FACEBOOK

Rajt a BL-főtáblán - idegenben a magyar csapatok

Rajt a BL-főtáblán - idegenben a magyar csapatok
hozzászólás, 2017.10.24.

Mindhárom magyar csapat idegenben játszik szerdán, a Bajnokok Ligája főtáblájának első játéknapján. Rendkívül furcsa, hogy a három meccs közül csak a Partizan-OSC-ről lesz televíziós közvetítés, noha emlékeink szerint a főtáblán való szereplés egyik alapfelvétele a tévéközvetítés a hazai mérkőzésekről... vlv-előzetes a programmal és edzői nyilatkozatokkal:

A BL-FŐTÁBLA TELJES MENETRENDJE

Bajnokok Ligája 2017-18, főtábla, 1. forduló
 
A csoport

19.15 Dinamo Moszkva-Jug Dubrovnik
19.30 CNA Barceloneta-Olympiakosz
19.30 Hannover-Brescia
17.30 Partizan Belgrád-OSC - DigoSport3, vlv (szöveges élő)

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- A pécsi túránk után vasárnap pihenő volt, hétfőn két edzéssel készültünk, kedden délelőtt videóztunk, utána indultunk Belgrádba. Az esti edzést követően szerdán délelőtt még egy átmozgató foglalkozás lesz és úgy tudujuk, hogy fél 6-kor lesz a mérkőzésünk - ez kérdéses volt. (A LEN tájékoztatása szerint a kezdés 19.30 - nincs időeltolódás a két város között - a  szerk.)

Megnéztük egy mérkőzésüket, a Belgrád pénteken játszott a Mladosttal, az alapján próbáltunk felkészülni belőlük. Fiatal, lelkes csapatról van szó, úgy gondolom, a rutinnak érvényesülnie kell, be kell húznunk ezt a három pontot.

- "Emberanyag?"

- Nincs sérültünk.


B csoport

20.30 Jadran Herceg Novi-Spandau 04 Berlin
20.30 Pro Recco-Alphen
18.15 Sabadell-Szolnok
19.30 Steaua Bukarest-Eger

CSEH SÁNDOR (Szolnoki Dózsa-Közgép) vezetőedző a vv-nek:

- Igazából nekünk most kezdődik a szezon. Egyértelmű célunk, hogy győzzünk, de nagyon kemény mérkőzés vár ránk.  A Sabadellt kevesebben ismerik, daz eredményeik nem rosszak. Hazai pályán pedig kifejezetten erősek, úgyhogy hibát követünk el, hogyha nem vesszük halálosan komolyan ezt a mérkőzést.

- Számotokra egy ilyen idegenbeli meccsen is kötelező a győzelem, ugye?

- Igen.

- Milyen állapotban vagytok?

- Mindenki egészséges. Dolgoztunk, voltak meccseink, amiken tudtunk gyakorolni. Nem parádét várok, azt szeretném, ha nagyon fegyelmezetten játszanánk, lehetőleg célra törően és elindulnánk egy úton, amely hosszú hónapokig fog tartani.

Ma tudtam meg egyébként, hogy nem adja tévé a mérkőzésünket, ami kicsit megdöbbentett, hiszen a Bajnokok Ligája címvédőjének mérkőzését nem közvetítik. 


DABROWSKI NORBERT (ZF-Eger) vezetőedző a vlv-nek:

- A tavalyi meccseiket tudtuk elemezni, mert idei nincs. Felkészültünk, videóztunk, úgy néz ki, Rasovics, aki a Honvéd ellen nem játszott, mert lázas volt, vissza tud térni, hétfőn már kicsit bement a vízbe. Az ujjsérülést szenvedett Csiszár helyettt Tóta jött, de ő is lázas volt.

- Mennyit változhatott ez a Steaua tavaly óta, azt tudjátok?

- Olyan sokat nem. Busila helyett Buljubasics van, egy horvát bekk, de ugyanaz maradt az edzőjük is, a játékuk is. Náluk játszik a brazil Delgado, valamint a montenegrói center Murusics, és a szerb Gyorgye Filipovics, emellett van néhány román válogatottjuk. 

- Mire számítasz?

- Ez egy BL-mérkőzés, otthon játszanak, az első meccs nekik is. Számunkra kötelező a gőzelem, ha komoly cáljaink vannak. Hogy nehéz lesz-e vagy könnyű, az igazából rajtunk múlik.