FACEBOOK

Bajnoki forduló, FTC-Szolnok, OSC-Eger - vlv-előzetes

Bajnoki forduló, FTC-Szolnok, OSC-Eger - vlv-előzetes
hozzászólás, 2017.11.17.

Teljes fordulót rendeznek az első osztályú bajnokságban szombaton - csúcsrangadókkal. A program és előzetesünk, részben a kluboktól nyert információk alapján. (Arra is fény derült a tájékozódásunk során, hogy december 22-én meccset játszik a magyar Szuperkupáért a bajnok Szolnok és a kupaezüstérmes Eger Budapesten, a Komjádi uszodában!)

eOn OB1, 7.forduló

November 18., szombat

A csoport


17.30 Debrecen-Kaposvár







 

17.45 FTC-Szolnok - M4

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) a vlv-nek:

- Általában a hét elején, a fontosabb meccsek után vannak a hosszabb videózások és a meccsek előtti egy-két napban már kevesebbet elemzünk, csak a legfontosabb dolgokkal foglalkozunk. Most öt napon át nem is voltunk együtt, ezért a megszokotthoz képest az utolsó két napra ütemeztem be sokkal több elemzést, videózást. A mostani és az előző Fradi-meccs kielemzése nagyon fontos nekünk nemcsak a szombati rangadó kapcsán, hanem a jövőt illetően is.

- Úgy érzed, azt tapasztaltad a Szuperkupa-meccs közben, hogy vannak itt elemezni valók?

- Körülbelül négyszer vagy ötször láttam azóta azt a meccset. Már közben is az volt az érzésem, azóta ez csak megerősödött bennem: ez egy olyan mérkőzés volt, mindjárt az év elején, amelynek szinte minden egyes támadását ki kell elemezni. Azt láttam, hogy a Ferencváros nagyon jól játszott, különösen az első félidőben, mi nem igazán, viszont nagy akarással tudtuk ezt a hiányt pótolni, fegyelmezettek voltunk, s megleptük az ellenfelet azzal, hogy 3:1-re elmentünk az első két és fél percben. Ez folyamatosan egy támaszt adott nekünk, de azért azt is meg kell jegyezni, hogy a góljaink felét az első két és fél percben lőttük.

- Ez a mostani meccs mennyire fontos? A bajnokság legvégén is számításba jöhet, "beleszólhat" a pályaelőny alakulásába...

- Persze, sokféle verzió van. Természetesen fontos meccs, de az is előfordulhat, hogy nem fog számítani ez a mostani eredmény. Ha a Honvéd ellen sikerül bejutnunk a Magyar Kupa elődöntőjébe, akkor a december 22-i utolsó idei meccsünkig már nem nagyon fogunk tudni edzeni. A bukaresti meccs utáni csütörtök-pénteken voltunk együtt, illetve a válogatottnál lévő játékosokat az edzőtábor után, kedd estére kondiedzésre hívtam vissza. Így ez a másfél hetünk más volt, mint amikor általában egy rangadóra készülünk. 

Mindemellett meg kell jegyeznem, hogy a két csapat teljesen más utat jár. Úgy gondolom, hogy az Eurokupa-továbbjutást a Fradi az idegenbeli 16:8-cal már elintézte, nekik ezen a meccsen és a Magyar Kupán kívül más fontos meccsük nincsen idén. Nekünk azért még három Bajnokok Ligája-mérkőzésünk lesz és ebből kettő nagyon fontos, lesz egy Szuperkupa-döntőnk is, ezért a hátralévő időszakban folyamatosan dolgoznunk kell, mert nem lesz lehetőségünk edzeni. 

- Vissza a szombathoz: milyen meccsre számítasz? Ugyanolyan lesz, mint a Szuperkupa-döntő vagy valamelyik fél éppen hogy az ott szerzett tapasztalatok alapján váltani fog?

- Én már nagyon sokszor elmondtam, hogy mindig úgy próbálok készülni már hetekkel egy rangadó előtt és ezt próbálom a játékosokban is tudatosítani, hogy nem kell semmire számítani. El tudom képzelni, hogy ez sokgólos meccs lesz, azt is, hogy az egyik csapat több góllal megveri a másikat, az is elképzelhető, hogy kevesebb gól lesz, az is, hogy még inkább dominálni fog az erős játék. Azt szeretném, ha a játékosaim nem gondolkodnának ilyen "koncepciókban", hanem bemennének, mindig a következő támadásra koncentrálnának és sikeresen alkalmazkodnának mindenhez. Ami biztos, az az, hogy a Ferencváros egy nagyon kemény játékot szeretne játszani, nagy irammal, azt gondolom, hogy most, a Szuperkupa után, ráadásul úgy, hogy hazai pályán játszanak, ezt nem elengedni akarják, hanem még inkább fokozni szeretnék. Nekünk taktikailag nyilván fel kell készülni erre a meccsre, de ennél is sokkal fontosabb, hogy kemények legyünk, határozottak, ne engedjük, hogy "ugráljanak rajtunk", mert különben át fog rajtunk gázolni a Ferencváros. Ezt pedig nem a videózással lehet elérni, hanem egy mentalitásról van szó, aminek két-három nappal a meccs előtt már érezhetőnek kell lennie. Ilyen szempontból most még nem állunk jól - csütörtökről tudok beszélni - eléggé zavarodott és széteső volt fejben a társaság, amikor öt nap után ismét együtt edzettek.

- Érdemes-e feltenni azt a kérdést, hogy mi a helyzet egészségügyi téren...?

- Én mindig őszintén szoktam válaszolni, úgyhogy érdemes feltenni... Van két sérült játékodunk, akiknek a nevét nem szeretném megmondani és azt sem tudom egyelőre, hogy fognak-e tudni játszani.

- Köszönöm szépen!


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:


- Többször megnéztem egyedül és Sünivel (Nyéki Balázs másodedzővel - a szerk.) együtt is a Szuperkupa-mérkőzést. Összességében láttam vagy négyszer-ötször a teljes meccset, de úgy is elemeztük, hogy külön a támadást, külön a védekezést vizsgáltuk. Jó mérkőzést játszottunk a Szolnokkal, de természetesen mindenkiben benne maradt az érzés, hogy ezt a meccset végül elveszítettük. Bízom abban, hogy a tapasztaltak tovább motiválják a játékosokat, hiszen érezhették, hogy "ott tudunk lenni", s ha csak egy picit szervezettebbek vagyunk és ennek köszönhetően több helyzetet tudunk értékesíteni, akkor talán még jobb eredményt is elérhetünk. Természetesen ahhoz, hogy ez megtörténjen, ugyanolyan magas szívonalú hátrányos és "normál", tehát hat a hat elleni védekezésre lesz szükség.

- Tehát lényegében mindenképpen meg kell ismételnetek azt, ami jól ment és emellett hozni még egy kis pluszt a Szuperkupa-meccshez képest. Ez a plusz a taktikában jelentkezhet vagy a jobb koncentrációban?

- A hat kapott gól egy ilyen szintű csapat ellen elfogadható, bár nyilván kicsit mindig kell a védekezésen is dolgozni, hogy még jobb legyen. Úgy érzem, talán a támadás lehet az, amiben ott van az előrelépési lehetőség. Két hónapja kezdtünk el dolgozni, az építkezésnek egy bizonyos pontjánál tartunk, nyilván a játék minden elemének javításán dolgoznunk kell, még szervezettebbnek kell lennünk, hogy még nagyobb nyomást tudjunk gyakorolni a Szolnok kapujára, s ezáltal hatékonyabbak legyenek a támadásaink.

Szeretném azért hangsúlyozni, hogy ez a mostani teljesen más mérkőzés lesz, a Szuperkupa az egy történet volt, ez pedig egy új sztori. Itt most a meccs végi dudaszóval nem zárul le a folyamat, ugyanakkor még az sem kizárt, hogy a szombati eredménynek végül nem lesz jelentősége a bajnokság végkimenetele szempontjából.

- Hogy készültetek a szuperrangadóra?

- Megnehezítette a hetet, hogy a válogatottnak összetartása volt a hét elején. A szerbek is visszautaztak és Világliga-meccset játszottak, de hát ugyanezt elmondhatják a szolnokiak is. Nekik talán annyival könnyebb a helyzetük, hogy az ő esetükben egy összeszokottabb, viszonylag kevés változáson átesett csapatról van szó. Mindenesetre a szerda esti edzésünk még nagyon "kaotikus" volt, ilyenkor mindig újra kell rendezni sok mindet, a "fejeket", a saját játékunkat. Erre nem volt sok időnk, de én azért bízom abban, hogy az elmúlt két hónapban végzett munka megadja az alapokat.

- Milyen meccs lesz ez szerinted? Számíthat-e, hogy ti játszhattok hazai pályán, lehet, hogy éppen ez lesz az az "apróság", ami átbilleni a javatokra a szoros csata eredményét?

-  Ha megnézzük a tavalyi mérkőzéseket, azt láthatjuk, hogy nem igazán számított a hazai pálya a Szolnok ellen. Természetesen mindig jobb hazai környezetben vízilabdázni, szeretünk is otthon játszani, azért ez egy más közeg, családiasabb, hát mégiscsak ez a mi otthonunk. Ugyanakkor tavaly sajnos egy pillanatig sem éreztem a szolnokiakon, hogy meg lennének illetődve amiatt, hogy a Népligetben játszanak...

Hogy milyen meccs lesz ez? Többféle forgatókönyv van a fejemben, nyilván van jobb és kevésbé jó változat, bízom abban, hogy a számunkra kedvezőbb végkimenetelű forgatókönyv elemei valósulnak meg ezen a szombaton. Ha esetleg nem így történne, akkor tanulni fogunk az új tapasztalatokból, mert ezek a meccsek éppen emiatt nagyon fontosak az egész szezon szempontjából.

-  Beteg, sérült?

- Minden héten vannak problémáink, amiket "hurcolunk magunkkal", voltak kisebb megbetegedések is ezen a héten - nem nevesítem az érintetteket. 

- Köszönöm a tájékoztatást!


Madaras Norbert és Gárdonyi András nyilatkozata:



Varga Zsolt és Varga Dániel nyilatkozata:



Cseh Sándor és Kis Gábor nyilatkozata:




18.00 Vasas-BVSC




18.45 UVSE-AVUS





 


B csoport

16.00 Tatabánya-Szentes




19.00 OSC-Eger

DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) a vlv-nek:


- Mindenki úgy gondolja, hogy ez egy rendkívül fontos mérkőzés, a csoport rangadója, az eredménye majd "beleszámít" a bajnokság további menetébe, de ez utóbbival kapcsolatban nekem van egy megérzésem: szerintem az elődöntőben nem fogunk az OSC-vel játszani, ezért inkább a presztízs miatt fontos ez a találkozó.

- Mire alapozod ezt a megérzést?

- Arra, hogy mi valószínűleg nem fogjuk megnyerni az alapszakaszt, az OSC pedig nem fogja megelőzni sem a Szolnokot, sem a Fradit, így érzem - tehát nem kerülünk velük össze az elődöntőben.

- Gondolom, azért a felkészülés ugyanolyan, mint más nagy rangadó előtt: videózás, taktika. Nyilván kitalálsz valamilyen konkrét tervet is...

- Nagyon sok meccse volt az idén az OSC-nek, nem titok, hogy a három nagy riválisunk közül őket láttam a legtöbbször. Már csak azon egyszerű ok miatt is, hogy ők játszottak BL-selejtezőket, amelyeket közvetített a televízió. Információnk tehát bőven van róluk, de én úgy gondolom, a Recco-meccs után nekünk elsősorban azzal kellett foglalkoznunk hogy mik voltak azok a hibák, amiken elment az a mérkőzés. Mert hogyha ezeket a hibákat ki tudjuk javítani, akkor meg tudjuk verni az OSC-t is.

- Milyen meccsre számítasz? Szerinted akkor ennek a mérkőzésnek még nem lesz felfokozott hangulata?

- Azóta, hogy ez az OSC létrejött, az Eger elleni meccseiknek mindig volt egy kis pikantériája, hiszen sok játékost Egerből igazoltak. Szerintem mára ez elmúlt, már tavaly sem éreztem ilyen szempontból feszültséget a két csapat meccse előtt, azóta pedig tőlük Bátori és Zalánki is eligazolt. Egy dolog zavar, de az nagyon: Erdélyit OSC-sapkában látni. Ezt valahogy nem tudom megszokni mind a mai napig.

- Milyen az egészségügyi helyzet?

- Rendben vagyunk.


PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- A Hannover elleni BL-meccs után tudtunk egyet fújni, vasárnap kezdtük el a felkészülést, de a teljes csapat csak szerda óta edz együtt, hiszen öt játékosunk is érintettje volt a hét eleji különböző válogatottbeli kötelezettségeknek - Drasko Brguljan a montenegrói nemzeti csapatnál, Ubovics és Rangyelovics a szerbeknél, Erdélyi Balázs és Salamon Ferenc pedig a magyar válogatottnál.

Taktikai edzések, lövőedzések voltak, videóztunk is, az Eger játékékát is elemezve próbáltuk rendbe tenni magunkat.

- Az Eger mostani stílusát hogy jellemeznéd? Mire számítasz tőlük?

- Kicsit változott a játékuk gyorsabbak lettek a két új emberrel, Rasoviccsal és Vlahopulosszal, ugyanolyan jók, ha nem jobbak, mint tavaly. 

- Jár-e a fejedben, hogy e meccs eredményének a későbbiekben esetleg lehet jelentősége?

- Akár még találkozhatunk is az elődöntőben, de azért az még messze van, sok minden történik addig. Ettől függetlebnül fontos mérkőzésnek tartjuk, vélhetően igazi rangadó lesz, úgy is készülünk, mindenképpen győzelemmel szeretnénk elhagyni az uszodát.

- Hogy álltok a játékosok egészségével?

- Mindenkire számíthatok.

- Köszönöm!







19.00 Miskolc-Szeged




A Pécs-Honvéd mérkőzést a budapesti csapat japán túrája miatt november 29-re halasztották.