FACEBOOK

BL: Volgográd-OSC 7:14 - főtáblás lesz az OSC is!

BL: Volgográd-OSC 7:14 - főtáblás lesz az OSC is!
hozzászólás, 2017.10.14.

Az OSC fél lábbal a BL-főtáblán érezheti magát, miután szombaton otthonában ütötte ki a Szpartak Volgográdot. Visszavágó jövő szerdán Budapesten. Nyilatkozatok és a meccs góljai Volgográdból:

Bajnokok Ligája, selejtező, 1. forduló


A MECCS VLV-S ELŐZETESE


Volgográd-OSC 7:14 (3:5, 1:3, 1:4, 2:2)
G.: Csesev 2, Kalturin, Rudaj, Agarkov,, Asajev, Kiszeljev, ill. Salamon, Erdélyi 3-3, Kovács G., Seman 2-2, Hegedüs, Bundschuh, Ubovics, Drasko Brguljan

A visszavágó jövő szerdán 19.15 órakor lesz Budapesten, a DigiSport1 közvetíti. A továbbjutásról az összesített eredmény dönt.

PETIK ATTILA (A-Híd OSC Újbuda) vezetőedző a vlv-nek:

- Azért nem volt annyira egyszerű mérkőzés, mint amit a végeredmény mutat. Az orosz csapat úgy indította a mecccset, ahogy vártuk, keményen játszottak, átlövésekkel próbálkoztak, az elején az emberfórjaikat értékesítve megléptek 3:1-re és látszott, hogy a védelmünk nincs teljesen rendben. Aztán sikerült rendezni a sorokat, volt időkérés is, próbáltunk váltani és határozottabb lett a védekezésünk. Ennek köszönhetően a támadójátékunk is masszívabbá vált, s ebben az időszakban, az első negyed végén, a második negyed elején egymásután három-négy emberfórt is értékesíteni tudtunk. Ezzel megfordítottuk a mérkőzést és aztán a határozott, jó játék megmaradt a meccs végéig.

- Gondolom, hogy légedett vagy...

- Abszolút. Erre nem számítottam, nayon szoros mérkőzést vártam és örülök, hogy ilyen arányú győzelem kerekedett ki belőle. 

- Van-e bármi, amire vigyázni kell még a jövő szerdai visszavágó kapcsán?

- Úgy gondolom, hogy egy ilyen mérkőzés után a továbbjutásunk nem foroghat veszélyben, de természetesen oda kell figyelni, főleg a mérkőzés elején, hogy ne kapjanak vérszemet, mert most is nagyon erősen kezdtek. Az elején 3:1 után volt labdájuka  4:1-hez, de úgy gondolom, hogy azért ez a meccs elvette tőlük azt a reményt, hogy a továbbjutásért jöhetnek Budapestre.

- Még egy kérdés: csapatkapitányváltás volt nálatok, Bisztritsányi Dávidtól Gór -Nagy Miklós vette át a képzeletbeli karszalagot. Ennek mi az oka?

-  Semmi különös, ezt is kicsit a hullámvölgyünk, a csapat felrázásának szándéka indokolta. Azt szerettük volna, ha ezen a téren is új erőt kapjunk, s úgy megyünk tovább. Dávid is jobban tudjon magára koncentrálni és ez egy kis friss motiváció mindenkinek.

- Köszönöm a tájékoztatást, jó utat haza!


GÓR-NAGY MIKLÓS (A-Híd OSC-Újbuda) csapatkapitány a vlv-nek:

- Voltunk a volgográdi nagy emlékműnél, ahol megemlékeznek a kétmillió halottról, köztük a 120 ezer magyar katonaáldozatról, s harcos meccsre is készültünk már csak azért is, mert láttuk az ellenfelünk korábbi métrkőzéseit, amelyeken tényleg nagyon kemény, masszív vízilabdát játszottak. Pontosan tudtuk, hogy mire számíthatunk.

Szerintem jól sikerült a védekezésünk, bár utána mondták a többiek, hogy az oroszok az elején elmentek 3:1-re. Megmondom őszintén, én erre nem is emlékeztem, az maradt meg bennem, hogy végig magabiztosan irányítottuk a mérkőzést. Örülök, hogy a végére magabiztos győzelmet arattunk és fél lábbal már a legjobb 16-ban vagyunk. Hangsúlyozom, hogy csak fél lábbal...

- Tőled is megkérdezem, hogy kell-e még azért bármire figyelni a szerdai visszavágóval kapcsolatban...

- Ez egy jó erőkből álló csapat, fizikálisan nagyon erősek, jól is lőnek, szerintem elég komplettek, nem mondhatom, hogy nekünk már csak a gatyánkat kell bedobnunk a vízbe. A vízilabdában sosincs így, sőt, az OSC-nél idén már voltak kellemetlen élményeink, úgyhogy a szombati koncentrálással és magabiztossággal kell szerdán is vízbe szállnunk és akkor összejön a továbbjutás.


VLV-VIDEDÓK:

Köszönjük a képanyagot az OSC-nek, Buza Balázsnak.

0:1 - Bundschuh gólja

1:1 - Csesev első gólja

2:1 - Csesev második gólja

3:1 - Kalturin gólja

3:2 - Seman első gólja

3:3 - Hegedüs gólja

3:4 - Kovács Gábor első gólja, ötméteres

3:5 - Kovács Gábor második gólja

4:5 - Agarkov gólja

4:6 - Salamon első gólja

4:7 - Salamon második gólja

4:8 - Seman második gólja

5:8 - Rudaj gólja

5:9 - Ubovics gólja

5:10 - Salamon harmadik gólja

5:11 - Erdélyi első gólja

5:12 - Erdélyi második gólja

5:13 - Erdélyi harmadik gólja

6:13 - Asajev gólja

7:13 - Kiszeljev gólja

7:14 - Drasko Brguljan gólja


 


További eredmények:

Marseille-Jadran Herceg Novi 6:7 (3:2, 1:1, 1:3, 1:1)
G.: Camarasa 2, Constantin-Bicari, Markovics, Gyurgyics, Marion-Vernoux, ill. Merkulov, Radovics 2-2, Gardasevics, Spaics, D. Draskovics

Brescia-Sintez Kazany 11:9 (3:1, 3:2, 4:2, 1:4)
G.: M. Janovics 3, Paskovics, Rizzo 2-2, Guerrato, Muslim, Nora, Bertoli, ill. Marzuki 3, Pliskevics, Magomajev, Bugajcsuk, Fatahutdinov, Stepannyuk, Zakirov

Crvena Zvezda-Sabadell 6:6 (0:0, 0:2, 2:2, 4:2)
G.: Tanaskovics, Asanovics 2-2, Nyegovan, Sztojanovics, ill. Cabanas Pegado, Bustos Sanchez 2-2, Lopez Escribano Jara, Gorria Puga

A párharcok visszavágó utéáni győztesei a BL főtábára kerülnek, a kiesők az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják.