FACEBOOK

A válogatott újabb keretedzése - vlv-riport

A válogatott újabb keretedzése - vlv-riport
hozzászólás, 2017.12.09.

Fiatalokkal kezdődött meg a válogatott újabb összetartása. A meghívottak simán legyőzték Kanadát az edzőmeccsen. A gyakorláson ezúttal is csak a "szövetség alkalmazottai" lehettek jelen. vlv-riport egy, az uszodához közeli étteremből.


Tiktakozásunk nem járt eredménnyel, nem vehettünk részt a válogatott szombati edzőmeccsén, amely zárt kapus volt, azon csak a szövetség alkalmazottai vehettek részt. Jó hír viszont, hogy a vasárnapi sajtónyilvános edzés utolsó fél órájában ott lehetünk a parton, ugyanis akkreditációs kérelmünket a szövetség sajtóosztálya elfogadta.

Friss fotók híján ismét archívumunkból szemezgettünk:
 


A szombati összetartásra ők voltak hivatalosak:

Decker Attila, Kiss Bálint, Gyárfás Tamás, Pellei Frank, Nagy Márton, Burián Gergő, Bencz Rolf, Macsi Patrik, Lajkó Márton, Vogel Simon, Simon Henrik

A vlv-nek az edzés utáni ebéd közben nyilatkozó Märcz Tamás elmondta, hogy Simon Henriket és Lajkó Mártont is nélkülöznie kellett a kétkapuzás során. Pohl Zoltán érkezett a tübbiekhez.

Vasárnap öt játékos csatlakozik a szombati fiúkhoz és két újabb edzőmeccset is játszanak Kanadával: Török Béla, Kovács Péter, Szakonyi Dániel, Várnai Kristóf, Sántavy Máté.

VLV-VIDEÓK:


Märcz Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás! Hát megkezdődött egy újabb válogatott-összetartás. Az első foglalkozáson túl vagytok. Érdeklődöm mi történt, kik voltak itt?

- Üdvözlök mindenkit, olvasókat és nézőket. Egy pici változás történt. Tegnap, illetve tegnapelőtt Simon Henriket egy kis betegség kapta el, úgyhogy végül ő nem lehet itt ezen a válogatott keretedzésen. Tegnap este viszont, illetve már nap közben beszéltem Varga Zsolttal aki megcsinálta a csapatát a ma esti Eurokupa-meccsre, így Pohl Zolit el tudtam kérni erre az edzésre, ő itt volt ezen a mai délelőttön. Sajnos viszont Lajkó Marci nem volt olyan állapotban, vállproblémái voltak, megnézte két orvos is, megpróbálta bemelegítést, de nem akartuk erőltetni, végül ő nem játszott, visszamegy Pécsre, holnap nem lesz itt a délelőtt folyamán, inkább most gyógyuljon.

Egy nagyon jó kétkapunk volt egyébként Kanadával, akik kicsit elfáradtak, azért most már, ha jól tudom, 9-10 napja itt vannak Magyarországon, bár tegnap éppen pihenőjük volt. Ez valamennyire "segítette" a mai játékukat, elég meggyőzően győztünk délelőtt ellenük. Számszerűleg is tudom, mert Mátéfalvy Csaba odahozta nekünk, 14:4 lett az eredmény a legvégén, ami, azt gondolom, hogy jó eredmény.

Volt egy két hiányzójuk, egy-két sérültjük is, akiket azért ők is rendbe raktak erre a mai edzésre. Ennek ellenére, amire kellett, felhasználtuk a lehetőséget, egy pár alapjáték-elemet, amit a nagy válogatott is egyébként majd fog már játszani itt az elkövetkezendő időkben, azokat játsszuk. Egy-két új ember érkezett, aki még nem volt nálam keretedzésen, örülök, hogy őket testközelből látom.

- Hogy alakul a további program?

- Ma én is megnézem a Szolnok-Recco mérkőzést, a fiúknak is azt javasoltam, hogy minél több meccset nézzenek meg, ha már itt vannak Budapesten, egy-két az vidéki játékos. A kanadai válogatott is szeretett volna BL- és EK-meccseket megnézni, erről szól a délután. Holnap pedig folytatjuk a kanadai válogatottal délelőtt és délután kétkapus edzésekkel. Ott pedig csatlakozik a kapus a BVSC-ből, akik ma még OB1-es meccset játszanak, onnan öt játékos, velük kiegészülve fogunk játszani.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Macsi Patrik a vlv-nek


- Szervusz Patrik! Először voltál válogatott keretedzésen, először állsz a VLV kamerája előtt. Ilyen ünnepnapok ezek... :-) Hogy érzed magad, milyen volt?

- Örültem a behívásnak, nagyon jól éreztem magam, persze volt egy kis izgalom, de ez érthető is, így az első szereplésem alkalmával. Nagyon jó volt az első mérkőzésünk. Sok mindent tanultunk szerintem már most is és ez így marad a továbbiakban is.

- Kérhetek tőled egy kis bemutatkozást? Hány éves vagy? Mióta vízilabdázol? Mi a posztod? Mik az eddigi eredményeid?

- Macsi Patrik vagyok. 1996-ban születtem, ez a tizenegyedik évem ha jól számolom, akkor kezdtem le a vízilabdát Debrecenben. Kapásoldali játékos vagyok leginkább, de szoktam bekkben is játszani, illetve rosszkézen is, ha úgy hozza a játék. 

- Mik a reményeid? Mik a terveid? Mit szeretnél elérni? 

- Mit lehet erre mondani... Természetesen válogatott játékos szeretnék lenni, egy BL-csapatban szeretnék játszani, lehetőleg magyarban, szerintem a magyar bajnokság a legerősebb, a legszínvonalasabb bajnokság. Itt szeretnék bekerülni egy olyan csapatba ahol nagy célok vannak.

- Mit gondolsz, ha így előre elképzeled a jövőt, mennyi idő telik el, amíg igazából szóba kerül a te neved a válogatottnál?

- Megpróbálom magamból a százszázalékot kihozni minden alkalommal, amikor így bekerülök a keretbe és a lehető leghamarabb. Megteszek mindent annak érdekében, hogy ez tényleg a legrövidebb időn belül sikerüljön és meglátjuk, hogy mennyire jön össze.

- Köszönöm szépen. Sok sikert kívánok.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Gyárfás Tamás a vlv-nek


- Szervusz Tamás! Köszöntelek újra a VLV kamerája előtt. Túl vagytok egy edzőmeccsen Kanadával. Kérlek szépen mondd el, mi történt ott?

- Szia Geyza! Egy jó edzőmeccset játszottunk. Most megtudtam tőled, hogy 14:4-re nyertünk. Jó volt, gyakoroltuk, amiket a vezetés kért, főleg amit nyilván Tomi. Igazából ennyi történt, jó edzőmeccs volt és elfáradtam.

- Kicsit furcsa volt most nézni titeket az ebédnél, kevesen vagytok, nem? Nem volt szokatlan?

- Igen, alapból tizenegyen voltunk, mert forduló van, meg Europakupa, meg minden egyéb, illetve a vasasosoknak évzárója van és erre elengedte most őket Tomi.

- Mi a további program? Mire számítasz?

- Most pihenő délután, megnézzük a BL-meccseket. Aztán pedig holnap reggel találkozunk 9:15-kor és újabb két edzőmeccs lesz, gyakorolunk tovább, illetve jönnek már a srácok is.

- Köszönöm. Jó pihenést.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)



Pellei Frank a vlv-nek


- Szervusz Frank! Köszöntelek ismét a válogatott edzésén, illetve az edzése után vagyunk már. Kérlek, mond el milyen érzésekkel fogadtad a meghívást. Milyen volt az első foglalkozás?

- Köszönöm szépen. Üdvözlök mindenkit. Elég fárasztó edzés volt. Hisz csak tizenegyen voltunk és négy negyedet játszottunk, ezért fárasztó volt, de szerintem jól sikerült. Most is megismertem egy-két új embert, ez mindenképp jó és nagyon örültem, hogy újra meghívást kaptam.

- Hogy ment a játék neked személy szerint ma? Mit játszottál? Mit kértek tőled?

- Elsősorban bekkeltem és egy centerünk volt, Vogel Simon és ha ő nem volt vízben akkor második számú centernek be kellett törnöm. Ment már jobban is, de azt gondolom, hogy nem volt probléma a játékkal.

- Lesz még két edzőmeccsetek Kanadával, ettől mit vársz?

- Holnap már többen leszünk, holnap ugye két mérkőzést játszunk, nagyobb iram lesz, többet tudunk cserélni, pihentebbek lesznek a játékosok a vízben és szerintem holnap jobban fogok játszani.

- Van valamilyen személyes terved?

- Minél jobban szeretnék játszani és a többieket segíteni ahogy tudom.

- Köszönöm szépen, sok sikert.

- Köszönöm szépen én is.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


Mint ismeretes, Märcz Tamás már kijelölte a december 12-i alpheni Hollandia-Magyarország Világliga-selejtezőn szereplő magyar csapatot. A társaság hétfőn (itthoni edzés nélkül) utazik el Hollandiába.

A csapat:

Nagy Viktor, Vogel Soma - kapusok,
​Angyal Dániel, Bedő Krisztián, Erdélyi Balázs, Jansik Dávid, Jansik Szilárd, Kovács Gergő, Manhercz Krisztián, Mezei Tamás, Salamon Ferenc, Vámos Márton, Zalánki Gergő - mezőnyjátékosok.


VILÁGLIGA-MENETREND