FACEBOOK

Megvan a Világliga-csoportbeosztás - Märcz Tamás: Idén nem lesz "két válogatott"

Megvan a Világliga-csoportbeosztás - Märcz Tamás: Idén nem lesz
hozzászólás, 2017.10.18.

Elkészült  a Világliga új szezonjának európai csoportbeosztása és mivel kevesebb meccsünk lesz a vártnál, Märcz Tamás kicsit módosítja felkészülési elképzeléseit. A szövetségi kapitány a szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor helyére a honvédos Gyárfás Tamást hívta meg a jövő heti keretedzésekre.

A Világliga csoprotbeosztásáról Molnár Tamás, a FINA TWPC tagja tájékoztatta Máltáról a szövetséget. A csoportbeosztás elkészültének más - hivatalos - forrása egyelőre nincs. Azt sem tudni, hogy a meccsek milyen sorrendben követik egymást, illetve, hogy a tervezett versenynapok közül melyik kettő esik ki.

A csoportbeosztás:

A csoport: Szerbia, Montenegró, Románia

B csoport: Oroszország, Horvátország, Németország

C csoport: Magyarország, Spanyolország Hollandia


A csoportelsők jutnak be a Szuperdöntőbe.

Az európai versenynaptárban eredetileg szereplő Világliga-versenynapok: 

november 14., kedd,
december 12., kedd,
2018. január 16., kedd,
február 13., kedd,
március 20., kedd,
április 10., kedd

A szuperdöntő 2018. június 18-23. A helyszínt még nem jelölték ki.

A Világliga 2016-17-es európai küzdelemsorozatában még 11 csapat vett részt, de nem volt ott Magyarország, Montenegró és Spanyolország, most mindhárom csapat visszatér.

Nem nevezett az idei versenysorozatra a tavalyi indulók közül Franciaország, Görögország, Grúzia, Olaszország és Szlovákia.


MÄRCZ TAMÁS szövetségi kapitány a vlv-nek:

- Még én is várom a részleteket, egyelőre csak annyit tudok, hogy mi lett a csoportbeosztás. Mivel nem három, hanem két ellenfelünk lesz, ez értelemszerűen azt jelenti, hogy két mérkőzés kiesik, egy idegenben és egy itthon, de még nem tudjuk, hogy ezeknek mi a dátuma.

Erre az évre két Világliga-meccs volt tervezve, a novemberit mindenképpen szeretnénk itthon, Hódmezővásárhelyen megrendezni - ha nem ez a dátum esik ki. A meccsszám csökkenése azt jelenti, hogy az eredeti elképzeléseimtől eltérően idén nem lesz "két csapat", amely átfedésekkel ugyan, de szélesebb bázis alapján teljesíti a Világliga- és az Európa Kupa-kötelezettségeket, hiszen utóbbi torna programja is módosult, idén nem lesz selejtezőtorna. Elképzelhető ugyanakkor, hogy valamelyik kieső dátumra "magunk közötti" összetartást szervezek, esetleg fiatalok részvételével, ahogy most, a jövő héten történik.

- A csoportbeli ellenfelekről hogy vélekedsz?

- Mind a négy csoportmeccsünk jó minőségű mérkőzés lesz. A spanyol mindenképpen, tavaly is jó meccseket játszottunk velük, Perronéval még masszívabb lesznek, gyors, jó vízilabdát játszanak, mindenképpen érdekes lesz, hogy az ő játékukra hogyan tudunk reagálni, ebből lehet majd építkezni. A hollandokat láttam, jó erőben lévő, massziv csapat fiatal, de már rutint szerzett játékosokkal, páran közülük Magyarországon játszottak a legutóbbi bajnokságban. Kellemetlen ellenfél lehet, jó alkalom lesz ez például arra, hogy fiatalokat próbáljak ki. 

- Ma reggel bejelentetted, hogy a szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor helyére Gyárfás Tamást hívod meg a jövő heti keretedzésekre...

- Igen. Ő tagja volt az Universiadén szerepelt magyar válogatottnak, tehát vele kapcsolatban nem az a cél, hogy információkat gyűjtsek a tudásáról, mint jó néhány más, "vadonatúj behívott" játékos esetében. Őt kifejezetten posztra hívtam, hiszen a szerepkörök figyelembe vételével állítottam össze a meghívottak listáját, amelyről egy balkezes most kiesett. Tamás edzőjével, Vad Lajossal konzultáltam, természetesen elengedte játékosát a jövő heti három edzésre.


Märcz tamás meghívottjai az október 24-25-i edzésekre*:

Csoma Kristóf (MVLC), Vogel Soma (FTC) - kapusok,
Burián Gergely (Vasas), Gyárfás Tamás (Honvéd), Kiss Bálint (Honvéd), 
Kovács Péter (BVSC), Lajkó Márton (PVSK), Nagy Ádám (MVLC), Nagy Márton (Szentes), Német Toni (FTC), Pellei Frank (Szentes), Sántavy Máté (Kaposvár), Simon Henrik (Vasas), Várnai Kristóf (BVSC) - mezőnyjátékosok.

*A szövetségi kapitány október 22-én ismét módosította keretét, a sérült Vogel Simon helyére a Vasas centerét, Simon Henriket hívta meg a keretedzésekre.


A VILÁGLIGA 2016-17-ES EURÓPAI SELEJTEZŐINEK ÖSSZES EREDMÉNYE GÓLLÖVŐKKEL

A VILÁGLIGA 2016-17-ES INTERKONTINENTÁLIS SELEJTEZŐTORNÁJÁNAK ÖSSZES EREDMÉNYE GÓLLÖVŐKKEL

A VILÁGLIGA 2017-ES SZUPERDÖNTŐJÉNEK ÖSSZES EREDMÉNYE GÓLLÖVŐKKEL

I. EURÓPA KUPA, 2018