FACEBOOK

Könnyed reggeli győzelem

Könnyed reggeli győzelem
hozzászólás, 2007.03.04.

Mintha kicserélték (vagy inkább visszacserélték) volna a csapatunkat a pénteki Görögország elleni rangadóra. A korán kelés ellenére a fiúk hamar elkapták a fonalat. Remekül védekeztünk (Nagy Viktor brillírozott a kapuban), remek formában támadtunk, kiegyensúlyozottan és pontosan. A gólszerzésből a Vasas és a Honvéd pólósai összehangoltan, 5-5 gólt szerezve vették ki a részüket. A mérkőzést ezúttal Molnár Tamás és Hárai Balázs hagyta ki.Biros Péter a 32. percben kipontozódott, de előtte még 2 gólt helyezett el a görög kapuban.

Az első negyedben a megúszást követően Varga Dánielnek ugyan sikerült elhoznia a labdát, de az első támadásunk sajnos gól nélkül ért véget. Szerencsére nem kellett sokat várni az első találatra, hiszen nem sokkal később Kiss Gergely szórt egy tőle megszokott hatalmas bombát a görög kapuba, majd Biros növelte a csapat előnyét (megúszásból). A következő találat szintén Biros nevéhez fűződött, nehéztüzérünk ezúttal Varga Dénes passzából, balszélről talált be a kapuba. Ezt követően a kiállított görög játékos nem nagyon akarta elhagyni a medencét, mi ezt cseppet sem bántuk, a bírók azonban valahogy nem tolerálták. Az ellene megítélt büntetőt Kiss Gergely varrta be kegyetlenül a hellének kapujába. Varga Dániel még a negyed vége felé emberelőnyből lőtt egy csodálatos gólt, így az első negyedet 0-5-re zártuk. Kívánni sem lehetne jobb kezdést

A második negyed nem indult ennyire zökkenőmentesen, sőt a görögök mindhárom gólja ebben a 8 percben született. A Mikasát a görögök pecázták el, és elkezdődött a fogócska. Először Mazis, majd a következő támadásnál Szanta bizonyult eredményesnek. A támadásokból valahogy nem sikerült gólt lőnünk, de a védekezés továbbra is hatékonynak bizonyult egészen Biros kiállításáig. A görögök megragadták az alkalmat és Toszkasz okozott néhány kellemetlen másodpercet Nagy Viktornak. A végén Biros fantasztikus passzából Varga Dani duplázott, ezzel 3-6-ra módosította az állást.

A harmadik negyed valamivel jobban indult, hiszen Szivósnak ezúttal sikerült elhoznia a labdát. A védekezésünk kifogástalan volt, de valahogy nem sikerült áttörnünk a görög gólvonalon. Ezúttal Biros szemfülessége segítette a ki a szekeret a kátyúból. Az előreúszó görög a gólszerzés lehetőségétől vezérele félemetes tempóban úszott Nagy Viktor kapuja felé. A játék hevében azonban nem  vette észre, hogy a kapusa neki küldte előre a labdát. Nem úgy Peti, aki pártfogásába vette az árválkodó Mikasat, a kapu előtt tempózó Steinmetznek passzolta, aki simán értékesítette a ziccert. Később Varga Dénes használta ki a görögök eredménytelen támadását és Kiss Csaba csodaszép passzából lőtte a hálóba a labdát.

A negyedik negyed Kiss Csaba sikertelen ráúszásával kezdődött ugyan, de a görögöknek ismét nem sikerült átverekedniük magukat az ezúttal kiválóan működő blokkunkon.
Kis Gábor lövését ugyan a kapufára tolta a kapus, a kipattanót viszont Varga Dánielnek sikerült betornásznia a kapuba. A negyed végéig nem született gól, a dudaszó pillanatában azonban a bírók büntetőt ítéltek a görögök ellen. Az időntúli „ötöst” Szivós váltotta gólra, így 3-10-re módosítva a mérkőzés állását.

Görögország-Magyarország: 3-10 (0-5, 3-1, 0-2, 0-2)
Bírók: Salino (olasz), Naumov (orosz)
Görögország: Delijanisz  - Szkiasz, Mazisz 1, Szanta 1, Szanta, Teodoropulosz, Hadziteodoru, Koheliasz, Ntokasz 1, Hacidakisz, Kokinakisz, Vlontakisz, Milonakisz, Fudulisz, Reppasz (kapus)
Szövetségi kapitány: Alessandro Campagna
Magyarország: Nagy Viktor - Varga Dániel 3, Fodor, Kiss Gergely 2, Steinmetz 1, Benedek, BirosCsere: Szivós 1, Gór-Nagy, Kiss Cs., Kis G., Hosnyánszky, Varga Dénes 1
Szövetségi kapitány: Kemény Dénes
Gól - emberelőnyből: 11/2 ill. 4/1
Ötméteresből: 0/0 ill. 2/2
Kipontozódott:
Biros (32. perc)