FACEBOOK

újabb siker a görögök ellen

újabb siker a görögök ellen
hozzászólás, 2007.03.04.

A Volvo kupa első napján a magyar válogatott a görögökkel mérkőzött. A mérkőzés nem éppen olyanra sikeredett, mint két hete Kolozsváron, de a győzelem, ha nem is olyan nagyarányú, de megvolt. A kapitány a mérkőzésre 14 játékost nevezett, így 5-en csak a partról figyelhették az eseményeket (Fodor Rajmund, Hárai Balázs, Kiss Csaba, Steinmetz Ádám és Baksa László). A mérkőzés legeredményesebb játékosa a 3 találatot szerző Biros Péter lett.

Az első ráúszásnál Kásás Milonakisszal csatázott, majd mivel a labda eltűnt a víz alatt, a bírók igazságot téve inkább kikérték a labdát. A bedobás végül nekünk kedvezett, így magyar támadással kezdődött a mérkőzés. Benedek centerbejátszása sem kiállítást, sem gólt nem eredményezett, nem úgy a görögöknél. Biros kiállítása után Afroudakis megszerezte a meccs első találatát. Néhány eredménytelen támadást követően végül Benedek passzát Péter helyezte el Reppas kapujában. Egy görögök elleni kontra és Milonakis kiállítása után Kiss Gergely kísérlete elhalt a kapusban, de kipattanó a mienk maradt. Kásás végül szabaddobásból szerezte meg a vezetést a csapatnak. A következő emberelőnyt Birosnak sikerült kihasználni, ezzel két góllal növelte előnyünket. A negyed vége előtt nem sokkal Gór-Nagy kiállítását Afroudakis használta ki, így a két gólos előny egy gólosra apadt.

A második negyedben Afroudakisnak sikerült elhozni a labdát Madaras elől. Sokáig úgy tűnt a két csapat nem tud mit kezdeni egymással. Lejárt támadóidők, kapufák és kihagyott helyzetek… Röviden így lehetne jellemezni a negyed első 5 percét. A gólcsendet végül Madaras Norbertnek sikerült megtörnie, akinek emberelőnyös helyzetben sikerült megtréfálnia a görög kapust. A másik oldalon ezután Gór-Nagy begyűjtötte másik hibáját, a görög pedig harmadik találatukat. Skizas lövésébe ugyan Szécsinek sikerült beleérnie, de a kapuból nem tudta kitornázni a labdát. A negyed végén „a Vargák” összjátékának köszönhetően Dénes jól irányzott passzát a megúszó testvér, Dani lőhette a kapuba. Ezzel 5-3-ra módosítva az állást.

A harmadik negyedben Petinek sikerült megszereznie a labdát és az első gólra sem kellett annyit várni, mint az előző 8 percben. Az első támadásnál Benedek értékesítette az emberfórt. Aztán jöhettek a görögök. Kásás kiállítása miatti emberhátrányt ugyan sikerült kivédekeznünk, de a kapusról kipattanó labdát Kokkinakisnak terelte a kapunkba. A következő gól ismét görög játékos nevéhez fűződött. Mazis leheletkönnyű ejtése Szécsi mögött landolt… Az eddigi 3 gólos előnyünkből szinte semmi sem maradt. Ismét kihagyott helyzetek helyzetek következtek. Itt is, ott is. Ez követően Péternek sikerült megúsznia és újabb gólt szereznie a csapatnak. Varga Dénes sem akart lemaradni a góllövőlistáról és a negyed végén egy hatalmas bombával örvendeztette meg a szurkolókat. 8-5-ös vezetéssel várhattuk a folytatást.

 

Az utolsó negyed nem sikeredett gólokban gazdagra, de azért akadt egy-két szép megmozdulás. A védekezés bámulatos volt, de a támadásokból valahogy nem sikerült jól kikeverednünk. Végül Szivós pazar passzát Molnár Tamás terelte be a léc alá. A helléneknek sovány vigasz ugyan, de az utolsó gólt Santa szerezte, ezzel ugyan csökkent az előnyünk, de a győzelmet már senki sem vehette el. A mérkőzés végeredménye 9-6.

 

Mérkőzés után Péter a Sport Televízió kérdésére elmondta, hogy a mérkőzés megnyerésében a védekezés sokat számított. "Úgy érzem, ha az első két negyedben belőjük kicsit jobban a helyzeteinket, akkor már az első két negyedben magabiztos vezetéshez juthattunk volna. Nem ez történt. A védekezésünk megint kisegített minket. Úgy érzem azt magas fokon csináltuk. Voltak gólok, elkerülhetők, természetes, de összességében úgy érzem, a védekezéssel megnyertük a mérkőzést."

 

Magyarország-Görögország: 9-6 (3-2, 2-1, 3-2, 1-1)
Bírók: Antsiferov (orosz), Levin (izraeli)
Magyarország: Szécsi – Gór-Nagy, Kásás 1, Kiss G., Benedek 1, Biros 3, Molnár T. 1 Csere: Varga Dániel 1, Madaras 1, Szivós, Kis G., Varga Dénes 1
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Görögország: Reppas – Dimitrios, Kokkinakis, Chatzitheodoru, C. Afroudakis, Fountoulis, G. Afroudakis, Milonakis Csere: Schizas, Theodoropoulus, Stefanos, Vlontakis, Deligiannis
Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Emberelőny – gól: 10/3 ill. 7/3
Kipontozódott: Varga Dániel (30. perc)

 

 A nap másik mérkőzésén Németország Romániát verte 7-6-ra.

Címkék:
Biros Péter