FACEBOOK

Tornagyőztesként várjuk a folytatást

Tornagyőztesként várjuk a folytatást
hozzászólás, 2007.03.04.

Szombaton sem okozott csalódást a szurkolóknak Kemény Dénes világverő csapata. A németek elleni mérkőzésen is kiválóan vették az akadályokat. A találkozóra ezúttal Hosnyánszky Norbertet és Kis Gábort nem nevezte a kapitány.Peti a mérkőzésen két gólt szerzett.

A mérkőzés nem indult a legjobban, hiszen az első gól Politze nevéhez fűzödőtt, aki büntetőből talált a kapuba. Jó magyar szokás szerint az egyenlítő gólra nem kellett sokáig várni, hiszen Kiss Gergely ébren volt és könnyedén egyenlített. Némi védekezési hiba következtében Biros blokkoló keze mellett szerezte meg a vezető találtatot Stagen Hamm csapata. Peches gól. Peti mindent meg is tesz, hogy helyrehozza a mulasztást. Kezdetnek felzárkóztat minket. A következő (immár vezető) találatot Benedek szerezte, akinek példáját bánatunkra a németek is követték. A negyed végi vezető találatot Gór-Nagy Miklósnak köszönhetjük, aki a centerposztról okozott bosszúságot a németek kapusának.

A második negyed jól indult, hiszen ráúszás után sikerült megszereznünk a labdát, majd Szivós volt jókor jó helyen. Később Birosnak sikerül megtréfálni a németeket. Varga Dániel sem tétovázott sokáig. Kiss Csaba passzából simán gólt szerzett. A németek próbálták még menteni a menthetőt, de csak egy gólra futotta, amit Oleer helyezett el Baksa kapujában. A második játékrészt így 4-7-es vezetéssel várhattuk.

A harmadik negyed hasonlóan alakult, már ami a gólok számát illeti. Ismét 3 magyar és egy német gól született. Először Benedek passzából Molnár küzdte be az üres kapuba a labdát. Újabb megúszás után újra Varga Dani remekelt, ezzel növelve csapatunk előnyét. A németek egy szépen kijátszott emberelőnyös helyzet után szépítettek, de Steinmetz Ádám parádés gólja után erre már senki sem emlékezett. Így 5 gólos vezetéssel várhattuk az utolsó negyedet.

A negyedik negyedben több német találat született, mint magyar, mégsem kellett izgulnunk a győzelemért. Sőt. A németek ugyan emberelőnyből betaláltak a maygar kapuba. Kiss Gergely azonban gondoskodott arról, hogyan kell lelombozni őket. Jobbszélről könnyedén a hosszúba húzta a labdát. A mérkőzés egyik legszebb gólját, bármilyen fájó is elismerni, kétségkívül a német Schertwitis csavarta be. Szivósnak sikerült büntetőt kiharcolnia, ezúttal Benedek ússzott oda és gond nélkül el is helyezte a labdát a német kapuban. Szavics góljával a németek ugyan 12-8-ra jöttek fel, de az eredmény kozmetikázásán kívül mást nem nagyon tudtak elérni. Ezzel a győzelemmel a magyar válogatott már a torna győzteseként várja a vasárnapi, románok elleni utolsó mérkőzést.

Németország-Magyarország: 8-12 (3-4, 1-3, 1-3, 3-2)
Bírók: Brguljan (montenegrói), Naumov (orosz)
Németország: Tchigir - Politze 1, Nossek 2, Schertwitis 1, Kreuzmann, Savic 1, Mackeben Csere: Schlotterbeck, Müller 1, Öler 1, Schrödter, Naroska 1, Kieloch
Szövetségi kapitány: Stagen Hamm
Magyarország: Baksa - Szivós 1, Biros 2, Molnár T. 1, Fodor, Kiss G. 2, Benedek 2 Csere: Gór-Nagy 1, Kiss Cs., Varga Dániel 2, Varga Dénes, Steinmetz Ádám 1, Hárai
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 8/5 ill. 7/2
Ötméteresből: 1/1 ill. 1/1
Kipontozódott: Fodor (27. perc)