FACEBOOK

óriás: lehetőség

óriás: lehetőség
hozzászólás, 2007.03.04.

Míg vetélytársaink döntő többségénél azért fel lehet ismerni, ki a center, a magyar együttesben az utóbbi években nem igazán ríttak ki a középcsatárok. Sőt: Molnár Tamás, a két Varga Zsolt, majd Steinmetz Ádám még csak nem is volt úgymond első a tornasorban. Hanem Kemény Dénes új felfedezettje, Hárai Balázs a "szívósi" időket idézi: amikor az egyik margitszigeti edzésen fotósunk a parton készített képeket, Hárai egészalakos megörökítésénél az első reakciója az volt: "De hát nem fér bele..."

Avagy a többiek után állítani kellett az objektíven, és kissé hátra kellett lépnie. Az ifjú center 17 éves korára jóval két méter felett jár, és hogy nem csupán a méret a lényeg, azzal kapcsolatban érdemes idézni Keményt: "A csuklója mintha vajból lenne." Azaz a sportágban jó belépőnek számító paraméterek mellé pazar gömbérzék is társul, rutint meg még ráér szerezni, például Belgrádban.

"Mindent megteszek a jó szereplés érdekében, a többit meglátjuk - felelte szerényen, amikor azt tudakoltam, érzi-e a nagy lehetőséget a kiugrásra. - Az biztos, hogy ez nem akármilyen alkalom. Nem vagyok izgulós típus, a fontosabb meccsek előtt ugyan egyben van a gyomrom, de aztán a mérkőzés alatt már nem idegeskedem."

Csak érdekességképpen: harminckét éve egy hasonló "debellával" leptük meg a mezőnyt, éppen itt, a belgrádi Tasmajdan-uszodában: az első világbajnokságon az ismeretlenség homályából, a másodosztályú Szegedből beválogatott Csapó Gáborral nem tudtak mit kezdeni a vetélytársak. 

2005. 08. 11.

Forrás: Nemzeti Sport

Címkék:
Hárai Balázs