FACEBOOK

Miskolc: irány Franciaország - a továbbjutásért

Miskolc: irány Franciaország  - a továbbjutásért
hozzászólás, 2017.10.12.

Csütörtökön elutazott a franciaországi Aix en Provence-be a Miskolc csapata, hogy az ott pénteken kezdődő selejtezőtornán megszerezze az első két hely valamelyikét, s ezzel bejusson az Eurokupa negyeddöntőjébe. Előzetesünk a torna programjával és Sike József vezetőedző nyilatkozatával.


EUROKUPA, 1. SELEJTEZŐKÖR - MISKOLC


Eurokupa, 2017-18, 2. selejtezőkör (a csoport első két helyezettje jut tovább)

C csoport - Aix en Provence (Franciaország)


Október 13., péntek

18.00 Miskolc-Verona

20.00 Pays D'Aix Natation (francia)-Sturm Csehov (orosz)

Október 14., szombat

17.00 Verona-Sturm Csehov

19.00 Pays D'Aix Natation-Miskolc

Október 15., vasárnap

9.00 Sturm Csehov-Miskolc

11.00 Pays D'Aix Natation-Verona


SIKE JÓZSEF (PannErgy Miskolc VLC) a vlv-nek:

- Arra számítok, hogy ez már nem lesz egyszerű történet, de a csapatnak megvan a sansza a továbbjutásra. A saját kezünkben van a sorsunk. 

A felkészülésünk során mindhárom ellenfelet ki tudtuk elemezni, két csapatról a Fraditól kaptunk videót, a harmadikról személyes tapasztalataink is voltak, hiszen a Csehovval egy csoportban voltunk a első selejtezőkörben.

A Verona erős, eleve olaszok, s jó a csapatuk is, amit már az is mutat, hogy tavaly a BL-selejtezők során Egerben is győzni tudtak. Nem félünk tőlük sem, de az álláspontom az, hogy itt talán a franciák elleni mérkőzésen dőlhet el a továbbjutás sorsa.

- A franciákat nagyon megverte a Fradi az első körben, igaz viszont, hogy most otthon játszanak...

- 18:10-re nyert az FTC azon a meccsen és a Fradi szakmai vezetői azt mondták nekünk, hogy a saját tapasztalataik alapján úgy gondolják, hogy ki lehet mondani: a Miskolcnak esélye van a továbbjutásra. Ez azért számomra kicsit megnyugtató volt. 

Ez persze nem altat el minket, nem is célszerű előre gondolkodni és azt sem tudhatjuk, hogy milyen "lejtésszöge" van az ottani pályának... Az is biztos, hogy ezen a tornn nem lesz elég a Pécsen mutatott hozzállás.

- Milyen a játékosok állapota, van-e beteg, sérült?

- Nincsen. Nincsen se beteg, se sérült. Úgy láttam, hogy a Honvéd-meccsen nagyon jó volt a fiúk fizikai állapota, szép eredményt, magabiztos győzelmet értünk el azután, hogy a Honvéd az első fordulóban bombameglepetést szerzett. Ráadásul hozzáteszem: a harmadik és a negyedik negyedben látszott, hogy a játékosaink egy kicsit már tartalékolják az erejüket erre a most kezdődő háromnapos tornára gondolva.

Egyébkét nekünk nem fizikailag volt problémánk az első fordulóban sem, hanem ennyi meccset talán soha nem játszottak egy új szezon kezdetén a játékosaink. Három hét alatt 14 meccs - ez főleg fejben vett ki sokat a játékosokból. Szerencsére minden úgy alakult, hogy egyelőre egyik feladatba se tört bele a bicskánk. Ezt szeretnénk folytatni Franciaországban.


SIKE JÓZSEF a klub facebook-profilján látható videóban is kifejtette az utazás előtti gondolatait, Jövünk, Európa!" címmel:



A másik selejtezőcsoport küzdelemsorozata szintén péntektől vasárnapig tart, ez a torna Budapesten lesz, a házigazda az FTC.

Az Eurokupa-sorozat folytatásban a most továbbjutó négy csapatot azzal a négy klubbal sorsolják össze (egyenként, párba), amely kiesik a BL-főtáblára jutásért október 14-én és 18-án sorra kerülő ki-ki párharcokból.


Az Eurokupa- negyeddöntők időpontja november 8. és december 9.

Az elődöntőket 2018. január 24-én és 28-án rendezik meg, a döntő két meccse március 31-ére és április 18-ára van kitűzve.

Címkék:
Miskolc Sike József