FACEBOOK

Győzelem Románia ellen

Győzelem Románia ellen
hozzászólás, 2007.03.04.

A kolozsvári torna utolsó mérkőzésének már, mint torna győztes vágott neki a magyar válogatott. Steinmetz Ádám és Hárai Balázs erre a napra „pihenőt” kaptak.Peti a mérkőzésen egy gólt szerzett.

A ráúszásnál a románok jártak sikerrel, de az első gól mégis magyar játékos nevéhez fűződött, történetesen Kiss Gergőjéhez, aki a Molnár Tamás által kiharcolt büntetőt értékesítette. Büntető büntetőt követett, a másik oldalon Gór-Nagy ellen ítélték a játékvezetők, igaz ez a kísérleti stádiumban maradt. Elhalt a kapufán. A második gólunkat Benedek szerezte. Az 5. percben a triád összekapaszkodott: Biros megszerezte a labdát, amit végül Benedek juttatott el Kiss Gergelynek, aki ezzel megszerezte második találatát. Kiss Csaba kiállításával emberelőnybe kerültek a románok, amit Matei ki is használt, ezzel megszerezte csapata első gólját. Adrei labdaszerzése után Fodor szabálytalankodott, amit a bírók kiállítással „jutalmaztak”, ám a labda ismét a kapufán landolt. A negyed utolsó gólját, a lefújás előtt négy másodperccel Varga Dániel szerezte meg. 4-1 ide.

A második negyed Biros góllal kezdődött, aki Dunca kiállítása után talált a hosszúba. Ezután Benedeknek sikerült lefordulnia, de az ejtése nem kerül be a pólótörténelem legfényesebben sikerült találatai közé. Dunca újabb próbálkozását Nagy Viktor bravúrosan hárította.  Majd a negyed végén Kiss Gergely jó passza után Molnárnak sikerült még tovább növelnie a csapat előnyét.

A harmadik negyedben a román csapatkapitány hozta el a labdát, de a negyed első gólja ezúttal is magyar vonatkozásúra sikeredett. Kis Gábor 6-7 méterről küldte rá a labdát a román kapusra. A lelátóról ekkorra már a román szurkolók nagy része haza felé vette az irányt. Varga Dániel távoli kísérletét Stoenescunak sikerült hárítania. Ezen felbátorodva előbb Adrei majd Boncsa próbálkozott lövéssel. Az előbbi Nagy Viktorban akadt el, az utóbbi útjában újra a kapufa állt. A negyedben nem született több gól. Előbb Varga Dénes lőtte a labdát a kapusba, majd Gór-Nagy, később pedig Molnár lövést hárította a román hálóőr.

A negyedik negyedet Benedek Tibor gólja nyitotta, aki Biros passzát értékesítette. Ezt követően emberelőnyből Hosnyánszky szerzett újabb gólt a csapatnak. A román oldalon R. Georgescunak sikerült megtörnie a 23 perces gólcsendet, de még így is 10-2 volt az állás, nekünk. Nálunk egy kis „testvérjáték” következett: a Vargák lefordulásából végül Dénes passzát Dani lőtte be. G. Georgescunak még sikerült szépíteni és megszerezte csapata harmadik és egyben utolsó gólját. A 31. percben Molnár doktor centergólja tette fel az i-re a pontot, így a magyar csapat 12-3-ra verte a román csapatot és ezzel hivatalosan is megnyerte a tornát.

Magyar góllövők: Molnár 3, Kiss G., Benedek, Varga Dániel 2-2, Biros, Kis G., Hosnyánszky 1-1

A torna végeredménye:
1. Magyarország 8 pont
2. Horvátország 6
3. Németország 4
4. Románia 2
5. Görögország 0