FACEBOOK

Kupaelődöntő: Szolnok-FTC 13:12 - ötméteresekkel

Kupaelődöntő: Szolnok-FTC 13:12 - ötméteresekkel
hozzászólás, 2017.12.03.

Újabb dráma a Szolnok és a Fradi között - és megint előbbi nyert. Helyszíni vlv-tudósítás:

A vlv-fotók minőségét a Camera Kft-nek köszönhetjük.



Canon Webáruház


​EZ TÖRTÉNT EDDIG A KUPASOROZATBAN:


KUPASELEJTEZŐK - 1. NAP

KUPASELEJTEZŐK - 2. nap


Kupanegyeddöntők:

1. FORDULÓ

2. FORDULÓ

A MÁSIK ELŐDÖNTŐBEN


Magyar Kupa-elődöntő:

Szolnok-FTC 13:12 (2:2, 3:1, 0:3, 2:1 - 6:5) - ötméteresekkel
G.: Prlainovics 5, Younger 3, Milos Csuk 2, Zalánki, Alekszics, Gocics ill. S. Mitrovics, Varga Dénes 3-3, Jansik Sz., Vámos 2-2, Madaras, Jaksics

A VLV SZÖVEGES ÉLŐ KÖZVETÍTÉSE

VLV-VIDEÓK:

Köszönjük a képanyagot az egri stábnak, Dabrowski Norbertnek.

0:1 - Stefan Mitrovics első gólja

0:2 - Vámos első gólja

1:2 - Prlainovics első gólja

2:2 - Milos Csuk gólja

2:3 - Madaras gólja

3:3 - Zalánki gólja

4:3 - Prlainovics második gólja

5:3 - Prlainovics harmadik gólja, ötméteres

5:4 - Jansik Szilárd első gólja

5:5 - Stefan Mitrovics második gólja

5:6 - Jansik Szilárd második gólja

6:6 - Younger első gólja

7:6 - Younger második gólja

7:7 - Varga Dénes első gólja

Az ötméterespárbaj




vlv-képek, Monoki Nikolett felvételei


Vasárnap 17.45-kor OSC-Szolnok döntő.

KÓSZ ZOLTÁN (Szolnoki Dózsa) másodedző (aki Cseh Sándor kiállítása után a Szolnokot irányította) a vlv-nek:

- Úgy jöttünk bele a meccsbe, hogy a hátunk mögött volt egy szokatlan élmény, az hogy kikaptunk. Most ezt remélem senki nem értékeli nagy képűségnek, ez maga a tény, hogy egy jó ellenféltől, de azért mégis papíron mi jobbak voltunk, kikaptunk. Ahogy Sanyi nyilatkozta itt a mérkőzést megelőzően értékeléseiben: magunkat kell összerakni és ha magunkat összerakjuk, akkor képesek vagyunk bárkit megverni. Ez a második negyedtől - úgy érzem, - sikerült. Kellett hozzá minden. Kellett hozzá az is, hogy Sanyi piros lapot kapjon, ezzel kicsit fölrázza a csapatot, meg esetlegesen az összes körülményt ami itt szóba jöhet és hát utána jött a szétlövés. Az meg idegek harca volt, közhely, de tényleg.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Úgy vélem, hogy az első pár percben nagyon lassan játszottunk, aztán felvettük a meccs ritmusát és a vezetést is - egészen a félidőig. A harmadik negyed nagyon rossz negyedünk volt mind védekezésben, mind támadásban. Támadásban teljesen megálltunk, védekezésben pedig nagyon kapaszkodtunk, emberhátrányokban belül maradtunk és aztán utána a többiről pedig nem tudok sokat mondani, mert azt már nem láttam. Gratulálok a csapatnak, hogy 6:5-ös vesztett pozícióból, egy 0:3-as harmadik negyed után az utolsó negyedet úgy játszotta, hogy az utolsó percben talán - ahogy láttam, amikor lejöttem az uszodatérből, a VLV tudósításá ból - közelebb álltunk a győzelemhez.

- Szóval, lent nézted és örültél?

- Hallottam, hogy melyik szurkoló tábor hangosabb az ötmétereseknél, nagyjából kitaláltam, hogy ki nyert, de mikor vége lett a meccsnek jöttem fel és akkor a Gerendás Gyuri mondta, hogy gratulál, mert nyertünk.

- Most mi következik? Ez egy furcsa helyzet lesz?

- Holnap délutánig nem lesz más, amúgy is ilyenkor egész éjszaka munka van, ugye egy új ellenfél jön, nem is játszottunk még velük. Nyilván a meccseket végig kell nézni, meg kell vágni. Holnap délelőtt lesz egy megbeszélésünk, talán még jobban fel kell készülni, mint amúgy, mert kevesebb így a variációs lehetőség, de igazából nem érdekel, mert soha nem nézek előre, csak a mai számított és ma nyertünk.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


VARGA DÉNES (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Őszintén szólva: az eredmény ellenére büszke vagyok a csapatra. Úgy érzem, hogy többször talpraálltunk, és elviseltünk egy olyan nyomást, ami ezen a szinten eldönthet egy meccset. De itt nem tudta eldönteni, és ötméteresekkel kaptunk ki, most már másodszor.

Nagyon sajnálom, és nem szoktam ilyet mondani, de úgy érzem, most megérdemeltük volna, hogy megnyerjük. A sportban viszont nincs ilyen, előre nézünk, a maradék meccseinket idén behúzzuk, és utána készülünk a tavaszi szezonra, amikor el akarjuk kapni a Szolnokot is.


FÜLÖP BENCE (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Én úgy vettem észre, hogy egy kicsit mind a két csapat elfáradt a harmadik negyedre. Ez meglátszódott az eredményen is, megint döntetlen lett, és megint ötméteresekkel dőlt el. Ezek szerint a két csapat ugyanolyan erős, apró nüanszokon múlt a győzelem, például azon, hogy az ötmétereseknél ki áll a kapuba. Próbálkoztak egy kapuscserével, ami azért valamennyire bejött, de a végén hál’ Istennek - mi nyertünk.


ZALÁNKI GERGŐ (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Úgy gondolom, hogy nem volt egyszerű, ugyanis nem tudtunk túl sokat készülni a Fradira – úgy is mondhatnám, szinte semennyit. De hogy azután a Spandau-meccs után, amit hoznunk kellett volna, és amelyen nagyon-nagyon rosszul játszottunk, ma így tudtunk játszani - nagyon jó. Tényleg arra mentünk rá, hogy nyugodtan, csak az alapokat csináljuk, ne kapkodjunk. Tudtuk, hogy fáradtabbak vagyunk fejben és fizikálisan is, ezért abszolút egy alap, stabil vízilabdát próbáltunk játszani, de sikerültek olyan dolgok is, amik annyira nem voltak "alapok" és emiatt tudtunk meccsben maradni.

Bence is elmondta, hogy nagyon elfáradtunk, talán mi még jobban, mint a Fradi. Náluk egy-két játékos végigjátszotta a meccset, de megint egy nagyon jó meccs volt ez. Az ötméteres-párbaj? Viktor megint felkészült rájuk, és jól védett, mi pedig szerencsére – még ha Gárdonyival, a nagy ötméteresölővel meg is próbálták megnyerni azt a csatát – eggyel többet lőttünk be, úgyhogy nyertünk. Nagyon boldog vagyok.

- Holnap?

- Remélem, holnap nem a maihoz hasonlóan, hanem egy kicsit simábban nyerünk.


JANSIK SZILÁRD (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Nagyon csalódott vagyok. Szívünket-lelkünket beleraktuk, azt gondolom, hogy nagyon jól játszottunk - 1-estől 14-es sapkáig, mindenki beletette a magáét. Jó volt a kapusteljesítmény, nagyon jól védekeztünk. Az elején el tudtunk lépni, utána ők léptek el, de az utolsó negyedre előnnyel mentünk és én úgy éreztem, hiogy ezt meg fogjuk tudni őrizni. 

Továbbra is jól védekeztünk, s a végén kiegyenlítettünk. Azt éreztem, ahogy közeledik a befejezés, felénk billen a mérleg nyelve. Volt esélyünk, de hát sajnos az ellenfél kapusa az a Nagy Viktor volt, aki már megélt egy-két dolgot, többszázszoros válogatott, azért az nem véletlen. Ott van nagyon fejben is ezeknél a szituknál, nagyon jól teljesít.


ZSIVKO GOCICS csapatkapitány (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Nagyon-nagyon kemény mérkőzés volt, ahogy mindenki látta. Szeretnék gratulálni a csapatomnak, mert tényleg csapatmunka volt ez.

A Fradi sokkal jobban kezdte a mérkőzést. A második negyedben átfordult, mi jobbak voltunk, aztán a Fradi két gyors góllal megint fordított. Attól kezdve nagyon kemény mérkőzés volt, bár igazából addig is. Éreztem, hogy kicsit lefelé megyünk. A mérkőzés fordulópontja szerintem az volt, amikor kiküldték Sanyit. Akkor nagyon összeszedtük magunkat keményebben játszottunk a kapunk előtt és fent, támadásban is.

Az ötösökről nem is beszélek, mert arról nincs mit mondani. Nagyon kemény mérkőzés volt


NAGY VIKTOR (Szolnoki Dózsa) a vlv-nek:

- Onnan indulok, nem szeretek vissza menni nagyon, de ugye hét közepén volt egy nagyon rossz meccsünk. És azért egy ilyen rossz meccs után lehet azt mondani, hogy csak egy jobb jöhet. De azért nagyon nehéz elindulni fölfelé, én most úgy érzem, ahhoz képest sokkal jobb játékot nyújtottunk, de még mindig nem azt játszottuk, amit tudunk, még ha nyertük is, megint ötméteresekkel. Ez teljesen mindegy, mert azzal az egy dologgal kell foglalkoznunk, hogy hogy tudjuk összerakni a saját játékunkat holnapra, mert ma, úgy érzem, nem a saját játékunkat játszottunk, hanem egy kicsit ők irányítottak, a Fradi irányított minket és nem szabad hagyni holnap, hogy az OSC irányítson minket.

Az akarat meg minden megvolt, de nem egyedül a Prlainovicstól kell várni a megoldást. Mindenkinek jobban fel kell vállalnia és holnap mindegy mindegy alapon be kell menni és tényleg higgadtan, koncentráltan a lehető legegyszerűbb játékot kell játszanunk. Bízom magunkban.

- Köszönöm szépen.

(Lejegyezte: Zsigmond Orsi)


További vlv-képek: