FACEBOOK

Fradi: a továbbjutás mellett a játék is épüljön

Fradi: a továbbjutás mellett a játék is épüljön
hozzászólás, 2017.10.12.

A Fradi számára nemcsak a továbbjutás, hanem a csoportelsőség is szinte kötelező a pénteken, a Népligetben kezdődő Eurokupa-selejtezőtornán. A teljes menetrend és Varga Zsolt vezetőedző nyilatkozata a vlv előzetesében:


EUROKUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR - FTC


Eurokupa, 2017-18, 2. selejtezőkör (a csoport első két helyezettje jut tovább)

(Címlapfotó: fradi.hu)

D csoport - Budapest, Népliget

A találkozóra a Fradi napi jegyet árusít, ennek ára 1.000 Ft. A klub vízilabdabérlete az Eurokupa összes hazai mérkőzésére érvényes.

A DigiSport a torna valamennyi mérkőzését élőben közvetíti!


Október 13., péntek

17.45 Jadran Split (horvát)-Mataro (Spanyol) - DigiSport2

19.30 FTC-Primorac Kotor (montenegrói) - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Október 14., szombat

17.45 Mataro-Primorac Kotor - DigiSport3

19.30 FTC-Jadran Split - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

Október 15., vasárnap

11.00 FTC-Mataro - DigiSport2, vlv (szöveges élő)

12.45 Primorac Kotor-Jadran Split - DigiSport3


VARGA ZSOLT (FTC-PQS Waterpolo) vezetőedző a vlv-nek:

- Annyiban talán mindenképpen könnyebb lesz ez a mostani csoportkör, hogy nem kell négy nap alatt hat meccset játszani, az tényleg nagyon megterhelő volt, részben ennek "köszönhetjük" azokat a sérüléseket, amelyeket összeszedtek a játékosok, s amelyek még mindig okoznak gondokat. A három nap alatti három mérkőzés is fárasztó, de azért jól elviselhetőbb, mint az első selejtezőkör terhelése volt.

A három ellenfél közül továbbra is a Jadran Splitet tartom a legerősebbnek. A Kotor montenegrói csapat, arra számítok tőlük, hogy jó brusztos, szlávos játékot produkálnak, a spanyol Mataro pedig várhatóan latinosabb, pörgős vízilabdát játszik majd. Utóbbi két csapattal kapcsolatban a Miskolc ellenük vívott meccseire tudtunk támaszkodni, ők nagyobb arányú győzelmet arattak (14:6 és 13:8 - a szerk.), de nem úgy készülünk, hogy gyenge ellenfelek lesznek.

Nyilvánvaló, hogy a legfontosabb cél a továbbjutás és nincs jelentősége annak, hogy ez első helyen vagy második helyen sikerül. Ennek ellenére itthon a csoportelsőség megszerzése fontos, már csak a presztízs szempontjából is. Egyébként pedig a torna meccseit arra szeretnénk felhasználni, hogy tovább épüljön a játékunk.

Madaras Norbert nem játszik a hétvégén, szeretném, ha a bordasérüléséből teljesen felépülne, Manó (Manhercz Krisztián - a szerk.) hála istennek már bevethető, ami azt jelenti, hogy kapás oldalon több cserelehetőség lesz, ez az érintetteknek mindenképpen jó hír. :-)


A folytatásban a négy továbbjutóval azt a négy csapatot sorsolják össze (egyenként, párba), amely kiesik a BL-főtáblára jutásért október 14-én és 18-án sorra kerülő ki-ki párharcokból.

A negyeddöntők időpontja november 8. és december 9.

Az elődöntőket 2018. január 24-én és 28-án rendezik meg, a döntő két meccse március 31-ére és április 18-ára van kitűzve.


VLV-ELŐZETES A MISKOLC SELEJTEZŐ-TORNÁJÁRÓL