FACEBOOK

Jászberényi Gábor: ,,Az óvást majd eldöntik, a meccset megnyertük!"

Jászberényi Gábor: ,,Az óvást majd eldöntik, a meccset megnyertük!
hozzászólás, 2017.10.24.

Még mindig a Tatabánya-Miskolc meccsről, amely a hétvégi bajnoki forduló meglepetését hozta. A hazaiak kapusa Jászberényi Gábor 80 százalékos védési mutatóval zárta a meccset. Őt kérdeztük.

JÁSZBERÉNYI GÁBOR (Tatabánya) a vlv-nek:

- Az edzőtök utólag elmondta, hogy megpróbáltátok kihasználni a Miskolc "zsúfolt programját", azt, hogy kicsit leterheltek és kifejezetten meglepetést akartatok okozni. Milyenek voltak az előzmények, tényleg céltudatosan, a győzelemre készültetek?

- Kimondani nem mondtuk ki, hogy a győzelem a cél, de arról beszéltünk, hogy nagyon meg szeretnénk nehezíteni a Miskolc dolgát, s ebben aztán akár még a három pont megszerzése is benne lehet. Tudtuk, hogy két játékost mindenképpen semlegesíteni kell, Misicset és Bowent, hiszen ők ketten lövik a miskolciak góljainak 70 százalékát. Katonás Gergő jól meg is oldotta a feladatát, végig eredményesen fogta Bowent, akinek egy vagy két lövése volt összesen a meccsen. Misics rengeteg kiállítást szerzett, de ez is volt a cél, azt akartuk, hogy akciógólt ne nagyon kapjunk. Ez is bevált, ha jól emlékszem, 14 emberelőnyből egyet lőttek be, ez nagyon jó arány.

- A te statisztikád is imponáló, a 80 százalék elég ritka. Gondolom, te is érezted, hogy az átlagnál jobbabn megy... 

- Az átlagnál jobban ment, de az átlagnál jobban is védekeztünk. Mindig mondom a többieknek, hogy akkor tudok jó százalékkal védeni, ha jól védekeznek előttem. Kisakkoztuk rendesen, gyakorlatilag mi határoztuk meg, hogy ki lőjön náluk, nem ők.

- Ezért volt nagyon kevés gól a meccsen?

- Igen. És a Miskolcnak még egy nagy fegyvere van, az utóbbi időben két meccset is játszottunk velük, itt a tatabányai tornán és a Magyar Kupa-selejtezőben, láttuk, hogy gyakran alkalmazzák a lefordulást, most nem is nagyon volt ilyen akciójuk. Próbáltunk visszazárni, látszott ez egyébként azon is, hogy nem lőttünk nagyon sokat kapura.

- Akkor már a támadásnál eleve figyeltetek arra, hogy ne tudjanak lefordulni.

- Visszazártunk és az volt a terv, hogy ami kevés helyzetünk lesz, azt belőjük. Nagyjából így is történt, mondtam is a meccs után Zantinak (Zantleitner Tamás vezetőedzőnek - a szerk.), hogy ilyen azért ritkán történik, hogy amit az edző kér, azt szinte százszázalékosan sikerül megvalósítani. :-)

- Ezzel a most mutatott teljesítmánnyel szerinted a nagyok közül meg tudtok szorítani valakit?

- Azért még mindig keressük a csapat igazi arcát, hullámzó a teljesítményünk, tudunk jól is játszani, de olyan katasztrofálisan is, mint a Szeged elleni első két negyedben. A két nagy ellen kikaptunk 9-10 góllal idegenben, de azokon a meccseken fiatalok is játszottak, lehetőséget kaptak.

- Ez a mostani győzelem mit jelent nektek?

- Mondtam a többieknek, hogy nem kell ezzel foglalkozni, menni kell tovább. Akkor jelent sokat, ha a héten a Pécs ellen is tudunk egy jó eredményt produkálni.

- Milyen volt a meccs utáni légkör - gondolom, azért még bennetek volt az utolsó perc hangulata.

- Jó volt, mert nyertünk, mindenki örült, itt Tatabányán ez nagyon nagy dolog volt. 

- Az óvási ügyről hogy vélekedsz? Hogy láttad a történteket?

- Azt tudom, hogy Gergőnek hét öltéssel varrták össze a szemöldökét - szerintem az ellenőr jól nyúlt bele a mérkőzésbe. Az óvást majd eldöntik, de a meccset megnyertük.

- Köszönöm szépen!


AZ ÓVÁS FEJLEMÉNYEI

A FORDULÓ ESEMÉNYEI, EREDMÉNYEK, NYILATKOZATOK, FOTÓK, GÓLOK


JÁSZBERÉNYI-VÉDÉSEK A MISKOLC ELLEN: