FACEBOOK

Kérdés Gárdonyi Andráshoz: Hogy is volt azokkal az ötméteresekkel?

Kérdés Gárdonyi Andráshoz: Hogy is volt azokkal az ötméteresekkel?
hozzászólás, 2017.11.21.

A szombati FTC-Szolnok csúcsrangadó nem elhanyagolható momentuma volt, hogy a hazaiak kapusa, Gárdonyi András kivédett két ötméterest. A Szolnok így is elvitte a három pontot, de kíváncsiak voltunk a "büntetőölő" hálóőr értékelésére.


VLV-ÖSSZEFOGLALÓ A 7. FORDULÓ ESEMÉNYEIRŐL - TÖBBEK KÖZÖTT - AZ FTC-SZOLNOK MECCS GÓLJAIVAL


GÁRDONYI ANDRÁS (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Hogy is volt azokkal az ötméteresekkel?

- Az ötméteresek "meg lettek fogva". :-)

- Jó, de egy ilyen védés is ritka, hát még kettő ugyanazon a meccsen úgy, hogy a lövők a világ legjobb vízilabdázói közé tartoznak. Hogy történt?

- Sokszor maradunk még az edzések után Dumival ötmétereseket gyakorolni, s ennek megvan az eredménye. Emellett mindig szoktam készülni ezen a téren is, egyrészt Zsolttal, Katona Norbi videógyűjtése alapján, másrészt meccsek előtt rendszeresen átnézem az ellenfél videóit a vlv-n, elemzem a lövéseket, ez is nagy segítség a felkészülésben.

- Konkrétan most "tudtad" a korábbi információk alapján, hogy Prlainovics és Alekszics merre lövi majd? Aszerint "mentél" lefelé balra, illetőleg jobbra fel vagy érzés alapján?

- Nem tudtam. Általában ami elsőre "bevillan" a lövés végrehajtása közben, azt szoktam követni. Az is bennem volt meccs előtt, hogy szoros eredménynél leggyakrabban a laposat szokták meglőni a játékosok, ez be is jött az elsőnél. A másodiknál arra gondoltam, hogy ha már az elsőt laposan megfogtam, akkor most valószínűleg magassal fog próbálkozni Alekszics, aki egyébként is jó ötmétereslövő. "Meg is hívtam" kicsit a magasra érkező labdát, szerencsére ez is bejött. 

- Gondolom, ez a két bravúr a meccs óta is téma nálatok.

- Nem nagyon, mert elég csalódottak voltunk ez után a mérkőzés után. Lehet, hogy nem játszottunk jól, mégis úgy éreztük - főleg 7:7-nél -, hogy meglehet ez a meccs.  Bennem is volt hiányérzet a védésekkel kapcsolatban, mert sikerültek ugyan bravúrok is, de ahogy kielemeztem magamnak a mérkőzést - mindig ezt szoktam csinálni -, négy olyan lövés is bement, amit meg lehetett volna fogni. Az egyik Bátorié a meccs vége felé, a másik Prlainovicsé, ezt a rövid helyett a hosszúba lőtte. Ott volt még Younger két gólja, a második találata és az, amit laposan, kapásból lőtt be a negyedik negyedben. Ebből a négyből legalább kettőt meg kellett volna fogni és akkor más lehetett volna a végeredmény. Szóval kicsit haragudtam magamra az ötméteresek kivédése ellenére is...

Ez most így sikerült. Nagyon szerettük volna megnyerni, de végül is ez egyetlen bajnoki meccs volt, menni kell tovább, kielemezve a hibákat, hogy amikor majd odajutunk esetleg a fináléba és mondjuk, a Szolnokkal kerülünk szembe, akkor már ne kövessünk el ilyen hibákat. 


- De az ötösök iránti "fogékonyság" az maradjon, gondolom, ez a cél...

- Igen. Ez fontos lenne, mert az ilyen bravúrok a csapatot is hozzásegítik a jó teljesítményhez, s engem is felspannolnak, jobban megy ilyenkor a többi védés is. Úgy is meg lehet közelíteni ezt a kérdést, hogy az ötös már megy, most már csak az "alapokat" kell megfogni. :-)

- Köszönöm a beszélgetést!



Gárdonyi ötméterest véd I.


Gárdonyi ötméterest véd II.