FACEBOOK

Kazany-FTC és Miskolc-Volgográd az Eurokupában!

Kazany-FTC és Miskolc-Volgográd az Eurokupában!
hozzászólás, 2017.10.20.

Rómában pénteken elkészítették az Eurokupa-negyeddöntők párosítását. Mindkét magyar csapat orosz ellenfelet kapott, esélyesek a továbbjutásra. Varga Zsolt és Sike József reagálása a sorsolásra a vlv-nek:

Eurokupa-negyeddöntők:

Kazany-FTC
Jadran Split-Marseille
Crvena Zvezda-Verona
Miskolc-Volgográd

A negyeddöntők időpontja november 8. és december 9. Az első mérkőzésen az elöl álló csapat a pályaválasztó.

Az elődöntőket 2018. január 24-én és 28-án rendezik meg, a döntő két meccse március 31-ére és április 18-ára van kitűzve.


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) a vlv-nek:

- Két részre kell bontani a reagálásom mondanivalóját. Egyrészt van, ugye, maga az utazás, ami nem kellemes. Jó messze van Kazany, szinte a magyarok őshazájába kell utaznunk, ha jól emlékszem a moszkvai átszállás még csak félútra esik...

A másik, hogy egy jó BL-csapatról van szó, a főtáblára jutásért összesítésben egyetlen góllal maradtak alul a Bresciával szemben. Láttam a névsorukat is, az is erős csapatra utal, ott van Klikovac, van több orosz és egy francia válogatott játékosuk. Komolyan kell őket venni, ezt is foguk tenni, ennyit tudok most első körben mondani róluk.

Természetesen mindig jobb az ilyen párharcot idegenben kezdeni, s itthon "befejezni". Az akadályt mindentől függetlenül vennünk kell, ez egyértelmű.


SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Az erősorrendet én úgy állítottam fel, hogy a Kazany és a Marseille egy árnyalattal nehezebb, a Volgográd-Zvezda párosból szerettem volna ellenfelet kapni. Ez sikerült. Ami a Magyar Kupában nem jött össze, azt most megadta a sors. Elégedett vagyok, úgy gondolom, hogy a két csapatnak 50-50 százalék esélye van a továbbjutásra.

Amiatt sem bánkódom, hogy az első meccset játsszuk Miskolcon, ugyanis így szinte biztos, hogy a volgográdi visszavágón már játszani fog Vadovics Viktor, s ezáltal a bal oldalon sokkal erősebbek vagyunk.