FACEBOOK

Bachner András a Reggeli Startban

Bachner András a Reggeli Startban
hozzászólás, 2017.11.17.

A Tatabánya-Miskolc bajnoki elutasított óvása pénteken is téma volt a Reggeli Startban, ezúttal Bachner András, a miskolciak klubelnöke volt a vendég. Tudósítás és a teljes beszélgetés felvétele:

- A csapatom pocsék rosszul játszott, valamilyen szinten magunknak köszönhetjük az egészet, mert ha mi 50-60 százalékát játsszuk annak, amit tudunk, akkor lehet, hogy nem lesz dráma a vége. Gratulálok a Tatabányának, jól felkészülek belőlünk, de ami az úgynevezett "Miskolc elleni receptet" illeti, azzal még várjanak egy kicsit - mondta a klubelnök, arra utalva ezzel, hogy a tatabánya két vezetője a műsor csütörtöki adásában - Szombathy Pál kérdésére egyetértőleg reagált arra a felvetésre, hogy az ominózus meccsen megmutatták a Miskolc legyőzésének receptjét.

A keretben 14 játékos van, nemcsak kettőt kell lefogni, azon a napon így sikerült a játék a Miskolcnak folytatta Bacner András, aki elismeri, hogy megvoltak a tatabányai csapat taktikai elképzelései, Katonás Gergő például "jó Katona módjára", igyekezett semlegesíteni Bowent, az ominózus esetben azonban ezt "túl jól teljesítette".

Ezzel el is érkezett a beszélgetés az óvás témájához. A klubvezető elmondta, hogy beszélt Bowennel, akitől megtudta, hogy neki esze ágában sem volt megütni a szabaddobás elvégzése közben az előtte túl közel lévő védőjátékost. 

Szombathy Pál megkérdezte, hogy miért nem kérte a miskolci klub a kiállított amerikai idegenlégiós ügyének külön fegyelmi vizsgálatát.

Bachner András elmondta, hogy le akarták zárni az ügyet. Ugyanakkor szerették volna, ha ez az eset "nem emelkedik precedens szintre", mert képtelenség, hogy valaki egyszerre figyeljen arra, hogy gólt lőjön és arra, hogy közben valakit kiüssön.

Feltétlenül meg akarta még említeni a stúdióvendég azt, hogy két nagyon tapasztalt, jó bíró vezette a megóvott meccset és az ellenőr bírálta felül a döntésüket.

A Miskolc az Eurokupa negyeddöntő párharcának első meccsén, otthon négygólos előnyt szerzett a Volgográd ellen a december 9-i visszavágóra. A műsorvezető kérdésére Bachner András a meccset úgy értékelte, hogy akár a továbbjutás is eldőlhetett volna, "ajtó-ablak nyiltva volt, szárnyalt a csapat", ha héttel-nyolccal nyernek, senki egy szót sem szólhatot tvolna.

Beszélt a sportvezető a Verona elleni Eurokupa-selejtezőn megsérült balkezes Vadovics Viktor hiányáról, s arról is, hogy a Volgográd elleni továbbjutás esetén a várhatóan szintén négybe kerülő olaszok ellen 50 százalék esélyt lát a továbbjutásra és nagyon boldog lenne, ha a Ferencvárossal játszhatnák a kupa döntőjét.

A TELJES BESZÉLGETÉS FELVÉTELE: