FACEBOOK

Volgográdban az OSC

Volgográdban az OSC
hozzászólás, 2017.10.13.

Szombat délután lejátssza első, idegenbeli meccsét a BL-főtáblára jutásért az OSC csapata. A volgográdi cél: olyan eredményt elérni, amely jó esélyt ad a visszavágóra. Megkérdeztük, mi a helyzet, ha szombat este labda nélkül kap kiállítást egy center... A vlv előzetese Petik Attila vezetőedző nyilatkozatával:

Bajnokok Ligája 2017-18

Páros mérkőzések a főtáblára jutásért


1. forduló, október 14., szombat (időpontok helyi idő szerint)

19.00 Marseille-Jadran Herceg Novi

19.00 Brescia-Sintez Kazany

20.30 Crvena Zvezda-Sabadell

18.00 (magyar idő szerint 17.00) Szpartak Volgorád-OSC

A visszavágókat jövő szerdán rendezik meg. A párharcok győztesei a BL főtábára kerülnek, a kiesők az Eurokupa negyeddöntőjében folytathatják.

PETIK ATTILA (A-Híd OSC-Újbuda) a vlv-nek:

- Úgy készülünk, hogy nyerjük meg ezt a mérkőzést, ami által, ugye, megkönnyítenénk a saját helyzetünket a visszavágóra, de mindenképpen olyan eredményt szeretnénk elérni, hogy jövő szerdán komoly esélyeink legyenek a továbbjutásra. Nem lesz könnyű, nagy a távolság, az éjszakai utazás miatt a játékosok megviseltebbek, mintha közelebbi ellenféllel játstzanánk, szerencsére van egy teljes napunk arra, hogy mindenki "magához térjen". 

Igyekszünk mindent megtenni azért, hogy a külső körülmények ne hátráltassanak minket és jó eredményt érjünk el szombaton.

- Milyen a csapatban a hangulat, sikerült-e visszaszerezni az önbizalmat a legutóbbi győzelmekkel?

- Úgy gondolom, hogy a kisiklások után rendeztük a sorainkat, előre nézünk. Eleve nincs is idő nyalogatni a sebeket, két nap után a harmadikon már általában újabb mérkőzés jön. Most éppen a Volgográd, szombat-szerda - ezt kell abszolválnunk.

- Meg tudtad-e nézni a Volgográdot, voltak-e videók, amikből készültetek? Ennek alapján mire számítasz?

- Van két mérkőzés, a múltkori BL-fordulóban a Jadran és a Mladost elleni meccsük felvétele. Ami elsőre lejött: kemény, agresszív vízilabdát játszanak és vannak jó kinti lövőik, nehéz, brusztos mérkőzésre számítok. Meglátjuk majd azt is, hogy a bírói felfogás ezen a héten éppen mit enged meg és igyekszünk gyorsan reagálni az aktuális előírásokhoz.

- Muszáj megkérdeznem: milyen utasítást adsz majd a védőknek, mit tegyenek, ha az ellenfél centere labda nélküli kiállítást kap... Számítsanak-e arra, hogy az azonnal betett labdát az illető center rögtön rálövi, vagy ez esetleg..., netalántán... szabálytalan megoldás lesz Volgográdban...?

- Ezt természetesen megkérdezzük majd meccs előtt. Mindenesetre az egyik játékvezető itt volt a budapesti selejtezőtornán, s ennek alapján így előzetesen arra számítok, hogy a labda nélküli kiállítás esetén a center lőhet rögtön gólt. Biztos, hogy erre külön rá fogunk kérdezni a technikai értekezleten, mert ez fontos lehet, tudni kell, hogy milyen szabályok szerint játszunk.

- Van-e beteg, sérült, illetve kik maradtak itthon?

- Mindenki egészséges. Úgy játszunk, mint legutóbb vagyis Szabó Balázs, Juhász Zsolti és Kolozsi Marcell maradt otthon.

- Ebből egyébként lehet valamilyen következtetést levonni a játékosok szerepét illetően?

- Nem, abszolút nem, ez volt most a döntésem, mindhárom bekkre szükség van, mert erős az orosz center és ki tudja, hogy fújnak idegenben, muszáj ezt is nézni. Nehéz döntés ez mindig, figyelembe kell vennem, hogy az ellenfél játéka mit igényel, nem a kimaradók teljesítményével van gondom.

- Sok sikert szombat délutánra!

 


A megnövekedett létszámú BL-főtáblán 14 meccset játszik minden csapat - október 25. és 2018. május 9. között.

A két csoport beosztását már elkészítették:

A csoport

Dinamo Moszkva (orosz),
Jug Dubrovnik (horvát),
CNA Barceloneta (spanyol),
Waspo Hannover (német),
A B jelű selejtezőpárharc (Volgográd-OSC) győztese,
Partizan Belgrád (szerb),
A C jelű selejtezőpárharc (Brescia-Kazany) győztese,
Olympiakos Pireusz (görög)

B csoport

Steaua Bukarest (román),
Eger,
A D jelű selejtezőpárharc (Crvena Zvezda-Sabadell) győztese,
Az A jelű selejtezőpárharc (Marseille-Herceg Novi) győztese,
AZC Alphen (holland),
Pro Recco (olasz),
Spandau 04 (német),
Szolnok

Az új rendszerű döntő, a final eight (tehát nyolc csapat részvételével) 2018. június 7-8-9-én lesz Genovában, a házigazda a Pro Recco. E torna első napján már a csoportelsők is medencébe szállnak, az ellentétes csoportból érkező negyedik helyezettel vívnak negyeddöntőt.

Címkék:
Petik Attila