte soha. Egy kicsit keresgéltük, hogy mit kellene csinálni, majd a harmadik negyedben ez átbillent, megnyugodtunk, átvettük a vezetést, elmentünk két góllal. Támadásban széthúztuk őket, meglóbáltuk a labdát, beadtuk centerbe, s bár nem értettem a kiállítási arányt, szerencsére már nem kapkodtunk sem támadásban, sem védekezésben, s végül magabiztosan nyertünk. A hollandok két gólt tudtak lőni az egész második félidőben.

- Elégedett vagy, gondolom.

- A második félidővel igen, az elsővel nem. 


KOVÁCS GERGŐ a vlv-nek:

- Döcögősen kezdődött a mérkőzés, ami annak a számlájára írható, hogy ez még nem egy összeszokott társaság. A második félidőben viszont átvettük az irányítást és kinyitottuk a mérkőzést, hogy az utolsó negyedben már ne kelljen izgulni.

Rengeteg magyar kijött a meccsünkre ami jólesett a csapatnak. Összességében magabiztos győzelemet arattunk.

- A hollandok okoztak valami meglepetést vagy azt nyújtották, amit vártál?

- Számomra nem, azt csinálták, amit a nyáron is.

- A csapat neked személy szerint mennyire volt szokatlan?

- Sok emberrel játszottam már együtt az utánpótlás-válogatottban, volt már jó pár keretedzés is, így egyáltalán nem éreztem szokatlannak.

- Köszönöm és gratulálok!


A magyar válogatott következő Világliga-selejtezője január 16-án, 20.00 órakor lesz Hódmezővásárhelyen. Az ellenfél Spanyolország.


További keddi Világliga-eredmények:

A csoport

Szerbia-Montenegró 7:4 (2:0, 2:2, 2:1, 1:1) (az egyik játékvezető Kun György)
G.: Alekszics 3, Milos Csuk 2, F. Filipovics, S. Mitrovics, ill. Drasko Brguljan, Petkovics, Draskovics, Ivovics

Szabadnapos volt: Románia

B csoport

Németország-Oroszország 11:12 (1:3, 2:2, 3:2, 2:1 - 3:4) - ötméteresekkel
G.: Strelezkíj 3, Real, Reibel, M. Stamm 2-2, Jüngling, Eidner, ill. Merkulov 5, Bicskov, Sepeljev 2-2, Ogyincov, Kharkov, Nagajev

Szabadnapos volt: Horvátország