FACEBOOK

Szécsi Zoltán már nem a Kaposvár vezetőedzője

Szécsi Zoltán már nem a Kaposvár vezetőedzője
hozzászólás, 2017.10.16.

Edzőváltás történt Kaposváron: Szécsi Zoltán helyét az eddigi másodedző, Berta József vette át. Részletek:

Szécsi Zoltán közös megegyezéssel, a mai nappal befejezte vezetőedzői munkáját, a csapat hétfő reggeli edzését már Berta József vezényelte le.

A klub által közzétett hivatalos tájékoztatás szerint a háromszoros olimpiai bajnok 2013-ban Egerből igazolt Kaposvárra, ahol először játékosként, majd játékosedzőként, 2015 májusától pedigvezetőedzőként dolgozott.

"Szécsi Zoltánnak köszönjük eddigi munkáját és sok sikert kívánunk neki a továbbiakban!

A Kaposvári Vízilabda Klub nem kívánja kommentálni Szécsi Zoltán távozásával kapcsolatos, a sajtóban megjelenő híreket." - szól a nyilatkozat.



A vlv értesülése szerint a szakítás közvetlen előzménye a múlt csütörökön lejátszott Vasas-Kaposvár bajnoki volt, amelyen a somogyiak meglehetősen alárendelt szerepet játszottak, a Vasas már 8:0-ra is vezetett, a végeredmény 10:3 lett a piros-kékek javára. Ráadásul ezt a mérkőzést az M4 televízió közvetítette, így a fiaskó nagy nyilvánosságot kapott.

A vlv úgy tudja, hogy a kaposvári klub elnöksége már másnap ülésezett, elemezte a helyzetet és a főcíműnkben olvasható döntés is megszületett ezen a napon.

Szécsi Zoltánt nem értük el, az MVLSZ hivatalos honlapjának elmondta, hogy családjával egyelőre Kaposváron marad és a vízilabdától sem szeretne elszakadni, mint fogalmazott: ha megtalálja egy izgalmas kihívás, örömmel áll elébe.

Szecska a bajnokság indulása előtt interjút adott a vlv-nek. Akkor (még az alapszakasz csoportbeosztásának ismerete nélkül) a bajnokság 6-11. helyének valamelyikét jelölte meg az új szezonra vonatkozó hivatalos elvárásként.

A Kaposvár az első fordulóban nem játszott, mert a Fradi elleni meccsüket - a zöld-fehérek kérésére - december 15-re halasztották. A második fordulóban a BVSC-től 10:6-ra kikaptak a Szőnyi úton, ezt követte a Vasastól elszenvedett súlyos vereség.

BERTA JÓZSEF, az új vezetőedző a vlv-nek:

- Ami az én szerepemet illeti, elnökségi tag vagyok, de inkább azt hangsúlyoznám, hogy a klub alapító tagja, a kezdetektől ott segítek, ahol tudok. Nagyon jó barátot szereztem Zoli személyében, tiztességes, rendes embert ismertem meg benne, szerettem is vele dolgozni. Sajnálom, hogy elment, de mivel így alakult, elvállaltam ezt a szerepet.

- Ideiglenes a megbízatás?

- Mint mondtam, beltag vagyok, nem volt szükség precíz időtartam meghatározására. Én jeleztem, hogy nincsenek vezetőedzői ambícióim, szeretnék segíteni, ott lenni a csapat mellett mindenhol, olyan ez a klub, mintha a gyerekem lenne, megalakítottuk 1999-ben és azóta ez az életem, mindent megtennék érte.

Ott voltam az elnökség ülésén, nyilván nem szavaztam Zoli ellen, nem szavaztam magamra, jó kollégának tartom, emberileg is kedveltem őt és kedvelem a továbbiakban is.

Ami a konkrét kérdést illeti: ezt a szezont nyilván nagy valószínűséggel végigcsinálom, s az elnökség előrevetítette, hogy ha jól megy, ha beválik ez a megoldás, akkor maradjak tovább. 


Berta József vezetőedzőként pénteken mutatkozik be, idegenben, az ellenfél a bajnoki címvédő, BL-győztes Szolnok csapata lesz.