FACEBOOK

Eurokupa: FTC-Sintez Kazany 12:9

Eurokupa: FTC-Sintez Kazany 12:9
hozzászólás, 2017.12.09.

A Ferencváros - ahogyan az várható volt - megerőltetés nélkül hozta a visszavágót és jutott be az Eurokupa elődöntőjébe.


​Eurokupa-negyeddöntő, 2. forduló

FTC-Sintez Kazany 12:9 (4:3, 2:0, 3:2, 3:3)

G.: Madaras 4, Szirányi, Varga Dénes, Jaksics 2-2, Sedlmayer, Jansik Sz., ill. Klikovac, Zinatullin, Rizov-Alejnyicsev 2-2, Fatahutdinov, Ginjatov, Stepanyik

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

A Ferencváros két győzelemmel jutott tovább.

VLV-VIDEÓK (DigiSport):

1:0 - Szirányi első gólja

2:0 - Szirányi második gólja

2:1 - Zinatullin első gólja

3:1 - Jansik Szilárd gólja

3:2 - Ginijatov gólja

3:3 - Klikovac első gólja

4:3 - Madaras első gólja

5:3 - Varga Dénes első gólja

6:3 - Varga Dénes második gólja

7:3 - Sedlmayer gólja

7:4 - Fatahutdinov gólja

8:4 - Madaras második gólja

9:4 - Madaras harmadik gólja

9:5 - Zinnatullin második gólja

10:5 - Jaksics első gólja

11:5 - Madaras negyedik gólja

11:6 - Klikovac második gólja

11:7 - Ryzov-Alejnyicsev első gólja

11:8 - Stepanyik gólja

12:8 - Jaksics második gólja

12:9 - Ryzov-Alejnyicsev második gólja



Varga Zsolt a DigiSportnak

- A visszavágót is megnyerte a Ferencváros férfi vízilabda-csapata a Kazany ellen itt az Eurokupa negyeddöntőjében. Varga Zsolt azt mondta a mérkőzés előtt, hogy várjuk meg azt a pillanatot, míg egyáltalán ezen a negyeddöntő-visszavágón túlvan a csapat. Eljött ez a pillanat, és ráadásul sikeresen. Hogyan értékelnéd a meccset? Az látszott, amit beszéltünk, hogy hamar szeretnétek a kezetekbe ragadni az irányítást, aztán a végén ugyanúgy alakult a meccs egy kicsit, mint Kazanyban, de a továbbjutás megvan. Hogy értékeled?

- Örülök neki, hogy sikerült itthon is nyernünk. Az tény, és való, hogy ha a mérkőzés egészét nézem, akkor szerintem sokkal jobban indultunk, mint ahogy zártuk a mérkőzést. Egy koncentrált, jó játék volt az elején, utána viszont voltak benne hibák. Nekem ez a mérkőzés nagyon hasonlított egyébként az itthoni Miskolc elleni meccsünkhöz, ahol egy picit a támadásban is azt éreztem, hogy hagytunk benne gólokat, illetve ajándékoztunk gólokat a védekezésben. Azt gondolom, hogy ezen a mérkőzésen 3-4 ilyen gól volt, amit ajándékba adtunk, amik, ha a fej ott van, akkor elkerülhetőek lettek volna. Beszéltünk a mérkőzés előtt is arról, hogy egy ilyen mérkőzéshez a mentális hozzáállás picit nehezebb, hiszen 8 gólos előny tudatában az ember nagyon nehezen tud egy ilyen csapatot 1100 százalékosan komolyan venni. Ebből fakadhat az, hogy esetleg idejön egy olyan csapat, mint a Kazany, amely egy jó csapat, és akarnak bizonyítani, akarnak gólokat lőni, és akkor picit  elmosódottabb mérkőzés lesz belőle. Nem lett annyira határozott talán, mint az első mérkőzés volt.

- Év vége van, azért nagyon sok kemény meccsen már túl van a csapat, kicsit meg is tizedelődött. Azt mondd meg, kérlek, hogy Német Tonival mi a helyzet?

- Bízunk benne, hogy jobban van. Rosszul lett, igazából nem tudom pontosan, hogy mi az oka. Az tény és való, hogy beteg volt, nagyon magas láza volt egy héttel ezelőtt. Egy ilyen betegség sokat kivesz az emberből, és ez meg egy meccsterhelés, főleg a centerposzton. Bízunk benne, hogy annyi történt csak, hogy a betegségből visszamaradt valami, és egész egyszerűen fizikálisan rosszul lett. Természetesen el fog menni kórházba, ki fogjuk vizsgáltatni, hogy százszázalékosan tudjuk, hogy minden rendben van.

- Reméljük, minden rendben lesz vele! A meccs előtt azt mondtad, hogy még ne beszéljünk az elődöntőről, most már talán akkor egy kicsit beszélhetünk. Ugyan nem tudjátok még, hogy ki lesz az ellenfél, azt sem lehet még tudni, hogy kik lesznek ott az elődöntőben, de van olyan ellenfél, akit már nézegettetek, akivel szívesen játszanátok?

- Ha azt vesszük, hogy néha a sors keze nem teljesen szabadon mozog, és van benne némi irányítás, akkor én arra számítok, hogy ha esetlegesen a Miskolc továbbjut, akkor valamilyen „csoda” folytán őket fogjuk kapni - de bárki jöhet. Azt azért gondolom, hogy a Veronát el fogjuk kerülni valamilyen úton-módon, a sors keze megint csak érdekesen fog belenyúlni, de ha őket fogjuk kapni, akkor velük megyünk tovább. Igazából nincs preferenciám, mindenkin túl kell jutnunk, ha a kupagyőztes címet meg akarjuk védeni itthon.

- Tehát akkor lehet, hogy egy magyar elődöntőnek örülnétek?

- Szívesen játszunk mindenkivel. Én tényleg azt gondolom, hogy ha a Verona jön, és később találkozunk a Miskolccal, az mindenkinek nagy öröm lenne, két magyar csapat az Eurokupa döntőjében. Azért mondom, hogy valójában a tapasztalatok nem azt mutatják, hogy ez lehetséges. Ha így lenne, talán annak örülnék a legjobban.

- Sok sikert a továbbiakra, és köszönöm szépen!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)



Madaras Norbert a DigiSportnak

- Érkezik Madaras Norbert, Merész András őt választotta a mérkőzés legjobbjának – ehhez, és a győzelemhez is gratulálok! Mi a nehezebb ilyenkor, egy ilyen mérkőzésen, amikor 8 gólos előnnyel ugrotok vízbe: az elején felpörögni, vagy az, hogy a végéig kitartson a lendület?

- Valahol mind a kettő, de azt mondom, hogy az elején ez úgy-ahogy sikerült, a végére, főleg az utolsó negyedre már egy kicsit nem voltunk itt, sajnos. Sok a 9 gól, megint, de azon kívül a többivel elégedettek lehetünk.

- Viszont összesítésben 11 góllal jutottatok tovább, erre azért azt lehet mondani, hogy tekintélyt parancsoló a továbbiakat nézve, nem? Mondjuk, címvédőként vagytok itt.

- Igen, mindenképpen. Én azt gondolom, hogy talán csak egy csapat hozzánk hasonló, az olasz Verona. Majd meglátjuk, hogy kivel játszunk az elődöntőben, igazából szinte mindegy, hogy ki jön. Magunkkal kell jobban foglalkozni, nekünk azért van mit fejlődni még, még ennél is több van ebben a csapatban, sokkal több.

- És azt látod, hogy akkor megvan az az út, amin végig lehet haladni, ilyen szempontból?

- Az út megvan, csak vannak nehézségek, és tényleg több van bennünk. A mainál is több van bennünk, meg általában is. Nem is tudom százalékban kifejezni, de mostanában szerintem valami 70 százalékot hoztunk ki magunkból. Ennél sokkal-sokkal nagyobb potenciál van ebben a csapatban.

- Akkor azt kívánom, hogy a jövőben ezt ki tudjátok hozni magatokból! Gratulálok még egyszer a továbbjutáshoz!

(Lejegyezte: Ötvös Csilla)




További Eurokupa-eredmények:

Volgográd-Miskolc 10:7 (2:2, 4:3, 2:2, 2:0)
G.: Jurcsik, Agarkov 3-3, Melentyev, Asajev, Kalturin, Saikhutdinov, ill. Bowen, Vadovics, Misics 2-2, Halek

A Miskolc az első meccsen négy góllal nyert, így továbbjutott.

Marseille-Jadran Split 7:5 (3:2, 1:1, 1:2, 2:0)

G.: Constantin-Bicari, Kovacsevics, Vukicsevics 2-2, Olivon, ill., Marinics-Kragics, Krapics, Buselics, Marelja, Miraldovics

A Marseille két győzelemmel jutott tovább.

Verona-Crvena 15:8 (4:1, 5:3, 4:3, 2:1)
G.: Figlioli 4, Fondelli, Petkovics, Baraldi 2-2, Di Somma, Blary, Drasovics, Mirarchi, Panerai, ill. Tanaskovics 4, Sztojanovics 2, Tankosics, Nikolov

A Verona két győzelemmel jutott tovább.