FACEBOOK

Eurokupa: Pays D'Aix Natation-Miskolc 13:13

Eurokupa: Pays D'Aix Natation-Miskolc 13:13
hozzászólás, 2017.10.14.

Bosszantó az eredmény, mert egy általunk már megnyert meccset mentettek döntetlenre a franciák, ezúttal két másodperccel a végső dudaszó előtt... A botrányos befejezésről Sike József vezetőedző nyilatkozik és videónk is van:

EUROKUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR - MISKOLC


Eurokupa, 2017-18, 2. selejtezőkör (a csoport első két helyezettje jut tovább)

C csoport - Aix en Provence (Franciaország)


AZ ELSŐ NAP TÖRTÉNÉSEI

Október 14., szombat

Verona-Sturm Csehov 16:5 (4:0, 6:1, 4:2, 2:2)
G.: Luongo 5, Petkovics 4, Gallo 3, Mirarchi 2, di Somma, Figlioli, ill. Emeljanov 2, Nyezinszkíj, Pronyin, Kharkov

Pays D'Aix Natation-Miskolc 13:13 (2:2, 1:3, 3:4, 7:4)
G.: Vukicsevics, De Lera 4-4, Khasz, Crousillat 2-2, Shiga, ill. Misics 5, Berta, Bowen 3-3, Nagy Á., Milicsics

A mérkőzés alakulása: 

0:1, 1:1, 2:1, 2:2 / 2:3, 3:3, 3:4, 3:5 // 4:5, 5:5, 5:6, 5:7, 5:8, 6:8, 6:9 / 6:10, 7:10 8:10, 9:10, 9:11, 10:11, 11:11, 11:12, 11:13, 12:13, 13:13

Címlapkép: MVLC MIskolci VÍzilabda Klub

SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Mindenekelőtt szeretném megkérdezni, mi a helyzet a szemsérülést szenvedett Vadovics Viktorral!

- A szemhéját érte az ütés a szemgolyónak nem esett baja, de a szemhéjat egy kellemetlen műtéttel össze kellett varni. Ha hazaérünk, természetesen otthon is megvizsgáltatjuk szakamberrel, de itt már biztosan nem fog játszani és azt sem tudjuk, mennyi időre lesz szüksége a gyógyuláshoz.

- Hát akkor a mai meccsről érdeklődnék...

- Hosszú vízipólós pályafutásom alatt ilyet még nem láttam. 13:12-re vezettünk, 17 másodperc volt hátra, amikor időt kértem. Amikor újra elindult a játék, a spanyol bíró kontrát fújt ellenünk, (labda nélkül, úgy, hogy abban a párban a mi játékosunk fején volt egy védő...), előre adták a labdát és a dudaszó előtt egyenlítettek. Pettyes (Petlyánszky Péter másodedző- a szerk.) reklamálásért piros lapot kapott. Szasa  (Szasa Misics csapatkapitány - a szerk) meccs után odament a delegátushoz, aki elismerte neki, hogy hibázott a bíró...

Semmi gond, a kezünkben van a sorsunk, vasárnap reggel legalább két góllal le kell győznünk az oroszokat és akkor továbbjutunk, bármi is történik az utánunk következő utolsó mérkőzésen.

BERTA JÓZSEF (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Hát..., nehéz okosat mondani. Nagyon csalódott most a csapat, így nem lehet egy nyert meccset döntetlenre hozni. Egyébként a támadójátékunkkal nem volt probéma, de 13 gólt kapni nem szabad. Mindenesetre el kell felejteni ezt a meccset, mert holnap reggel 9-kor játszunk a Csehovval és meg kell lennie a továbbjutásnak.

- Az oroszok ma nagyon kikaptak, ti viszont fogytok napról napra, gondolom...

- Igen, Vado (a pénteken szemsérülést szenvedett Vadovics Viktor - a szerk.) a mai meccsről is nagyon hiányzott, viszont nélküle is illett volna megnyerni, a holnapiról nem is beszélve, sokkal jobb csapat vagyunk. Igaz, nem számítunk a miskolcihoz hasonló könnyű meccsre, biztos vagyok abban, hogy nehéz lesz, de ha a céljainkat el akarjuk érni az Európakupában, akkor nyernünk kell.

NAGY ÁDÁM (PannErgy Miskolc) a vlv-nek:

- Elég nehéz most nyilatkozni, mert 25 órán belül kétszer ugyanúgy kikapni elég rossz érzés...

- Tudom, hogy mire gondolsz, de azért a tényekkedvéért: egyik alkalommal sem kaptatok ki...

- Valóban, döntetlen lett, de én vereségként éltem meg mindkettőt, ráadásul nagyon hasonlóak voltak, egy-két másodperccel a vége előtt kaptunk gólt mindkét alkalommal. 

Különösen dühítő mindez azért, mert mindkét meccs a kezünkben volt. Van még mit tanulni nemzetközi téren, teljesen más ez, hozzá kell szoknia a csapatnak. Azon leszünk, hogy kijavítsuk a hibáinkat, megnyerjük a holnapi meccset és ezzel továbbjussunk.

 


Az utolsó nap programja:

Október 15., vasárnap

9.00 Sturm Csehov-Miskolc

11.00 Pays D'Aix Natation-Verona