FACEBOOK

Cseh Sándor a Reggeli Startban

Cseh Sándor a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.12.07.

Még egyszer a kupadöntőről és annak kulisszatitkairól - például a negyedik negyedben, a már biztosan megnyert meccs közben hívatták vissza a szolnoki edzőt az öltözőből a lelátóra játékosai. Élő beszélgetés a Reggeli Startban Cseh Sándorral. Tudósítás és a riport felvétele:


Ötből kettőnál tart a Szolnok, hiszen az európai Szuperkupa után vasárnap a Magyar Kupát is begyűjtötte, a töbi (magyar szuperkupa, magyar bajnokság, BL-címvédés) - még hátravan ebben a szezonban.

Mint ismert, a Fradi elleni elődöntőben Cseh Sándor "kiállíttatta magát" - azért az idézőjel, mert hitelt érdemlően soha nem fogjuk megtudni, hogy tényleg szándékos volt-e a piros lap "kiprovokálása", azonban csapatát felrázta a súlyos büntetés, sőt a dac nemcsak az elődöntő végéig tartott, hanem a döntő idején is. A piros lap miatt ugyanis automatikus eltiltás jár. Ettől még Cseh Sándor ott lehetett volna a lelátón, ám ő az utolsó pillanatban úgy döntött, nem akarja jelenlétével megzavarni játékosait, nem szeretné, ha bárki rá figyelne a vízből, ezért utolsó utasításai között a meccs előtti megbeszélésen az is szerepelt, hogy mindenki a játékra koncentráljon, még a csapatkapitány, Zsivko Gocics se instrukciókkal irányítsa a többieket, hanem a pólóra figyeljen.

Cseh Sándor azt mondja, ha ez lett volna az első trófeája edzőként, sajnálta volna, hogy nem ült a kispadon, így viszont - hogy a csapat ennyire összeállt - nagyon érdekesnek találta ezt az élményt, mint mondta: "egyszer át kellett élni". Elárulta egyébként, hogy részben azért tért vissza a lelátóra az utolsó negyedben (túl azon, hogy már "meg volt nyerve" a meccs), mert játékosai üzentek, ezt kérték.

Magát a döntőt azóta természetesen megnézte és megmagyarázhatatlannak tartja azt, ami történt. Csapata jól játszott, de mint mondta, ez nem ok arra, hogy ilyen gólkülönbségű meccs legyen a döntő. Ennek ellenére gratulált az OSC-nek, hiszen bejutottak a Magyar Kupa döntőjébe és "ezt már nem veszi el tőlük senki". A finálé előtti öt napban sok meccset játszott mindkét csapat, utazások voltak, érzelmi hullámzások és Cseh Sándor szerint ez oda vezetett, hogy amikor az első negyedben "rájuk rontottak", fel is adta az OSC.

- Ilyenkor sokkal fáradtabbnak érzi magát az a csapat, amelyik "lent van", a másik pedig, amelyik három-négy góllal vezet, elfelejti a fáradtságot és megérzi, hogy azt csinál, amit akar - mondta Cseh Sándor.

KIderült a beszélgetésből, hogy a döntő után nagyon fáradtak voltak a szolnoki csapat játékosai is. 

- Hétfőn szünnap volt, kedden pedig egy fizikális napot tartottam, tartottunk, kondiedzés, úszás, lábtempó - és nagyon nehezen viselték. Egész egyszerűen nem tudtam velük mit csinálni, a szerdai napot kiadtam pihenőnek és azt kértem, hogy csütörtök reggel százszázalékos fejjel és testtel legyen itt mindenki. 

A címvédő Szolnok szombaton a Pro Reccót fogadja a BL-ben.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: