FACEBOOK

Kupaszerda - BL-körkép - A csoport (OSC)

Kupaszerda - BL-körkép - A csoport (OSC)
hozzászólás, 2017.11.07.

A BL főtábla második fordulójában az OSC a Hannovert fogadja. Csak látszólag könnyű meccs ez, hiszen a németek is jól startoltak az első fordulóban: a final sixes Bresciát győzték le. Az A csoport programja és nyilatkozatok:

BL-FŐTÁBLA


AZ ELSŐ FORDULÓBAN TÖRTÉNT


2. forduló, november 8., szerda (időpontok helyi idő szerint)

A CSOPORT


18.15 Jug Dubrovnik Partizan Belgrád

19.30 Olympiakosz-Dinamo Moszkva

20.30 Brescia-CNA Barceloneta

20.30 OSC-Hannover - DigiSport1, vlv (szöveges élő)

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-.nek:


- Ez egy kemény kis találkozó lesz. Mindkét csapat jó kezdte a főtábla-sorozatot és figyelemre méltó, hogy a németek a tavalyi final sixes Bresciát verték meg, ráadásul végig vezetve, kézben tartva a mérkőzést.

Jó játékosaik vannak és most már több éve együtt játszik a csapatuk nagy része. Nem lesz könnyű dolgunk, de mindenképpen itthon kell tartanunk a három pontot.

- Láttad meccsüket? Akár ezt a legutóbbit?

- Igen, a Brescia elleni meccsüket néztem, elemeztük a csapattal együtt is.

- Milyen a stílusuk, mire készültetek ellenük?

- Azon a meccsen két centergólt is lőttek, emellett nagyon oda kell figyelni Darko Brguljanra az egyik oldalon és Radovicsra a másik oldalon. Igyekszünk majd gyorsan alkalmazkodni az éppen esedékes bírói felfogáshoz és nagyon fontos, hogy az elején nagyon odafigyeljünk, ne hagyjunk esélyt arra, hogy elmenjenek egy-két góllal. Láttuk ugyanis a Brescia elleni meccsükön, hogy ha ez sikerül nekik, akkor utána nagyon nyugodtan játszanak. Arra számítok, hogy ha mi tudjuk magunkhoz ragadni a kezdeményezést és ez gólokban is megmutatkozik, akkor elkezdenek majd egyénieskedni és ez esetben tovább nő az esélyünk a győzelemre. 

Ami ami csapatunkat illeti, a múlt héten egy kicsit a fizikális felkészülést helyeztük előtérbe. Videóztunk, rendben vagyunk, betegünk, sérültünk nincs, pozitív érzésekkel várjuk a mérkőzést.


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Erős ez a Hannover. Láttuk a legutóbbi meccsüket, amelyen elég sok szerencsés gólt lőttek, de ez nem von le semmit a győzelmük értékéből, hiszen a Bresciát verték meg. Határozottan játszottak, fegyelmezettek voltak és a sok légiós láthatóan meghatározza a játékukat. Jó meccset várok és úgy gondolom, hogy ha a saját játékunkat játsszuk és rájuk tudjuk kényszeríteni az akaratunkat, akkor ezt a hazai meccset megnyerhetjük. Márpedig, ha valóban komoly céljaink vannak a BL-ben, akkor a hazai mérkőzéseinket hoznunk kell.

- Milyen formában vagytok, hogy látod?

- A Szegedet szerintem szépen megvertük a legutóbbi bajnoki fordulóban. Egész héten keményen edzettünk, alapoztunk, szerintem mindez megadja az önbizalmat és az erőt a szerda esti mérkőzésre.

KARSTEN SEEHAFER (Hannover) vezetőedző a LEN sajtószolgálatának:


- Az elmúlt két évben szoros meccseket játszottunk az OSC-vel, és ők pontosan tudják, hogy ellenünk mennyire nehéz meszerezni a győzelmet. Sosem egyszerű ellenük játszani, de a leguróbbi két meccsünk alapján optiisták vagyunk a budapesti meccset illetően.

JEROMA MORITZ SCHENKEL (Hannover) kapus a LEN sajtószolgálatának:


- Ugyanazt a teljesítményt nyújtjuk majd Budapesten, mint amit legutóbb, a Bresciával szemben. Be szeretnénk gyűjteni a következő három pontot. Mindig győzni akarok.

PREDRAG JOKICS (Hannover):

- Az OSC jó csapat, minden poszton jók. Olyan országba megyünk, ahol a vízilabdát a támadó játék jellemzi, erős odafigyeléssel és jó lövésekkel. Ha ezekre odafigyelnünk és megfelelő teljesítményt nyújtunk, akkor jó eredményt érhetünk el.

DARKO BRGULJAN (Hannover) a LEN sajtószolgálatának:

- Nagyon fontos volt számunkra, hogy győzelemmel kezdjük a szereplést a főtáblán, ebben a csoportban. Ez sokaknak meglepetés volt, de megmutattuk, hogy képesek vagyunk ezen a szinten játszani, s hogy nem könnyű győzni ellenünk. Tiszteljük az OSC-t, nagyon jó játékosokból áll, akik viszont nyomás alatt lesznek, hiszen számukra hazai pályán kötelező a győzelem.